Soru Telogen effluvium olan saç geri çıkar mı?

• Konuyu başlatan Lobrox
  • Başlangıç tarihi
  • Okunma 91
  • Cevap 2

Telogen effluvium olan saç geri çıkar mı?

1
Merhaba, son 2 aydır ciddi bir saç seyrelmesi yaşıyorum ve doktorum telogen effluvium teşhisi koydu. Günlük olarak 30 tel saçım dökülüyor, elimi saçımın arasından geçirdiğimde kolaylıkla saç dökülüyor. Bu durumda saçların geri çıkma ihtimali olduğunu biliyorum, ancak sürecin nasıl ilerleyeceği hakkında pek fazla bilgim yok. Telogen effluvium yaşayan ve saçları yeniden çıkan arkadaşlar var mı? Saçlar ne kadar sürede ve nasıl geri geldi? Ayrıca, saç ekimi yaptırmayı düşünüyorum ve ekim işlemi telogen effluvium sürecinde olan biri için uygun mu? Saç ekimi sırasında mevcut saçlarımın zarar görmesinden korkuyorum. Saç ekimi sırasında ekim yapılan bölgedeki saçların dökülmesi veya zarar görmesi gibi bir durum yaşanır mı? Ekim işlemi, mevcut saçlar arasında yapıldığında nasıl bir süreç izleniyor? Tecrübelerinizi ve tavsiyelerinizi paylaşırsanız çok sevinirim.
2 6
1
Bende şuan telogen effluvium var. Telogen effluvium kendi haline bırakılırsa bir kaç ay sürüyor diye biliyorum. Ben daha önce procapil içerikli losyon kullandım ama işe yaramadı. Şuan kafein Arginine losyon yapan varsa ondan alıp kullanıcam. Telogen effluvium dökülmesi geri çıkar tabi ama ne kadar sürede çıkar herkeste değişiklik gösterir. Sen losyon ve vitaminlerle durduktan sonra destekle bence. Ek olarak aktif saç dökülmen varsa durduktan sonra saç ekimi daha mantıklı olur zaten.
L

Lobrox

Üye
Merhaba, son 2 aydır ciddi bir saç seyrelmesi yaşıyorum ve doktorum telogen effluvium teşhisi koydu. Günlük olarak 30 tel saçım dökülüyor, elimi saçımın arasından geçirdiğimde kolaylıkla saç dökülüyor. Bu durumda saçların geri çıkma ihtimali olduğunu biliyorum, ancak sürecin nasıl ilerleyeceği hakkında pek fazla bilgim yok.

Telogen effluvium yaşayan ve saçları yeniden çıkan arkadaşlar var mı? Saçlar ne kadar sürede ve nasıl geri geldi? Ayrıca, saç ekimi yaptırmayı düşünüyorum ve ekim işlemi telogen effluvium sürecinde olan biri için uygun mu? Saç ekimi sırasında mevcut saçlarımın zarar görmesinden korkuyorum. Saç ekimi sırasında ekim yapılan bölgedeki saçların dökülmesi veya zarar görmesi gibi bir durum yaşanır mı? Ekim işlemi, mevcut saçlar arasında yapıldığında nasıl bir süreç izleniyor?

Tecrübelerinizi ve tavsiyelerinizi paylaşırsanız çok sevinirim.

Kier

Kier

Üye
Biotin, demir, D3, b6, çinko, selenyum içeren vitamin tableti, 3 güne bir konazol şampuan, düzenli taç derisi masajı yapmak, kafenin arginine losyon kullanmak fayda verecektir.

N

Nix123

Üye
Bende şuan telogen effluvium var. Telogen effluvium kendi haline bırakılırsa bir kaç ay sürüyor diye biliyorum.
Ben daha önce procapil içerikli losyon kullandım ama işe yaramadı. Şuan kafein Arginine losyon yapan varsa ondan alıp kullanıcam.
Telogen effluvium dökülmesi geri çıkar tabi ama ne kadar sürede çıkar herkeste değişiklik gösterir. Sen losyon ve vitaminlerle durduktan sonra destekle bence.
Ek olarak aktif saç dökülmen varsa durduktan sonra saç ekimi daha mantıklı olur zaten.

Son düzenleme:

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

En Çok Çevrimiçi

Üyeler: 92
Tarih: Perşembe, 22 Haziran 2023
Misafirler: 411
Tarih: Perşembe, 02 Ekim 2025
En Çok Çevrimiçi 411
Tarih: Perşembe, 02 Ekim 2025

Online istatistikleri

Çevrim içi üyeler
32
Çevrim içi ziyaretçiler
62
Toplam ziyaretçi
94

Hızlı İletişim

Her hangi bir konudan dolayı bizimle hızlı bir şekilde iletişime mi geçmek istiyorsun? İçerik, işleyiş, ban uzaklaştırma sorunları, reklam teklifleri v.b. aşağıda yer alan butonu kullanarak bizlere ulaşabilirsin. bize gelen ticketleri tek tek değerlendirdiğimize emin olabilirsiniz.

sacekimiforumunet@gmail.com
Üst Alt