Zyrtec Topikal Setirizin %1 Saç Dökülmesini Önleme

• Konuyu başlatan omerkoc
  • Başlangıç tarihi
  • Okunma 892
  • Cevap 3

Zyrtec Topikal Setirizin %1 Saç Dökülmesini Önleme

1
Erkek tipi saç dökülmesini önlemek için androgenetik alopesi tedavisinde topikal cetirizinin %1 çalışmasında etkisinin olup olmadığını değerledirmek için bir araştırma yapılmış ve aşağıdaki kullanım sonuçları görülmüştür. Setirizin, belirgin antikolinerjik ve antiserotoninerjik olmayan selektif histamin H1 reseptör antagonistidir. Setirizin özellikle üst solunum yollarını etkileyen alerjik reaksiyonların tedavisinde kullanılan bir ilaçtır. Burun akıntısı, hapşırık, göz sulanması, kaşıntı gibi alerjik nezle ciltte oluşan kızarıklık, şişkinlikleri önler belirtilerini hafifletmeye yardımcı olur. Aynı zamanda mast hücrelerinden salgılanan pgd2 lipit bileşiminide azalttığı ve sebep olduğu semptomları iyileştirici etkileri olduğu görülmüştür. [B]Çalışmanın konusu:[/B] Androgenetik alopesi [AGA] erkekleri etkileyen yaygın kafa derisi saç dökülmesi bozukluklarından biridir. Androgenetik alopesi, saç derisindeki saç köklerinin ilerleyici minyatürleştirilmesi ve terminal kılların saç yoğunluğunda ilerleyici azalmaya yol açan vellus kıllarına kademeli olarak dönüştürülmesi ile karakterizedir. Saç dökülmesi tipi mekanızması Hamilton tarafından geliştirilen ve daha sonra Norwood tarafından genişletilen ölçeği takip eder. [B]Bu çalışmanın amacı: [/B] Erkek hastalarda androgenetik alopesi tedavisinde topikal cetirizinin etkinliğinin %1 olarak değerlendirilmesi. [B]Hastalar ve kullanılan yöntemler:[/B] Vaka kontrollü bu çalışma, Eylül 2018'den Ağustos 2019'a kadar olan dönemde Damietta Hastanesi ve Al-Sarou hastanesinin dermatoloji polikliniğinden alınan 6 ay boyunca plasebo ile tedavi edilen bir kontrol grubu olarak topikal cetirizine tarafından tedavi edilen 30 erkek hastayı %1 ve 30 erkek hastayı içeriyordu. Her hasta için trikoskobik değerlendirme tedavi başlamadan önce ve 6 aylık tedaviden sonra yapıldı. [B]Bu çalışmada ortaya çıkan sonuç; [/B] AGA'lı erkek hastalarda topikal cetirizin ile tedavi, yeni büyüyen saç sayısına göre, vakaların çoğunluğunun [%56.7] yeni büyüyen saça sahip olmadığını, %20.0, %16.7 ve %6.7'sinin sırasıyla bir, iki ve üç yeni saça sahip olduğunu göstermiştir. Öte yandan, 6 aylık tedaviden sonra tüm kontrolde yeni saç yoktu. [B]Araştırmanın sonucu: [/B]Topikal cetirizin erkeklerde Androgenetik alopesi tedavisinde olumlu yönde etkili olduğu görülmüştür. Arkadaşlar yuakrıdaki yapılan çalışmaya göre setirizin saç AGA tedavisinde saç kalitesinin artmasına yardımcı olduğu görülmüştür. Bizlerde topikal yada oral olarak zytrec ilacını kullansak ya da topikal olarak setirizin %1 solüsyon kullansak sonuç alabilirmiyiz kon hakkında bilgisi olan arkadaşlar yardımcı olurlarsa kullanmak için iyi bir fikir edinebiliriz.
3 6
1
Ben kullanıyorum sanki olumlu yönde etkisi olduğunu düşünüyorum dökülmeler ve karıncalanma hissini azaltıyor
O

omerkoc

Üye
Erkek tipi saç dökülmesini önlemek için androgenetik alopesi tedavisinde topikal cetirizinin %1 çalışmasında etkisinin olup olmadığını değerledirmek için bir araştırma yapılmış ve aşağıdaki kullanım sonuçları görülmüştür. Setirizin, belirgin antikolinerjik ve antiserotoninerjik olmayan selektif histamin H1 reseptör antagonistidir. Setirizin özellikle üst solunum yollarını etkileyen alerjik reaksiyonların tedavisinde kullanılan bir ilaçtır. Burun akıntısı, hapşırık, göz sulanması, kaşıntı gibi alerjik nezle ciltte oluşan kızarıklık, şişkinlikleri önler belirtilerini hafifletmeye yardımcı olur. Aynı zamanda mast hücrelerinden salgılanan pgd2 lipit bileşiminide azalttığı ve sebep olduğu semptomları iyileştirici etkileri olduğu görülmüştür.

