Erkek tipi saç dökülmesi neden olur?

• Konuyu başlatan perhand
  • Başlangıç tarihi
  • Okunma 342
  • Cevap 5

Erkek tipi saç dökülmesi neden olur?

1
Merhaba değerli forum üyeleri aranıza yeni katıldım yaklaşık bende 2 yıldır erkek tipi saç dökülmesi var saçlarım sürekli dökülüyor duş sırasında ellerime 20 tel saç geliyor yaşım 22 saçlarım gidiyor abimde dökülme hiç yok çok gür saçları varken benim neden dökülüyor şakaklarım geriledi ailem doktora gitmemi söylüyor 2 yıldır kullanmadığım şey kalmadı nafile hiç bir işe yaramadi yardım edebilecek arkadaşlar varsa yardımcı olurlarsa sevinirim psikolojim alt üst oldu.
5 6
1
[QUOTE="perhand, post: 3857, member: 304"] Merhaba değerli forum üyeleri aranıza yeni katıldım yaklaşık bende 2 yıldır erkek tipi saç dökülmesi var saçlarım sürekli dökülüyor duş sırasında ellerime 20 tel saç geliyor yaşım 22 saçlarım gidiyor abimde dökülme hiç yok çok gür saçları varken benim neden dökülüyor şakaklarım geriledi ailem doktora gitmemi söylüyor 2 yıldır kullanmadığım şey kalmadı nafile hiç bir işe yaramadi yardım edebilecek arkadaşlar varsa yardımcı olurlarsa sevinirim psikolojim alt üst oldu. [/QUOTE] Herkesin genetik yatkınlığı farklı oluyor kardeşinizde olmamasının sebebi saç foliküllerinde dht ~ AR 5-α enzim seviyerinde artış olmaması. Androjen ve AR sinyali, saç döngüsü ve cilt patogenezinin düzenlenmesinde önemli bir rol oynar. Endojen androjenler arasında testosteron ve dihidrotestosteron (DHT) bulunur. DHT, 5-α redüktaz tarafından testosterondan sentezlenen daha güçlü bir androjendir ve androjen reseptörü (AR) ile ~ on kat daha yüksek bağlanma afinitesi sergiler. AGA'lı hastalarda DHT ve AR seviyeleri yükselir ve DHT-AR sinyalinin AGA patogenezi ile yakından ilişkili olduğu tespit edilmiştir. Yani dökülmenin altında yatan biyolojik faktörler karmaşıktır.
P

perhand

Üye
Merhaba değerli forum üyeleri aranıza yeni katıldım yaklaşık bende 2 yıldır erkek tipi saç dökülmesi var saçlarım sürekli dökülüyor duş sırasında ellerime 20 tel saç geliyor yaşım 22 saçlarım gidiyor abimde dökülme hiç yok çok gür saçları varken benim neden dökülüyor şakaklarım geriledi ailem doktora gitmemi söylüyor 2 yıldır kullanmadığım şey kalmadı nafile hiç bir işe yaramadi yardım edebilecek arkadaşlar varsa yardımcı olurlarsa sevinirim psikolojim alt üst oldu.

byburkay

byburkay

Üye
Sorun genetik de olabilir, psikolojk de. Benim onerim bir cildiye doktoruna hitmen. Gitmem diyorsan da ilac tavsiyem minoxil. Ben 2 aydır kullaniyorum saçlar çıkmaya basladı hareketlenme var

P

perhand

Üye
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
aman kardeşim minoxil kullanma bende 6 ay kullandım saclar çıktı mı evet çıktı ama biraktiktan sonra hemen geri döküldü ve 1 yildan sonra etkisi bitiyor kullansanda geri dökülüyor

byburkay

byburkay

Üye
Evet bunu biliyorum ama düzenli kullanınca etkisini uzunca bir süre devam ettiriyor etkisinin azalması finasterid kullanılmadığı zaman kaybediyor

N

Norman91

Üye
Doktora git bakalım hastalık mı genetik mi

GÖKDEMİR

GÖKDEMİR

Üye
Herkesin genetik yatkınlığı farklı oluyor kardeşinizde olmamasının sebebi saç foliküllerinde dht ~ AR 5-α enzim seviyerinde artış olmaması.

Androjen ve AR sinyali, saç döngüsü ve cilt patogenezinin düzenlenmesinde önemli bir rol oynar. Endojen androjenler arasında testosteron ve dihidrotestosteron (DHT) bulunur. DHT, 5-α redüktaz tarafından testosterondan sentezlenen daha güçlü bir androjendir ve androjen reseptörü (AR) ile ~ on kat daha yüksek bağlanma afinitesi sergiler. AGA'lı hastalarda DHT ve AR seviyeleri yükselir ve DHT-AR sinyalinin AGA patogenezi ile yakından ilişkili olduğu tespit edilmiştir. Yani dökülmenin altında yatan biyolojik faktörler karmaşıktır.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

En Çok Çevrimiçi

Üyeler: 92
Tarih: Perşembe, 22 Haziran 2023
Misafirler: 176
Tarih: Cumartesi, 04 Kasım 2023
En Çok Çevrimiçi 221
Tarih: Cuma, 06 Eylül 2024

Online istatistikleri

Çevrim içi üyeler
40
Çevrim içi ziyaretçiler
66
Toplam ziyaretçi
106
Robots
10

Hızlı İletişim

Her hangi bir konudan dolayı bizimle hızlı bir şekilde iletişime mi geçmek istiyorsun? İçerik, işleyiş, ban uzaklaştırma sorunları, reklam teklifleri v.b. aşağıda yer alan butonu kullanarak bizlere ulaşabilirsin. bize gelen ticketleri tek tek değerlendirdiğimize emin olabilirsiniz.

Üst Alt