Zix Losyon Kullananlar var mı?

• Konuyu başlatan Uzman
  • Başlangıç tarihi
  • Okunma 817
  • Cevap 8

Zix Losyon Kullananlar var mı?

1
Arkadaşlar forumda zix losyon daha önceden kullananlar var mı? Yabancı bir forumda gezerken gördüm kullanıcının birisi önceki yıllarda böyle bir losyon yapıp kullanmış ve saç dökülmesini önlemede olumlu yönde çok etkili sonuçları olduğundan bahsetmiş. Zix losyon 3 maddenin karışımıyla yapılan kıl köklerinde DHT hormonunun baskılayıcı etkilerini ortadan kaldıran bir formüle sahiptir. Losyon içine katılan 3 ana etken madde olan çinko sülfat, azelaik asit ve pridoksal 5 fosfat in-vitro testi ile yapılan çalışmalarda yüksek oranda çinkonun 5-α-redüktaz enziminin saç köklerinde oluşmasını tamamen engellediği , düşük oranlarda bile çinko ile b6 vitaminin ise DHT miktarını %88 oranında azalttığı görülmüştür. Çinko sülfat, pridoksal 5 fosfat, azelaik asit ve beta-sitosterol saç dökülmesini önlemede sinerjik etki yaparak incelmiş saçların daha dolgun, sağlıklı uzaması ve uzamayan saçlarda uyarıcı etki yaparak folikül ömrünü uzattığı çalışmalar ile görülmüştür. Bu doğan bileşenler DHT üretimini azalttığı kök hücrelerinde alıcı androjen reseptörlerini bloke ederek, bağlanmalarını sınırladığı ve saç foliküllerinin gençleşme döngüsünü başladığı kanıtlanmıştır. Bu bileşenlerin saç dökülmesinin azaltmadaki ilk etkisi üç veya dört ay sonra fark edilmeye başlanır. Losyonun kullanılmaya devam edilmesi ile birlikte altı ila dokuz aylık kullanımdan sonra yeni saç çıkışları mevcut saçlarda kalınlaşma oluşması gözle görülür derecede olacaktır. Kullanım sonuçları 12 ila 18. aylarda zirve noktasına ulaşır ve mevcut saç uzamaları sağlığını koruyacaktır. Bu maddeler ile yapılan losyon erkekler ve kadınlar tarafından hiçbir yan etki göstermeden rahatlıkla kullanılabilir. Zix losyon yapımı tarifi 100ml için; [LIST] [*]Etil Alkol 20 ml %70 [*]Çinko Sülfat 120 mg [*]Piridoksal 5 Fosfat (P5P) 120 mg (B6 Vitamininin aktif koenzim formudur) [*]Azelaik Asit 4 gr [*]Arginine 5 gr [*]Hint Yağı 10 damla [*]Propilen Glikol 20 ml (Çözünme sağlayıcı) [*]Distile Su 60 ml [/LIST] Şişe içine 20 ml etil alkol katıyoruz üzerine çinko sülfat ekliyoruz alkolde çözünmesini sağladıktan sonra üzerine 10 damla hint yağı ilave ediyoruz bu yağda çözündükten sonra propilen glikol ekliyoruz ve hafifçe sağ sol olacak şekilde çalkalıyoruz. Üzerine azelaik asit ekleyip 20 dakika bekleyin. Süre sonunda sonra şişeye tam dolum yapmadan distile su ekliyoruz sonra piridoksal 5 fosfat ilave edip şişe tamamını doldurup kapatıyoruz. Kuvvetlice çalkalayıp 12 saat bekletip sabah akşam temiz saç derisine 1-2 ml arası saç diplerine damla şeklinde damlatıp hafifçe losyonu kurutmadan deriye yayıyoruz. Daha önceden zix losyonu deneyen kullananlar varsa saç dökülmesini önlediği ya da dökülen saçları çıkarttığını gören bilen konudan yorumlarını ve resimlerini paylaşırsa herkes için faydalı olacaktır.
8 6
1
[QUOTE="mustafaa, post: 1017, member: 85"] Türkiye'deki çinko kapsullerin içindeki çinko türü orjinal zixteki gibi değilmiş galiba [/QUOTE] Çinko mineraldir ve hepsi aynı özellikte yapısı vardır
U

Uzman

Moderatör
Arkadaşlar forumda zix losyon daha önceden kullananlar var mı? Yabancı bir forumda gezerken gördüm kullanıcının birisi önceki yıllarda böyle bir losyon yapıp kullanmış ve saç dökülmesini önlemede olumlu yönde çok etkili sonuçları olduğundan bahsetmiş. Zix losyon 3 maddenin karışımıyla yapılan kıl köklerinde DHT hormonunun baskılayıcı etkilerini ortadan kaldıran bir formüle sahiptir. Losyon içine katılan 3 ana etken madde olan çinko sülfat, azelaik asit ve pridoksal 5 fosfat in-vitro testi ile yapılan çalışmalarda yüksek oranda çinkonun 5-α-redüktaz enziminin saç köklerinde oluşmasını tamamen engellediği , düşük oranlarda bile çinko ile b6 vitaminin ise DHT miktarını %88 oranında azalttığı görülmüştür.

