Soru 21 Yaş minoxil kullanımıyla ilgili sorularım

• Konuyu başlatan Rivalde
  • Başlangıç tarihi
  • Okunma 182
  • Cevap 7

21 Yaş minoxil kullanımıyla ilgili sorularım

1
Merhaba abiler, dostlar, uzun zamandır takip ettiğim bu foruma nihayet üye oldum. Ben de saç dökülmesi nedeniyle buradayım ve kelliğimi ertelemek için araştırmalara başladım. Kan değerlerimi kontrol ettirdim ve sonuçlara göre xpecia veya proscar gibi ilaçlara başlamak yerine, alternatif olarak solgar saw palmetto ve biotin 5000 mcg kullanmaya karar verdim. Yaklaşık bir aydır her gün düzenli olarak ikisini de alıyorum. Bugün minoxil de aldım ve akşamları 8 fıs kullanmayı planlıyorum. Ancak, kafamda bazı soru işaretleri var ve sizlerin tecrübelerinden faydalanmak istiyorum. Minoxil, güçsüzleşen saçlarımı ne kadar etkili bir şekilde güçlendirebilir? Kullanımı kalıcı bir sonuç verir mi, yoksa sadece geçici mi olur? Ayrıca, saçlarımda tüylenme yerine güçlenme görmek istiyorum. Bu konuda deneyimleriniz ve önerileriniz benim için çok değerli. Bu arada, dökülme problemim sadece şakak bölgemde var, vertex bölgemde henüz bir sorun yok. Önerilerinizi bekliyorum her türlü öneri ve yorumlarınız benim için önemli.
7 6
1
[USER=1149]@Rivalde[/USER], dökilmenin yoğun olduğu bölgelere sür seyrelen yerlere 2-3 saat beklesin saç diplerinde
R

Rivalde

Üye
Merhaba abiler, dostlar, uzun zamandır takip ettiğim bu foruma nihayet üye oldum. Ben de saç dökülmesi nedeniyle buradayım ve kelliğimi ertelemek için araştırmalara başladım. Kan değerlerimi kontrol ettirdim ve sonuçlara göre xpecia veya proscar gibi ilaçlara başlamak yerine, alternatif olarak solgar saw palmetto ve biotin 5000 mcg kullanmaya karar verdim. Yaklaşık bir aydır her gün düzenli olarak ikisini de alıyorum.

Bugün minoxil de aldım ve akşamları 8 fıs kullanmayı planlıyorum. Ancak, kafamda bazı soru işaretleri var ve sizlerin tecrübelerinden faydalanmak istiyorum. Minoxil, güçsüzleşen saçlarımı ne kadar etkili bir şekilde güçlendirebilir? Kullanımı kalıcı bir sonuç verir mi, yoksa sadece geçici mi olur? Ayrıca, saçlarımda tüylenme yerine güçlenme görmek istiyorum. Bu konuda deneyimleriniz ve önerileriniz benim için çok değerli.

Bu arada, dökülme problemim sadece şakak bölgemde var, vertex bölgemde henüz bir sorun yok. Önerilerinizi bekliyorum her türlü öneri ve yorumlarınız benim için önemli.

R

Realty

Üye
Kardeşim, öncelikle minoxidil kullanmayı tercih ettiğin için saygı duyarım ama benim deneyimlerime dayanarak, bu ilacı önermediğimi belirtmek isterim. Özellikle senin yaşlarında, yani çok erken yaşta, minoxidil kullanımı genetik olarak erkek tipi saç dökülmesi (AGA) olan kişilerde zamanla saçları daha da seyreltme eğiliminde olabilir. Minoxidil, ilk üç ayda ciddi bir dökülmeye neden olabilir ve sonraki 5-6 ayda saçları yavaş yavaş daha iyi bir forma sokabilir. Ancak, genellikle bir yıl sonra etkisi azalmaya başlar ve döngü dediğimiz olayı tetikler. Bu döngü, normal saç döngüsünden çok daha belirgin ve şiddetlidir; saçlar ciddi şekilde seyrekleşir ve sonrasında toparlanmaya başlar. Bu durum yılda iki kez yaşanabilir ve bazı kişilerde defalarca tekrar eder. Minoxidil kullananlar genellikle bu döngülerin getirdiği psikolojik stres nedeniyle daha fazla saç kaybı yaşarlar.

