Topikal Bicalutamide Losyon Yapımı ve Kullanımı

• Konuyu başlatan invincible
  • Başlangıç tarihi
  • Okunma 75
  • Cevap 9

Topikal Bicalutamide Losyon Yapımı ve Kullanımı

1
Merhaba arkadaşlar, uzun süredir araştırdığım bicalutamide etken maddesi ile ilgili edindiğim bilgileri sizlerle paylaşmak istiyorum. Bicalutamide, prostat hastalarında kullanılan bir androjen reseptör inhibitörüdür. Önemli bir nokta, bunun bir antagonist değil, inhibitör olmasıdır; yani reseptörleri etkileyerek çalışır. Flutamidi duymuş olabilirsiniz; bicalutamide, flutamidin yeni nesil bir türevidir ve etkisi dört kat daha güçlüdür. Flutamidden farklı olarak, bicalutamide hücrelerdeki androjen reseptörlerine bağlanarak bu reseptörlerin etkisini bozuyor ve uzun vadede reseptörlerin azalmasına yol açıyor. Yüksek gücüne rağmen, yan etkileri flutamidin çok altında. Oral dozlarda bile cinsel yan etkiler neredeyse yok. Ancak, jinekomasti gibi yan etkiler görülebiliyor. Bicalutamide, serum testosteron ve östrojen düzeylerini artırabildiği için, bu durumda antiöstrojenik ilaçlar yardımcı olabilir. Topikal uygulama ile düşük dozda kullanımı, yan etkileri minimuma indirmek için etkili bir yöntem. Kendi yaptığım su bazlı krem formülasyonuyla, günlük oral dozun yaklaşık 1/3'ünü kafa derisine uygulamayı hedefledim. Bu krem, en ucuz versiyonu olan Calux ile hazırlanabilir; bu ilaç piyasada Casodex, Calux, Casomid gibi isimlerle bulunuyor ve Calux, en uygun fiyatlı seçenek. Bu konuda daha fazla bilgi edinmek isteyenler için sembolik bir kaynak eklemek istiyorum. Araştırmalarınızı yaparken birçok bilgiye ulaşabilirsiniz. Herkese iyi forumlar. [ATTACH]2657[/ATTACH]
9 6
1
aldactone yerine kullanılabilir ama aslında aldactonla birliktede kullanabilirsiniz yan etki görmüyorsanız
I

invincible

Moderatör
Merhaba arkadaşlar, uzun süredir araştırdığım bicalutamide etken maddesi ile ilgili edindiğim bilgileri sizlerle paylaşmak istiyorum. Bicalutamide, prostat hastalarında kullanılan bir androjen reseptör inhibitörüdür. Önemli bir nokta, bunun bir antagonist değil, inhibitör olmasıdır; yani reseptörleri etkileyerek çalışır. Flutamidi duymuş olabilirsiniz; bicalutamide, flutamidin yeni nesil bir türevidir ve etkisi dört kat daha güçlüdür.

Flutamidden farklı olarak, bicalutamide hücrelerdeki androjen reseptörlerine bağlanarak bu reseptörlerin etkisini bozuyor ve uzun vadede reseptörlerin azalmasına yol açıyor. Yüksek gücüne rağmen, yan etkileri flutamidin çok altında. Oral dozlarda bile cinsel yan etkiler neredeyse yok. Ancak, jinekomasti gibi yan etkiler görülebiliyor. Bicalutamide, serum testosteron ve östrojen düzeylerini artırabildiği için, bu durumda antiöstrojenik ilaçlar yardımcı olabilir.

Topikal uygulama ile düşük dozda kullanımı, yan etkileri minimuma indirmek için etkili bir yöntem. Kendi yaptığım su bazlı krem formülasyonuyla, günlük oral dozun yaklaşık 1/3'ünü kafa derisine uygulamayı hedefledim. Bu krem, en ucuz versiyonu olan Calux ile hazırlanabilir; bu ilaç piyasada Casodex, Calux, Casomid gibi isimlerle bulunuyor ve Calux, en uygun fiyatlı seçenek.

Bu konuda daha fazla bilgi edinmek isteyenler için sembolik bir kaynak eklemek istiyorum. Araştırmalarınızı yaparken birçok bilgiye ulaşabilirsiniz. Herkese iyi forumlar.