Çinko sülfat, pridoksal 5 fosfat, azelaik asit ve beta-sitosterol saç dökülmesini önlemede sinerjik etki yaparak incelmiş saçların daha dolgun, sağlıklı uzaması ve uzamayan saçlarda uyarıcı etki yaparak folikül ömrünü uzattığı çalışmalar ile görülmüştür. Bu doğan bileşenler DHT üretimini azalttığı kök hücrelerinde alıcı androjen reseptörlerini bloke ederek, bağlanmalarını sınırladığı ve saç foliküllerinin gençleşme döngüsünü başladığı kanıtlanmıştır. Bu bileşenlerin saç dökülmesinin azaltmadaki ilk etkisi üç veya dört ay sonra fark edilmeye başlanır. Losyonun kullanılmaya devam edilmesi ile birlikte altı ila dokuz aylık kullanımdan sonra yeni saç çıkışları mevcut saçlarda kalınlaşma oluşması gözle görülür derecede olacaktır. Kullanım sonuçları 12 ila 18. aylarda zirve noktasına ulaşır ve mevcut saç uzamaları sağlığını koruyacaktır. Bu maddeler ile yapılan losyon erkekler ve kadınlar tarafından hiçbir yan etki göstermeden rahatlıkla kullanılabilir. Zix losyon yapımı tarifi 100ml için;
  • Etil Alkol 20 ml %70
  • Çinko Sülfat 120 mg
  • Piridoksal 5 Fosfat (P5P) 120 mg (B6 Vitamininin aktif koenzim formudur)
  • Azelaik Asit 4 gr
  • Arginine 5 gr
  • Hint Yağı 10 damla
  • Propilen Glikol 20 ml (Çözünme sağlayıcı)
  • Distile Su 60 ml
Şişe içine 20 ml etil alkol katıyoruz üzerine çinko sülfat ekliyoruz alkolde çözünmesini sağladıktan sonra üzerine 10 damla hint yağı ilave ediyoruz bu yağda çözündükten sonra propilen glikol ekliyoruz ve hafifçe sağ sol olacak şekilde çalkalıyoruz. Üzerine azelaik asit ekleyip 20 dakika bekleyin. Süre sonunda sonra şişeye tam dolum yapmadan distile su ekliyoruz sonra piridoksal 5 fosfat ilave edip şişe tamamını doldurup kapatıyoruz. Kuvvetlice çalkalayıp 12 saat bekletip sabah akşam temiz saç derisine 1-2 ml arası saç diplerine damla şeklinde damlatıp hafifçe losyonu kurutmadan deriye yayıyoruz. Daha önceden zix losyonu deneyen kullananlar varsa saç dökülmesini önlediği ya da dökülen saçları çıkarttığını gören bilen konudan yorumlarını ve resimlerini paylaşırsa herkes için faydalı olacaktır.

U

Ugur

Üye
Hangi B6 vitaminini kullanmamız gerekiyor

U

Uzman

Moderatör
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Piridoksal 5 fosfat B6 vitamininin en aktif formu olarak geçiyor. Her B6 vitamini olmuyor ürün açıklamasında Pridokdsal P-5-P Fosfat yazması önemlidir.

Çok fazla bir ürün çeşitliliği yok şöyle bir şurup formu var. Açıklamasında içerik bilgisi 1 ml = 10 mg buda 100ml = 1000mg oluyor kullanımı baya uzun süre gider. Losyon içine 12 ml katıp seyreltme yapılarak üzerine çinko ve azelaik asit katılarak hazırlanabilir diye düşünüyorum. Kullanımı saç için uygun olurmu denemeden bilemeyiz. N11'de fiyatı 75 TL kullanmaya değer mi bilemeyiz.

E

emreural

Üye
Yaklaşık 8 aydır zix losyon kullandım içine azelaik asit ve arginine katılmadan yapılıyordu gördüğüm kadarıyla dökülme üzerinde etkisi yok, saçlarımın dökülmesi devam ediyor.

M

mustafaa

Üye
Evet bunu da bir ay kadar kullanmıştım o ara sınav olayı girdiği için devamlılık saglayamadim bıraktım ben distile su kolonya çinko ve B6 vitamini ile hazırlamıştım dökülmeleri kesmedi ama sanki saç derisi biraz rahatladı gibiydi belki de 1 ay yeterli bir süre değildi

E

Edgar

Üye
Önceden yapmayı düşünüyordum fırsat bulamadım saçlara faydası olmasa bile zararı da olmaz çinko ve b6 en azından saçların ihtiyaç duyduğu şeyler

M

mustafaa

Üye
Türkiye'deki çinko kapsullerin içindeki çinko türü orjinal zixteki gibi değilmiş galiba

emeklikel

emeklikel

Üye

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

En Çok Çevrimiçi

Üyeler: 92
Tarih: Perşembe, 22 Haziran 2023
Misafirler: 176
Tarih: Cumartesi, 04 Kasım 2023
En Çok Çevrimiçi 221
Tarih: Cuma, 06 Eylül 2024

Online istatistikleri

Çevrim içi üyeler
5
Çevrim içi ziyaretçiler
16
Toplam ziyaretçi
21
Robots
11

Hızlı İletişim

Her hangi bir konudan dolayı bizimle hızlı bir şekilde iletişime mi geçmek istiyorsun? İçerik, işleyiş, ban uzaklaştırma sorunları, reklam teklifleri v.b. aşağıda yer alan butonu kullanarak bizlere ulaşabilirsin. bize gelen ticketleri tek tek değerlendirdiğimize emin olabilirsiniz.

Üst Alt