Seboreik dermatit neden olur?

  • Konuyu başlatan lusyus
  • Başlangıç tarihi
  • Okunma 392
  • Cevap 1

Seboreik dermatit neden olur?

1
Seboreik dermatit, esas olarak kafa derinizi etkileyen yaygın bir cilt rahatsızlığıdır. Pullu lekelere, kırmızı cilde ve inatçı kepeklere neden olur. Seboreik dermatit ayrıca yüz, burun kenarları, kaşlar, kulaklar, göz kapakları ve göğüs gibi vücudun yağlı bölgelerini de etkileyebilir. Seboreik dermatit tedavi olmaksızın geçebilir. Veya semptomlar kaybolmadan önce birçok tekrarlanan tedaviye ihtiyacınız olabilir. Ve daha sonra geri kendiğinden ortaya çıkabilirler. Bitkisel içerikli zararlı olmayan bir sabun ve şampuanla günlük temizlik, yağlılığı ve ölü cilt oluşumunu azaltmaya yardımcı olabilir. Seboreik dermatit ayrıca kepek, seboreik egzama ve seboreik sedef hastalığı olarak da adlandırılır. Bebekler için durum beşik başlığı olarak bilinir ve kafa derisinde kabuklu, pullu lekelere neden olur. [HEADING=1]Seboreik Dermatit Belirtileri[/HEADING] Seboreik dermatit belirti ve semptomları aşağıdaki gibi olabilir: [LIST] [*]Saç derinizde, saçınızda, kaşlarınızda, sakalınızda veya bıyığınızda cilt pulları (kepek) [*]Kafa derisi, yüz, burun kenarları, kaşlar, kulaklar, göz kapakları, göğüs, koltuk altı, kasık bölgesi veya göğüslerin altında pul pul beyaz veya sarı pullarla veya kabuklarla kaplı yağlı cilt lekeleri [*]Kırmızı deri [*]Kaşıntı [/LIST] Stresliyseniz belirtiler ve semptomlar daha şiddetli olabilir ve soğuk ve kuru mevsimlerde alevlenme eğilimi gösterirler. [HEADING=2]Ne Zaman Doktora Görünmeli[/HEADING] Aşağıdaki durumlarda doktorunuza görünün: [LIST] [*]O kadar rahatsızsınız ki uykunuz kaçıyor veya günlük rutinlerinizden dikkatiniz dağılıyor [*]Durumunuz saç görünümünüz normal değil ve endişeye neden oluyor [*]Cildinizin enfekte olduğundan şüpheleniyorsanız [*]Saç tedavisi losyonları kullanıp iyileşme eğilimi göstermediyse [/LIST] [HEADING=1]Seboreik Dermatit Neden Olur[/HEADING] Doktorlar henüz seboreik dermatitin kesin nedenini bilmiyorlar. Şunlarla ilgili olabilir: [LIST] [*]Derideki yağ salgısında bulunan malassezia adı verilen bir maya (mantar) [*]Bağışıklık sisteminin düzensiz yanıtı [/LIST] [HEADING=1]Risk faktörleri[/HEADING] Aşağıdakiler de dahil olmak üzere bir dizi faktör seboreik dermatit geliştirme riskinizi artırır: [LIST] [*]Parkinson hastalığı ve depresyon gibi nörolojik ve psikiyatrik durumlar [*]Organ nakli alıcılarında ve HIV/AIDS, alkolik pankreatit ve bazı kanser hastalarında görülen gibi zayıflamış bir bağışıklık sistemi [*]Kalp krizi gibi stresli tıbbi durumlardan iyileşme [*]Bazı ilaçlar [/LIST] Arkadaşlar bende seboreik dermatit olmuştum çok şükür geçti. Doktora gitmedim yaptığım uygulamalar, dermovate saç losyonu kullandım, haftada 2 defa ketoral şampuan kullandım, saçlarımı kısa tuttum ve minoxidili kendim hapıp kullandım. İçine propilen glikol yerine glserin kattım.
1 6
1
seboreik dermatit için kortizonlu ilaç kullananlar var bu ilacı kullanmak istemeyenler öncelikle ketoral, nizoral şampuanı denesinler, ducray'on kerium ds veya selegel şampuanı kerium köpügü kullanabilirsiniz, biodermanın node ds şampuanıda çok etkilidir ayrıca tea tree şampuan bazılarında faydalı olabiliyor, sedolin şampuan da bunlar arasında ucuz ve etkli bir seçenektir, denemekte fayda var, bazı kişiler sülfür şampuan ve losyondan fayda görebiliyor aklınızda olsun
lusyus

lusyus

Üye
Mesajlar
174
Tepkime puanı
6
Seboreik dermatit, esas olarak kafa derinizi etkileyen yaygın bir cilt rahatsızlığıdır. Pullu lekelere, kırmızı cilde ve inatçı kepeklere neden olur. Seboreik dermatit ayrıca yüz, burun kenarları, kaşlar, kulaklar, göz kapakları ve göğüs gibi vücudun yağlı bölgelerini de etkileyebilir.

