Dutasterid Yan Etkileri Ne Zaman Geçer?

• Konuyu başlatan DeCitron
  • Başlangıç tarihi
  • Okunma 970
  • Cevap 18

Dutasterid Yan Etkileri Ne Zaman Geçer?

1
25 Gündür Dutasterid kullanıyorum. Şakaklarda açılmalar olduğu için kullanmaya başlamıştım. 3 günde 1 kere 0.5mg alıyorum. Kullanmaya başlamadan önce duşta veya gün içerisinde fark edebileceğim bir dökülme olmuyordu. Son bir haftadır duş esnasında 20 30 tel saç geliyor elime gün içerisinde de dökülmeler oluyor. Bunun dışında vücudumda ki diğer tüylerinde dökülmeye başladığını fark ettim çok fazla olmasada. Bu etkileri görünce ilacın yan etkilerine bir bakayım dedim ve yaygın olmayan yan etkilerinde kelleşme(özellikle vücut tüylerinin dökülmesi)veya kıllanma şeklinde bir yazı gördüm. Bu kadar yaygın şekilde saç dökülmesi için kullanılan bir ilaç bende ters bir etki mi gösterdi cidden çok merak ediyorum. Bu durumu yaşayan başka birini görmedim henüz.
18 6
1
Saçlar hormon seviyesindeki değişimden çabuk etkilenir. Saç köklerinde ki dht 5 alfa redüktaz enziminin azalması dermal papila hücrelerinin aktifleşmesine sebep olur. Azalan dht artış gösteren östrojen saçları döngü evresine yöneltir. İncelmiş saçları kökler atar yerine daha sağlıklı saç büyümesini tetikler. Bu durumda pek çok kişi panik yaparak tedavisini sonlandırır yada değiştirir. Vücut kıllarından dht sorumludur azaldığında dökülmeler görülebilir. Finasterid dutasa göre daha az etkili olur sizdeki durum bundan kaynaklanmış olabilir döngü olayı yavaşlamış yada bitmiş olabilir. Saçları etkileyen sebep ilacın androjen baskılama etkisi.
D

DeCitron

Üye
25 Gündür Dutasterid kullanıyorum. Şakaklarda açılmalar olduğu için kullanmaya başlamıştım. 3 günde 1 kere 0.5mg alıyorum. Kullanmaya başlamadan önce duşta veya gün içerisinde fark edebileceğim bir dökülme olmuyordu. Son bir haftadır duş esnasında 20 30 tel saç geliyor elime gün içerisinde de dökülmeler oluyor. Bunun dışında vücudumda ki diğer tüylerinde dökülmeye başladığını fark ettim çok fazla olmasada. Bu etkileri görünce ilacın yan etkilerine bir bakayım dedim ve yaygın olmayan yan etkilerinde kelleşme(özellikle vücut tüylerinin dökülmesi)veya kıllanma şeklinde bir yazı gördüm. Bu kadar yaygın şekilde saç dökülmesi için kullanılan bir ilaç bende ters bir etki mi gösterdi cidden çok merak ediyorum. Bu durumu yaşayan başka birini görmedim henüz.

lusyus

lusyus

Üye
Vücut kılları ve saçlar hormon dalgalanmaların dan çok çabuk etkilenirler, vücut kıllarının büyümesini androjen dht hormonları sağlar ancak saçta ters etki yapıyor bazende ani testosteron azalması saçı dökebiliyor. 25 gün kısa bir süre yinede kıllar hormon azalmasından etkilenmiştir. Vücut kılları androjen azaldığı için dökülebilir ancak saçlarda östrojen artışından dolayı döngüye girmiş olabilir. Saçların olumlu yönde etkilenmesi 6 aydan sonra olmaya başlar. Şu durumda olumsuz bir durum yok. Yaşınız kaçtı?

D

DeCitron

Üye
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Vücut kılları ve saçlar hormon dalgalanmaların dan çok çabuk etkilenirler, vücut kıllarının büyümesini androjen dht hormonları sağlar ancak saçta ters etki yapıyor bazende ani testosteron azalması saçı dökebiliyor. 25 gün kısa bir süre yinede kıllar hormon azalmasından etkilenmiştir. Vücut kılları androjen azaldığı için dökülebilir ancak saçlarda östrojen artışından dolayı döngüye girmiş olabilir. Saçların olumlu yönde etkilenmesi 6 aydan sonra olmaya başlar. Şu durumda olumsuz bir durum yok. Yaşınız kaçtı?
20 yaşındayım. Cinsel açıdan bir yan etki görürsem bırakırım diye başlamıştım hiç beklemediğim bir yan etki aldım. Finasterid içeren ilaçların prospektüsünde böyle bir yan etki görmedim onları kullansam yine aynı yan etkiyi görür müyüm? Amacım mevcut saçları olabildiğince korumak.

lusyus

lusyus

Üye
Finasterid kullansan aynı durumu yaşama ihtimalin var, dutasterid finasteridten daha etkili bir ilaç ve yan etkiside daha çok görülebilir mevcut saçlar ve şakaklarda dökülen saçlar zamanla olumlu yönde etkilenecektir eğer genetik dökülme olacağını düşünüyorsan erkenden tedaviye başlaman iyi uzun süre kullanacağın için yan etkiyi minumum seviyede tutacak şekilde tedavi sürdürmelisin şu anda sıkıntı yapmana gerek yok.

