Soru Topical Finasteride Minoxidil Losyon Yapımı Hakkında

• Konuyu başlatan Celesta
  • Başlangıç tarihi
  • Okunma 72
  • Cevap 2

Topical Finasteride Minoxidil Losyon Yapımı Hakkında

1
Merhaba, evde kendim topical finasteride ve minoxidil karışımı hazırladım ve bunun için bir siteden yararlandım. Baz olarak Minoxil Forte %5 kullanıyorum. Ancak aklıma bir soru takıldı: Minoxil Forte'nin her 1 ml'si %5 mi içeriyor, yoksa toplamda 2 ml'de %5 oranında mı aktif madde bulunuyor? Karışım için bu siteyi kullandım. [URL unfurl="true"]https://perfecthairhealth.com/topical-finasteride-calculator/[/URL] Ayrıca dermaroller uygulamasından sonra bu karışımı direkt olarak saç derime sürüyorum. İlginç bir şekilde herhangi bir yanma hissi oluşmuyor. Daha önce eczaneden aldığım bir karışımı kullandığımda ciddi bir yanma hissi oluyordu. Minoxidilleri rastgele bir eczaneden temin ettim ve bu durum sahte olabileceği şüphesini aklıma getirdi. Sizce dermaroller sonrası minoxidil kullanırken yanma hissi normal midir? Sizin deneyimleriniz nasıl? Tavsiyeleriniz ve yorumlarınızı paylaşırsanız çok sevinirim.
2 6
1
60 ml minoxidil %5 yani 5 gr minoxidil toz içerir. Her gün bir kere 1 ml deriye sürersen 10 mg sürmüş olursun. Eğer püskürtme yaparsan her bir spreyleme 0.2 ml toplam 5 kez püskürtme yaparsan 10 mg kafaya sürmüş olursun. Topikal olarak 6 saate kadar kalması gerekir. Yanma oluşmaması yeteri kadar propilen glikol katmaman olabilir yada karışım ölçülerini tutturamaman da olabilir.
C

Celesta

Üye
Merhaba, evde kendim topical finasteride ve minoxidil karışımı hazırladım ve bunun için bir siteden yararlandım. Baz olarak Minoxil Forte %5 kullanıyorum. Ancak aklıma bir soru takıldı: Minoxil Forte'nin her 1 ml'si %5 mi içeriyor, yoksa toplamda 2 ml'de %5 oranında mı aktif madde bulunuyor?

Karışım için bu siteyi kullandım.

Ayrıca dermaroller uygulamasından sonra bu karışımı direkt olarak saç derime sürüyorum. İlginç bir şekilde herhangi bir yanma hissi oluşmuyor. Daha önce eczaneden aldığım bir karışımı kullandığımda ciddi bir yanma hissi oluyordu. Minoxidilleri rastgele bir eczaneden temin ettim ve bu durum sahte olabileceği şüphesini aklıma getirdi. Sizce dermaroller sonrası minoxidil kullanırken yanma hissi normal midir? Sizin deneyimleriniz nasıl?

Tavsiyeleriniz ve yorumlarınızı paylaşırsanız çok sevinirim.

G

Ghost

Üye
Karışım içine neler kattın minoxidil sahte olabilir belki

lusyus

lusyus

Üye
60 ml minoxidil %5 yani 5 gr minoxidil toz içerir. Her gün bir kere 1 ml deriye sürersen 10 mg sürmüş olursun. Eğer püskürtme yaparsan her bir spreyleme 0.2 ml toplam 5 kez püskürtme yaparsan 10 mg kafaya sürmüş olursun. Topikal olarak 6 saate kadar kalması gerekir.

Yanma oluşmaması yeteri kadar propilen glikol katmaman olabilir yada karışım ölçülerini tutturamaman da olabilir.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

En Çok Çevrimiçi

Üyeler: 92
Tarih: Perşembe, 22 Haziran 2023
Misafirler: 183
Tarih: Çarşamba, 19 Şubat 2025
En Çok Çevrimiçi 245
Tarih: Çarşamba, 19 Şubat 2025

Online istatistikleri

Çevrim içi üyeler
40
Çevrim içi ziyaretçiler
72
Toplam ziyaretçi
112

Hızlı İletişim

Her hangi bir konudan dolayı bizimle hızlı bir şekilde iletişime mi geçmek istiyorsun? İçerik, işleyiş, ban uzaklaştırma sorunları, reklam teklifleri v.b. aşağıda yer alan butonu kullanarak bizlere ulaşabilirsin. bize gelen ticketleri tek tek değerlendirdiğimize emin olabilirsiniz.

sacekimiforumunet@gmail.com
Üst Alt