Soru Saç ektiren biri spor yapabilir mi?

• Konuyu başlatan Bluex
  • Başlangıç tarihi
  • Okunma 75
  • Cevap 1

Saç ektiren biri spor yapabilir mi?

1
Merhaba değerli forum arkadaşları, yakın zamanda saç ekimi yaptırmayı planlıyorum ve spor yapmayı seven biri olarak ekim sonrası spor aktivitelerime ne kadar süre ara vermem gerektiğini merak ediyorum. Saç ektirdikten sonra spor yapmak mümkün mü? Özellikle koşu, ağırlık kaldırma gibi yoğun fiziksel aktiviteler ekim bölgesine zarar verir mi? Ekim sonrası ne kadar süre dinlenmek gerekiyor? Spor yapmaya ne zaman ve nasıl başlamak en sağlıklısı olur? Deneyimlerinizi ve bu konuda doktorlarınızın verdiği tavsiyeleri paylaşırsanız çok sevinirim. Tecrübelerinizi paylaşırsanız, hem benim hem de benzer durumu yaşayan diğer arkadaşlar için çok faydalı olacaktır. Lütfen yorum yapın şimdiden teşekkürler.
1 6
1
Saç ekimi sonrası fitness için en az 2-3 hafta beklemelisiniz. Ancak, bu süre sonunda bile fitness yaparken dikkatli olmanız ve çok hafif tempolarla başlamanız önemlidir. Terlememeye özen göstermeli ve baş bölgesini zorlayacak hareketlerden kaçınmalısınız. Ameliyat sonrası normal egzersiz rutininize dönmek için ise genellikle 1 ay kadar beklemeniz gerekebilir. Bu şekilde ekim bölgesinin iyileşmesine zaman tanıyabilir ve ekilen greftlere zarar verme riskini en aza indirebilirsiniz.
B

Bluex

Üye
Merhaba değerli forum arkadaşları, yakın zamanda saç ekimi yaptırmayı planlıyorum ve spor yapmayı seven biri olarak ekim sonrası spor aktivitelerime ne kadar süre ara vermem gerektiğini merak ediyorum. Saç ektirdikten sonra spor yapmak mümkün mü? Özellikle koşu, ağırlık kaldırma gibi yoğun fiziksel aktiviteler ekim bölgesine zarar verir mi?

Ekim sonrası ne kadar süre dinlenmek gerekiyor? Spor yapmaya ne zaman ve nasıl başlamak en sağlıklısı olur? Deneyimlerinizi ve bu konuda doktorlarınızın verdiği tavsiyeleri paylaşırsanız çok sevinirim.

Tecrübelerinizi paylaşırsanız, hem benim hem de benzer durumu yaşayan diğer arkadaşlar için çok faydalı olacaktır. Lütfen yorum yapın şimdiden teşekkürler.

Kier

Kier

Üye
Saç ekimi sonrası fitness için en az 2-3 hafta beklemelisiniz. Ancak, bu süre sonunda bile fitness yaparken dikkatli olmanız ve çok hafif tempolarla başlamanız önemlidir. Terlememeye özen göstermeli ve baş bölgesini zorlayacak hareketlerden kaçınmalısınız. Ameliyat sonrası normal egzersiz rutininize dönmek için ise genellikle 1 ay kadar beklemeniz gerekebilir. Bu şekilde ekim bölgesinin iyileşmesine zaman tanıyabilir ve ekilen greftlere zarar verme riskini en aza indirebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

En Çok Çevrimiçi

Üyeler: 92
Tarih: Perşembe, 22 Haziran 2023
Misafirler: 411
Tarih: Perşembe, 02 Ekim 2025
En Çok Çevrimiçi 411
Tarih: Perşembe, 02 Ekim 2025

Online istatistikleri

Çevrim içi üyeler
40
Çevrim içi ziyaretçiler
63
Toplam ziyaretçi
103

Hızlı İletişim

Her hangi bir konudan dolayı bizimle hızlı bir şekilde iletişime mi geçmek istiyorsun? İçerik, işleyiş, ban uzaklaştırma sorunları, reklam teklifleri v.b. aşağıda yer alan butonu kullanarak bizlere ulaşabilirsin. bize gelen ticketleri tek tek değerlendirdiğimize emin olabilirsiniz.

sacekimiforumunet@gmail.com
Üst Alt