D

DeCitron

Üye
Finasterid kullansan aynı durumu yaşama ihtimalin var, dutasterid finasteridten daha etkili bir ilaç ve yan etkiside daha çok görülebilir mevcut saçlar ve şakaklarda dökülen saçlar zamanla olumlu yönde etkilenecektir eğer genetik dökülme olacağını düşünüyorsan erkenden tedaviye başlaman iyi uzun süre kullanacağın için yan etkiyi minumum seviyede tutacak şekilde tedavi sürdürmelisin şu anda sıkıntı yapmana gerek yok.
1ay kullanıp dökülmeyi ciddi azalttığını söyleyenler varken bende aşırı arttırması tedirgin etti. Devam etmeli miyim?

lusyus

lusyus

Üye
Herkeste gen etkisi saç durumu, döngü anagen faz süreleri farklıdır saçı çok olanlarda dökülme yapabilir bu normal bir durum 1 ay kullanıp bırakman şuan için anlamsız devam etmeni öneririm yan etkileride biliyorsun genç yaşta başlayıp uzun yılar kullanımı sorun çıkarabilir

Son düzenleme:
Mete

Mete

Üye
20 yaşındayım. Cinsel açıdan bir yan etki görürsem bırakırım diye başlamıştım hiç beklemediğim bir yan etki aldım. Finasterid içeren ilaçların prospektüsünde böyle bir yan etki görmedim onları kullansam yine aynı yan etkiyi görür müyüm? Amacım mevcut saçları olabildiğince korumak.
Cinsel yönden nasıl bir etki oluştu örneğin veya neler yaşıyorsunuz

D

DeCitron

Üye
Cinsel yönden nasıl bir etki oluştu örneğin veya neler yaşıyorsunuz
Cinsel istekte azalma yok. Sertleşme sorunu falanda yok şu an sadece spermde sıvılaşma var sanki. Asıl sinir bozan elimi her saçıma attığımda 3-4 tel geliyor. 1ay önce bu şekilde değildi. Sanırım finasterid kullanmayı deneyeceğim.

D

DeCitron

Üye
Dutasterid kullanıp böyle yan etki gören birine rastlamamıştım internette dolayısıyla bu konuda bir çözümde bulamamıştım. Eğer benim gibi bunu yaşayan olursa yararlansın diye güncelleme gereği duydum. Foruma yazdıktan sonra 1 hafta daha dutasterid kullanmaya devam ettim ancak dökülme aynı şekilde devam ediyordu. Yaklaşık 1 ay hiçbir şey kullanmadım. Dutasterid kullandığım süreçteki kadar dökülme olmasada hala dökülüyordu saçlarım ama vücut kıllarında dökülme durmuştu. Son 1 haftadır Proscar'ı 2 ye bölüp her gün kullanıyorum. Duş esnasında 5-6 tel saç dökülüyor sadece (dutasterid kullanırken rahat 15-20tel dökülüyordu) o saçlarda genelde çok incelmiş saçlar oluyor. Gün içerisinde elimi saçıma her attığımda 2-3 tel gelirdi. Şimdi tüm gün neredeyse 4-5 tel belki görüyorum. Vücut kıllarındaki dökülme zaten dutasteridi bıraktığımda durmuştu şu an da yok. Cinsel yan etki olarak dutasterid kullanırken spermde bariz bi sıvılaşma görmüştüm. Şu an için öyle bir yan etki de görmedim ama dediğim gibi sadece 1 hafta oldu ileride ne olur kullanıp göreceğim. Bu arada 2 aydır doktora gitmek için uğraşıyorum ama hiç randevu yok. Zaten randevu bulamayınca Finasteride başladım. Dutasteridin daha güçlü bir ilaç olmasına rağmen saçımdaki dökülmeyi arttırıp finasteridin bariz şekilde azaltmasının bilimsel bir açıklaması var mıdır? Bilimsel bir açıklama bulamasam da pratikte sonuç böyle. 1 ayı tamamladığımda durumu tekrar yazarım.

lusyus

lusyus

Üye
Saçlar hormon seviyesindeki değişimden çabuk etkilenir. Saç köklerinde ki dht 5 alfa redüktaz enziminin azalması dermal papila hücrelerinin aktifleşmesine sebep olur. Azalan dht artış gösteren östrojen saçları döngü evresine yöneltir. İncelmiş saçları kökler atar yerine daha sağlıklı saç büyümesini tetikler. Bu durumda pek çok kişi panik yaparak tedavisini sonlandırır yada değiştirir. Vücut kıllarından dht sorumludur azaldığında dökülmeler görülebilir. Finasterid dutasa göre daha az etkili olur sizdeki durum bundan kaynaklanmış olabilir döngü olayı yavaşlamış yada bitmiş olabilir. Saçları etkileyen sebep ilacın androjen baskılama etkisi.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

En Çok Çevrimiçi

Üyeler: 92
Tarih: Perşembe, 22 Haziran 2023
Misafirler: 176
Tarih: Cumartesi, 04 Kasım 2023
En Çok Çevrimiçi 221
Tarih: Cuma, 06 Eylül 2024

Online istatistikleri

Çevrim içi üyeler
34
Çevrim içi ziyaretçiler
60
Toplam ziyaretçi
94
Robots
12

Hızlı İletişim

Her hangi bir konudan dolayı bizimle hızlı bir şekilde iletişime mi geçmek istiyorsun? İçerik, işleyiş, ban uzaklaştırma sorunları, reklam teklifleri v.b. aşağıda yer alan butonu kullanarak bizlere ulaşabilirsin. bize gelen ticketleri tek tek değerlendirdiğimize emin olabilirsiniz.

Üst Alt