Soru Sıfıra vurulan saç daha gür çıkar mı?

• Konuyu başlatan BayX
  • Başlangıç tarihi
  • Okunma 157
  • Cevap 1

Sıfıra vurulan saç daha gür çıkar mı?

1
Merhaba arkadaşlar, 8 yıldır saçlarımın düz olduğunu düşünüyordum. Ancak bu sene saçımı uzatma kararı alınca aslında dalgalı olduğunu fark ettim. Saçlarım ince telli ama sık. Şimdi kafamı kurcalayan birkaç soru var ve bu konularda fikirlerinize ihtiyaç duyuyorum: Saçımı sıfıra vursam daha dalgalı bir şekilde uzar mı? Yani saçlarım kısa iken dalgalı bir forma kavuşur mu? Saçımı sıfıra vursam saç tellerim daha kalın çıkabilir mi? Eğer daha kalın çıkarsa bu durum saçlarımın dalgalı olmasını engeller mi? Kendi deneyimlerinizi veya bu konuda bildiklerinizi paylaşabilirseniz çok sevinirim.
1 6
1
Saçın dalgalı uzamasıyla kazıtmak arasında bir bağlantı yok doğuştan nasıl uzuyorsa o şekilde devam eder. Saç kazıtmak saçları gür çıkarır diye bir algı var bu doğru değil. Ancak bilimsel araştırmalar gösteriyor ki, saçları sıfıra vurmanın ne uzama hızına ne de yapısına olumlu bir etkisi bulunmuyor.
B

BayX

Üye
Merhaba arkadaşlar, 8 yıldır saçlarımın düz olduğunu düşünüyordum. Ancak bu sene saçımı uzatma kararı alınca aslında dalgalı olduğunu fark ettim. Saçlarım ince telli ama sık. Şimdi kafamı kurcalayan birkaç soru var ve bu konularda fikirlerinize ihtiyaç duyuyorum:

Saçımı sıfıra vursam daha dalgalı bir şekilde uzar mı? Yani saçlarım kısa iken dalgalı bir forma kavuşur mu?

Saçımı sıfıra vursam saç tellerim daha kalın çıkabilir mi? Eğer daha kalın çıkarsa bu durum saçlarımın dalgalı olmasını engeller mi?

Kendi deneyimlerinizi veya bu konuda bildiklerinizi paylaşabilirseniz çok sevinirim.

lusyus

lusyus

Üye
Saçın dalgalı uzamasıyla kazıtmak arasında bir bağlantı yok doğuştan nasıl uzuyorsa o şekilde devam eder. Saç kazıtmak saçları gür çıkarır diye bir algı var bu doğru değil. Ancak bilimsel araştırmalar gösteriyor ki, saçları sıfıra vurmanın ne uzama hızına ne de yapısına olumlu bir etkisi bulunmuyor.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

En Çok Çevrimiçi

Üyeler: 92
Tarih: Perşembe, 22 Haziran 2023
Misafirler: 186
Tarih: Cuma, 04 Nisan 2025
En Çok Çevrimiçi 266
Tarih: Cuma, 04 Nisan 2025

Online istatistikleri

Çevrim içi üyeler
12
Çevrim içi ziyaretçiler
31
Toplam ziyaretçi
43

Hızlı İletişim

Her hangi bir konudan dolayı bizimle hızlı bir şekilde iletişime mi geçmek istiyorsun? İçerik, işleyiş, ban uzaklaştırma sorunları, reklam teklifleri v.b. aşağıda yer alan butonu kullanarak bizlere ulaşabilirsin. bize gelen ticketleri tek tek değerlendirdiğimize emin olabilirsiniz.

sacekimiforumunet@gmail.com
Üst Alt