Seboreik dermatit tedavi olmaksızın geçebilir. Veya semptomlar kaybolmadan önce birçok tekrarlanan tedaviye ihtiyacınız olabilir. Ve daha sonra geri kendiğinden ortaya çıkabilirler. Bitkisel içerikli zararlı olmayan bir sabun ve şampuanla günlük temizlik, yağlılığı ve ölü cilt oluşumunu azaltmaya yardımcı olabilir.

Seboreik dermatit ayrıca kepek, seboreik egzama ve seboreik sedef hastalığı olarak da adlandırılır. Bebekler için durum beşik başlığı olarak bilinir ve kafa derisinde kabuklu, pullu lekelere neden olur.

Seboreik Dermatit Belirtileri​

Seboreik dermatit belirti ve semptomları aşağıdaki gibi olabilir:
  • Saç derinizde, saçınızda, kaşlarınızda, sakalınızda veya bıyığınızda cilt pulları (kepek)
  • Kafa derisi, yüz, burun kenarları, kaşlar, kulaklar, göz kapakları, göğüs, koltuk altı, kasık bölgesi veya göğüslerin altında pul pul beyaz veya sarı pullarla veya kabuklarla kaplı yağlı cilt lekeleri
  • Kırmızı deri
  • Kaşıntı
Stresliyseniz belirtiler ve semptomlar daha şiddetli olabilir ve soğuk ve kuru mevsimlerde alevlenme eğilimi gösterirler.

Ne Zaman Doktora Görünmeli​

Aşağıdaki durumlarda doktorunuza görünün:
  • O kadar rahatsızsınız ki uykunuz kaçıyor veya günlük rutinlerinizden dikkatiniz dağılıyor
  • Durumunuz saç görünümünüz normal değil ve endişeye neden oluyor
  • Cildinizin enfekte olduğundan şüpheleniyorsanız
  • Saç tedavisi losyonları kullanıp iyileşme eğilimi göstermediyse

Seboreik Dermatit Neden Olur​

Doktorlar henüz seboreik dermatitin kesin nedenini bilmiyorlar. Şunlarla ilgili olabilir:
  • Derideki yağ salgısında bulunan malassezia adı verilen bir maya (mantar)
  • Bağışıklık sisteminin düzensiz yanıtı

Risk faktörleri​

Aşağıdakiler de dahil olmak üzere bir dizi faktör seboreik dermatit geliştirme riskinizi artırır:
  • Parkinson hastalığı ve depresyon gibi nörolojik ve psikiyatrik durumlar
  • Organ nakli alıcılarında ve HIV/AIDS, alkolik pankreatit ve bazı kanser hastalarında görülen gibi zayıflamış bir bağışıklık sistemi
  • Kalp krizi gibi stresli tıbbi durumlardan iyileşme
  • Bazı ilaçlar
Arkadaşlar bende seboreik dermatit olmuştum çok şükür geçti. Doktora gitmedim yaptığım uygulamalar, dermovate saç losyonu kullandım, haftada 2 defa ketoral şampuan kullandım, saçlarımı kısa tuttum ve minoxidili kendim hapıp kullandım. İçine propilen glikol yerine glserin kattım.
 
C

Chrisis

Üye
Mesajlar
57
Tepkime puanı
0
seboreik dermatit için kortizonlu ilaç kullananlar var bu ilacı kullanmak istemeyenler öncelikle ketoral, nizoral şampuanı denesinler, ducray'on kerium ds veya selegel şampuanı kerium köpügü kullanabilirsiniz, biodermanın node ds şampuanıda çok etkilidir ayrıca tea tree şampuan bazılarında faydalı olabiliyor, sedolin şampuan da bunlar arasında ucuz ve etkli bir seçenektir, denemekte fayda var, bazı kişiler sülfür şampuan ve losyondan fayda görebiliyor aklınızda olsun
 

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

En Çok Çevrimiçi

Üyeler: 92
Tarih: Perşembe, 22 Haziran 2023
Misafirler: 176
Tarih: Cumartesi, 04 Kasım 2023
En Çok Çevrimiçi 221
Tarih: Cuma, 06 Eylül 2024

Online istatistikleri

Çevrim içi üyeler
40
Çevrim içi ziyaretçiler
63
Toplam ziyaretçi
103
Robots
6

Hızlı İletişim

Her hangi bir konudan dolayı bizimle hızlı bir şekilde iletişime mi geçmek istiyorsun? İçerik, işleyiş, ban uzaklaştırma sorunları, reklam teklifleri v.b. aşağıda yer alan butonu kullanarak bizlere ulaşabilirsin. bize gelen ticketleri tek tek değerlendirdiğimize emin olabilirsiniz.

Üst Alt