D
Dubdruf
Üye
Herkese Merhabalar arkadaşlar 22 yaşındayım son 1,5 yıldır yoğun bir şekilde saç dökülmesi yaşıyorum son 2 aya kadar pek önemsemiyordum olağan bir durumdur diye karşılıyordum ama son iki aydaki dökülmelerin yoğunlaşınca durumu ciddiyetinin farkına vardı. Benim deneyimlerime göre erkek tipi kellik olduğunu düşünüyorum çünkü babamın da saçları iken ve ben de babama çekmişim kel olacağım gibi görünüyor. Dökülmenin genetik olduğunu şuradan anladım önceden saç derim de yağlanma neredeyse sıfırdı ama son 4-5 aydır yağlanmanın aşırı şekilde çoğaldığını fark ettim. Hatta o kadar çok yağlanma başlıyor ki cildimde bile iğrenç bir yalanma oluşuyor. Ön bölgelerimde yoğun bir saç dökülmesi var Sabah kalktığında yastığımda bile bu durumu fark ediyordum. Özellikle tum tepede ortasında hafif bir açılma olduğunu gördüm. Ailem doktora gitmemi söylüyor ona göre ilaç yazsın falan diyor ama ben doktora gitmeden önce buradaki deneyimli arkadaşlardan bir yorum öneri almak istedim. Şu anki saç dökülmem sizce hangisine benziyor. Eğer erkek tipi dökülmezse ne önerirsiniz nasıl bu saçları koruyabilirim. Değerli arkadaşlardan yorumlarına yardımlarını bekliyorum teşekkürler.