Topikal Losyon Hazırlarken Kullanılan Malzemeler Hk.

• Konuyu başlatan Chem06
  • Başlangıç tarihi
  • Okunma 361
  • Cevap 3

Topikal Losyon Hazırlarken Kullanılan Malzemeler Hk.

1
Merhabalar , Topikal losyon hazırlarken etil alkol, propilen glikol ve saf su kullanılıyor. Örneğin yurt dışında 60ml losyon için 18 ml etil alkol, 30 ml propilen glikol ve 12 ml distile su kullanmışlar. Etil alkol ve propilen glikol saçlara, saç köklerine saç derisine zarar vermez mi?
3 6
1
Zarar verceğini sanmam bir çok losyon bu şekilde yapılıyor
C

Chem06

Üye
Merhabalar ,

Topikal losyon hazırlarken etil alkol, propilen glikol ve saf su kullanılıyor. Örneğin yurt dışında 60ml losyon için 18 ml etil alkol, 30 ml propilen glikol ve 12 ml distile su kullanmışlar. Etil alkol ve propilen glikol saçlara, saç köklerine saç derisine zarar vermez mi?

L

lastmorn

Üye
Propilen glikol ciddi düzeyde zarar vereceğini sanmam 60 ml için bu oran olabilir hemen kurumasın diye oranı yükseltmiş olabilirler. Etil alkol mikrop öldürücü bir kimyasal aynı şekilde sağlıklı hücrelerede zarar verir oranını tuturmak önemli. Ancak ilaç çözmek için gereklidir diğer maddeler ile karışarak zararlı etkisi azalıyor. Ben 100 ml hazırlıyorum içine katılan ilaç tozu fazla olduğundan 30 ml yeterli oluyor.

C

Chem06

Üye
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Propilen glikol ciddi düzeyde zarar vereceğini sanmam 60 ml için bu oran olabilir hemen kurumasın diye oranı yükseltmiş olabilirler. Etil alkol mikrop öldürücü bir kimyasal aynı şekilde sağlıklı hücrelerede zarar verir oranını tuturmak önemli. Ancak ilaç çözmek için gereklidir diğer maddeler ile karışarak zararlı etkisi azalıyor. Ben 100 ml hazırlıyorum içine katılan ilaç tozu fazla olduğundan 30 ml yeterli oluyor.
Kaş yapalım derken göz çikarmayayım diye korkuyorum hocam zaten saçlar sıkıntılı kalanlarida kendi elimle mahvetmeyeyim.

L

lastmorn

Üye
Zarar verceğini sanmam bir çok losyon bu şekilde yapılıyor

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

En Çok Çevrimiçi

Üyeler: 92
Tarih: Perşembe, 22 Haziran 2023
Misafirler: 176
Tarih: Cumartesi, 04 Kasım 2023
En Çok Çevrimiçi 221
Tarih: Cuma, 06 Eylül 2024

Online istatistikleri

Çevrim içi üyeler
33
Çevrim içi ziyaretçiler
56
Toplam ziyaretçi
89
Robots
13

Hızlı İletişim

Her hangi bir konudan dolayı bizimle hızlı bir şekilde iletişime mi geçmek istiyorsun? İçerik, işleyiş, ban uzaklaştırma sorunları, reklam teklifleri v.b. aşağıda yer alan butonu kullanarak bizlere ulaşabilirsin. bize gelen ticketleri tek tek değerlendirdiğimize emin olabilirsiniz.

Üst Alt