Topikal Bicalutamide Kullanımı Losyon Yapımı.png

L

Lahmacun

Üye
Bikalutamid gerçekten de çok güçlü bir antiandrojen ve reseptörleri inhibe ederek androjenlerin saçı etkilemesini engelleyebilir. Bu da saç dökülmesi sorununu çözmede önemli bir adım olabilir. Ancak aklıma takılan bir nokta var: Bu reseptörlerin saçı olumlu yönde etkileyen bir işlevi yok mu? Androjenler, östrojen ve progesteron gibi diğer hormonların sağladığı bazı faydalar da var. Bu hormonların saç büyümesi üzerindeki etkilerini ve olumlu katkılarını dikkate almak önemli.

Ayrıca, bu kremi nasıl yaptığını merak ediyorum. Bu konuda ciddi olarak düşünürsem, uygulamayı deneyebilirim.

I

invincible

Moderatör
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Androjenlerin saçı olumlu yönde etkilediğine dair hiçbir bilgiye rastlamadım; aksine, antiandrojenler kullanıldığında saçların daha sağlıklı olduğu gözlemleniyor. Östrojen reseptörlerine bağlanmadıkları için jinekomastiyi önlemeleri de mümkün değil. Bicalutamid, selektif androjen reseptörlerine bağlanıyor gibi görünüyor.

Bu arada, krem formülasyonumda kimyacıdan merhem formülasyonu aldım. Alkol ve su içeren bir losyonla karışım yapıp bunu krem bazına ekledim. Böylece hem alkol hem de lipidlerle çözünme potansiyelini kullanmayı hedefledim.

K

Kel123

Üye
@invincible, hocam, şu anda kullandığım ürünler şunlar:

Minoksidil içerisine 10 kapsül dutasterid ekledim.

100 ml krem içerisine 2 kutu Diane, 2 kutu Aldactone ve 2 kutu Endol ekledim.

Şimdi, senin önerdiğin yeni ilaç, daha önce kullandığımız ürünlerden birinin etkisini artıracak mı, yoksa bunlara ek olarak mı kullanmamız gerekiyor? Kremim galiba bozuldu ve onu bir gün kullanabildim. Ne dersin?

I

invincible

Moderatör
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
@Kel123, Ben yapıp deniyorum siz yaptığınıza devam edin. Elinizdeki bitsin sonra dönersiniz.

C

Coffee

Üye
ilacın fiyatı çok yüksek CALUX 50 mg 28 film tablet 314 tl bu ilaç güvenli midir? Eczaneden reçetesiz alabiliyor muyuz, benim yaş genç daha verirler mi?

Y

Yiğit22

Üye
Kuyısında Androjen Reseptör İnhibitörü yazması da çok iyi olmuş yan etki yapmaması anlamına geliyor. Ben @GÖKDEMİR, hazırlayıp gönderdi su bazı merhem gibi çok güzel bir hazırlamış. Başlayalı 22 gün oldu etkisini hissediyorsunuz özellikle gece saç dibi ağrıları kesildi. Dökülmede biraz artış var.

Q

Qazım

Üye
bu ilacı estradiol losyonda aldactone yerine kullsansak nasıl olur?

E

Ersan

Üye
@Qazım, tam bende onu merak ediyordum bu ilacı nasıl hazırlayacaz

L

Lahmacun

Üye
aldactone yerine kullanılabilir ama aslında aldactonla birliktede kullanabilirsiniz yan etki görmüyorsanız

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

En Çok Çevrimiçi

Üyeler: 92
Tarih: Perşembe, 22 Haziran 2023
Misafirler: 176
Tarih: Cumartesi, 04 Kasım 2023
En Çok Çevrimiçi 226
Tarih: Çarşamba, 04 Aralık 2024

Online istatistikleri

Çevrim içi üyeler
30
Çevrim içi ziyaretçiler
53
Toplam ziyaretçi
83

Hızlı İletişim

Her hangi bir konudan dolayı bizimle hızlı bir şekilde iletişime mi geçmek istiyorsun? İçerik, işleyiş, ban uzaklaştırma sorunları, reklam teklifleri v.b. aşağıda yer alan butonu kullanarak bizlere ulaşabilirsin. bize gelen ticketleri tek tek değerlendirdiğimize emin olabilirsiniz.

sacekimiforumunet@gmail.com
Üst Alt