Çalışmanın konusu: Androgenetik alopesi [AGA] erkekleri etkileyen yaygın kafa derisi saç dökülmesi bozukluklarından biridir. Androgenetik alopesi, saç derisindeki saç köklerinin ilerleyici minyatürleştirilmesi ve terminal kılların saç yoğunluğunda ilerleyici azalmaya yol açan vellus kıllarına kademeli olarak dönüştürülmesi ile karakterizedir. Saç dökülmesi tipi mekanızması Hamilton tarafından geliştirilen ve daha sonra Norwood tarafından genişletilen ölçeği takip eder.

Bu çalışmanın amacı: Erkek hastalarda androgenetik alopesi tedavisinde topikal cetirizinin etkinliğinin %1 olarak değerlendirilmesi.
Hastalar ve kullanılan yöntemler: Vaka kontrollü bu çalışma, Eylül 2018'den Ağustos 2019'a kadar olan dönemde Damietta Hastanesi ve Al-Sarou hastanesinin dermatoloji polikliniğinden alınan 6 ay boyunca plasebo ile tedavi edilen bir kontrol grubu olarak topikal cetirizine tarafından tedavi edilen 30 erkek hastayı %1 ve 30 erkek hastayı içeriyordu. Her hasta için trikoskobik değerlendirme tedavi başlamadan önce ve 6 aylık tedaviden sonra yapıldı.

Bu çalışmada ortaya çıkan sonuç; AGA'lı erkek hastalarda topikal cetirizin ile tedavi, yeni büyüyen saç sayısına göre, vakaların çoğunluğunun [%56.7] yeni büyüyen saça sahip olmadığını, %20.0, %16.7 ve %6.7'sinin sırasıyla bir, iki ve üç yeni saça sahip olduğunu göstermiştir. Öte yandan, 6 aylık tedaviden sonra tüm kontrolde yeni saç yoktu.
Araştırmanın sonucu: Topikal cetirizin erkeklerde Androgenetik alopesi tedavisinde olumlu yönde etkili olduğu görülmüştür.

Arkadaşlar yuakrıdaki yapılan çalışmaya göre setirizin saç AGA tedavisinde saç kalitesinin artmasına yardımcı olduğu görülmüştür. Bizlerde topikal yada oral olarak zytrec ilacını kullansak ya da topikal olarak setirizin %1 solüsyon kullansak sonuç alabilirmiyiz kon hakkında bilgisi olan arkadaşlar yardımcı olurlarsa kullanmak için iyi bir fikir edinebiliriz.

PLAYMAKERS

PLAYMAKERS

Üye
Setrizin kullanımı ile hiçbir sonuç alamazsın proscar veya avodart ile kullanılırsa belki işe yarar

Y

Yeniçeri

Üye
Ben 5 ay zytrec damla kullandım işe yaramadı kafaya 1 ml uyguladım etkisi yok sadece pgd2 bloke etmek fayda vermiyor dht de inhibe edilmesi gerekiyor

K

kelbody

Üye
Ben kullanıyorum sanki olumlu yönde etkisi olduğunu düşünüyorum dökülmeler ve karıncalanma hissini azaltıyor

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

En Çok Çevrimiçi

Üyeler: 92
Tarih: Perşembe, 22 Haziran 2023
Misafirler: 176
Tarih: Cumartesi, 04 Kasım 2023
En Çok Çevrimiçi 226
Tarih: Çarşamba, 04 Aralık 2024

Online istatistikleri

Çevrim içi üyeler
0
Çevrim içi ziyaretçiler
4
Toplam ziyaretçi
4

Hızlı İletişim

Her hangi bir konudan dolayı bizimle hızlı bir şekilde iletişime mi geçmek istiyorsun? İçerik, işleyiş, ban uzaklaştırma sorunları, reklam teklifleri v.b. aşağıda yer alan butonu kullanarak bizlere ulaşabilirsin. bize gelen ticketleri tek tek değerlendirdiğimize emin olabilirsiniz.

sacekimiforumunet@gmail.com
Üst Alt