Eğer senin yaşlarında olsaydım, minoxidil yerine başka bir tedavi planı izlerdim. Örneğin, günlük iki tablet xpecia ile saç sağlığını korumaya çalışırdım. Ayrıca, haftada bir kez minoxil öncesi dermastamp kullanırdım. Böyle bir yaklaşım, 24-25 yaşına geldiğinde Proscar gibi daha güçlü tedavileri eklemene olanak tanırdı. Bu yöntemle saçlarını 30 yaşına kadar büyük ölçüde koruyabilir ve düzenli masaj yaparak bu süreyi 35 yaşına kadar uzatabilirsin.

Bunlar benim önerilerim. Umarım sana faydalı olur ve en doğru kararı verebilirsin.

R

Rivalde

Üye
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Döngü süreci şu anki güçlü saçlarımı etkiler mi, bunu merak ediyorum. Ayrıca, dermaroller kullanıyorum, haftada bir uyguluyorum. Ancak, yaptığım tüm bu uygulamalara rağmen dökülme devam ediyor gibi geliyor. Asıl amacım mevcut saçlarımı korumak ve sonrasında saç ekimi yaptırmak. Xpecia'nın içeriğine baktığımda, kullandığım vitaminlerle aynı olduğunu fark ettim. Kan değerlerimde herhangi bir eksiklik çıkmadığı için vitamin takviyesi almak istedim. Minoxidil döngüsünü bazı insanlar yaşıyor, bazıları ise yaşamıyor. Benim amacım tüy gibi ince olanları değil, iyice güçsüzleşmiş saçlarımı güçlendirmek. Ancak döngü konusunda bu kadar endişelenmemiştim sen yazana kadar. Bu durumda mevcut saçlarım da dökülür mü diyorsun?

R

Realty

Üye
Döngü olayı şuanki güçlü saçlarını etkilemez sadece zayıflamış saçları yeniden büyütmeye zorlar. Dermaroller haftada bir değil mümkünse her akşam uygula. Xpecia yerine sadece biotin 2500 mcg de kullanabilirsin. Mevcut saçlarını korumak için düzenli olarak minoxil ve antiandrojen içeren losyonları kullanmalısın.

R

Rivalde

Üye
Anladım tamam teşekkür ederim bilgiler için.

Z

zweig

Üye
@Rivalde, saçlarını korumak için minoxili kullanman gerekir döngüye sadece bir kez sokar sürekli kullanacağın için tekrar olmaz. Düzenli olarak uygun yöntemleri uygularsan ekime gerek kalmayabilir.

R

Rivalde

Üye
@zweig, hocam yani minoxidili sürekli kullanacağım için sürekli olmaz diyorsunuz peki her tarafamı süreceğim yoksa sadece dökülen bölgelere mi?

Z

zweig

Üye
@Rivalde, dökilmenin yoğun olduğu bölgelere sür seyrelen yerlere 2-3 saat beklesin saç diplerinde

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

En Çok Çevrimiçi

Üyeler: 92
Tarih: Perşembe, 22 Haziran 2023
Misafirler: 411
Tarih: Perşembe, 02 Ekim 2025
En Çok Çevrimiçi 411
Tarih: Perşembe, 02 Ekim 2025

Online istatistikleri

Çevrim içi üyeler
0
Çevrim içi ziyaretçiler
767
Toplam ziyaretçi
767

Hızlı İletişim

Her hangi bir konudan dolayı bizimle hızlı bir şekilde iletişime mi geçmek istiyorsun? İçerik, işleyiş, ban uzaklaştırma sorunları, reklam teklifleri v.b. aşağıda yer alan butonu kullanarak bizlere ulaşabilirsin. bize gelen ticketleri tek tek değerlendirdiğimize emin olabilirsiniz.

sacekimiforumunet@gmail.com
Üst Alt