Minoxidili bırakınca saçlar dökülür mü?

• Konuyu başlatan Precious
  • Başlangıç tarihi
  • Okunma 627
  • Cevap 3

Minoxidili bırakınca saçlar dökülür mü?

1
Herkese selam, Saç dökülmesine karşı oldukça yeniyim. 3 aydır günde 1 gr finasterid alıyorum saçlarımda yaygın bir incelme var. Minoxil + finasterid kullanırken saçlar çıkıyor ancak bu ilaçları bıraktıktan sonra saçların hızlıca dökülmeye başladığını gördüm. Bir kişinin saçları minoksidil'e olumlu yanıt veriyorsa, kullanmayı kesinlikle bırakmaması gerekir bunu biliyorum. Saçlarımı minoxil ile eski haline gelse ilerde hergün uygulamaktan bıkacağımı varsayarsak ne kadar sürede saçlar dökülmeye başlar. İkinci sorum minoxil saç foliküllerinin ölmesini engelliyor ara ara kullansak faydası olur mu?
3 6
1
Cevaplar için teşekkürler saçlarım şu an için çok kötü değil yani 10 yıl sürdürebilir miyim?
P

Precious

Üye
Herkese selam,

Saç dökülmesine karşı oldukça yeniyim. 3 aydır günde 1 gr finasterid alıyorum saçlarımda yaygın bir incelme var. Minoxil + finasterid kullanırken saçlar çıkıyor ancak bu ilaçları bıraktıktan sonra saçların hızlıca dökülmeye başladığını gördüm.

Bir kişinin saçları minoksidil'e olumlu yanıt veriyorsa, kullanmayı kesinlikle bırakmaması gerekir bunu biliyorum.

Saçlarımı minoxil ile eski haline gelse ilerde hergün uygulamaktan bıkacağımı varsayarsak ne kadar sürede saçlar dökülmeye başlar. İkinci sorum minoxil saç foliküllerinin ölmesini engelliyor ara ara kullansak faydası olur mu?

K

kelboy

Üye
Kısa süreli minoksidil kullanımının uzun süreli fayda sağladığına dair belgelenmiş bir vaka yoktur.

Ancak sakal uzatmak için yüzlerinde minoxidil kullanan bazı kişiler, bazı sakal kazanımlarının bıraktıktan sonra bile devam ettiğini düşünüyor. Bu, minoksidilin araştırılmamış bir kullanımıdır, dolayısıyla tüm kanıtlar anekdot niteliğindedir.

Tecrübelerime göre, kafa derisinde minoksidili uygulamak, bıraktıktan 2 ila 3 ay sonra oldukça şok edici bir dökülmeye neden olacaktır. Kullanmadığımız sürece çıkan her saç birkaç ay içinde dökülecektir. Minoxidil'in faydalarının çoğunun, yalnızca kullanıldığı sürece devam ettiği açıktır. Belki de yararın bir kısmı daha sonra sürer, ancak kafa derisi saç dökülmesinin işleyişi nedeniyle, ölmeye mahkum olan her saç, androjenler baskılanmadıkça sonunda ölecektir.

İkinci soruna gelecek olursak minoxil saç foliküllerinin ölmesini engeller ama ara ara kullanmak ne derece canlı tutar bunun igili bir çalışma bulunmuyor.

L

lastmorn

Üye
Finas ve minoxu bıraktıktan sonra 3 ay içinde saçlar dökülme sürecine başlıyor ve tekrar başlasam bile çıkan saçları geri toparlaman çoknuzun sürer. İkinci sorun ara ara minox kullanman fayda yerine zarar verebilir sürekli şok dökülme süreciyle karşılaşabilirsin, saç köklerini canlı tutar ama saç döngü süreci kötü etkilenir.

P

Precious

Üye
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Cevaplar için teşekkürler saçlarım şu an için çok kötü değil yani 10 yıl sürdürebilir miyim?

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

En Çok Çevrimiçi

Üyeler: 92
Tarih: Perşembe, 22 Haziran 2023
Misafirler: 176
Tarih: Cumartesi, 04 Kasım 2023
En Çok Çevrimiçi 221
Tarih: Cuma, 06 Eylül 2024

Online istatistikleri

Çevrim içi üyeler
7
Çevrim içi ziyaretçiler
16
Toplam ziyaretçi
23
Robots
9

Hızlı İletişim

Her hangi bir konudan dolayı bizimle hızlı bir şekilde iletişime mi geçmek istiyorsun? İçerik, işleyiş, ban uzaklaştırma sorunları, reklam teklifleri v.b. aşağıda yer alan butonu kullanarak bizlere ulaşabilirsin. bize gelen ticketleri tek tek değerlendirdiğimize emin olabilirsiniz.

Üst Alt