S
Sacsiz
Üye
Yaz doğum kontrol hapı ilacı normalde kadınlar için doğum kontrol hapı olarak kullanıyor. İçerisinde 24 +4 adet hap bulunur ve iki çeşit hormon ihtiva eder, bunlar 3 mg drospirenon ve 0,02 mg etinilestradiol etkin maddelerini içerir. Şimdi gelelim bu hormonlar saç için ne işe yarar sorusunun cevabına. Genetik saç dökülmesine erkeklik androjen hormonları neden oluyor biz bu ilaçtaki hormonlar ile bu hormonları lokal olarak saç hücrelerine bağlanmasını engelleyip yerine östrojen ile progesteron hormonlarının reseptörlere bağlanmasını sağlayarak saçların dökğlmesinin önüne geçiyoruz. Topikal olarak bu hormon losyonlarını kullanmaz sistematik dolaşıma çıkmaz girer ve yan etkileri oluşmaz. Bölgesel olarak direk hedeflesiğimiz saç hücrelerine gönderdiğimiz için kan karışma oranı çok düşük seviyededir. Spiro losyon için yazz doğum kontrol hapı kullananlar varmı ben diane 35 ile birlikte kullanıyorum içine 1 kutu aldatone ve diane 35 ezip katıyorum alkol ve propilen glikol ile çözüp sabah akşam saçlarıma 4 aydır uyguluyorum. Şuan için saçlarımda bir etkisini görmedim seyrek bölgeler ile sağ sol şakak bölgeleri hala aynı durumda bende içeriğini güçlendirmek için yazz doğum kontrol hapı katmak istiyorum tablet olarak Diane 35 ten fazla içindeki drospirenon antiandrojenik etkisi spreteron asetat dan daha yüksek deniliyor serum içine katıp kullancam şimdiye kadar herhangi bir yan etkisini görmedim kullanan arkadaşlar tam etkisi 6 aydan sonra göstermeye başlar yazmışlar acaba bendemi etkili olmuyorki diye düşünüyorum sizce bu losyonun içeriğini nasıl daha da güçlendirebilirim bu konuda bilgili arkadaşlardan yardım bekliyorum.