Saç Ekimi Saç ekiminden sonra minoxil ne zaman kullanılır?

• Konuyu başlatan Kılıç
  • Başlangıç tarihi
  • Okunma 151
  • Cevap 14

Saç ekiminden sonra minoxil ne zaman kullanılır?

1
Merhaba arkadaşlar, saç ekiminden 1,5 ay sonra minoxidil kullanmaya başladım. Ancak spreyle değil, damlalıkla uygulayıp parmaklarımla saç derisine yediriyorum. Uygulama sırasında parmaklarıma her seferinde saç teli geliyor. Bu durumun normal olup olmadığını merak ediyorum. Minoxidil'i bu şekilde kullanmaya devam etsem ekilen saçlara zarar verir miyim, yoksa bu dökülme süreci hep böyle mi devam edecek? Bilgisi olanların deneyimlerini yardımlarını bekliyorum.
14 6
1
[QUOTE="Admin, post: 9253, member: 1"] Saç derisindeki kızarıklığın çabuk geçmesi, ekim başarısızlığı anlamına gelmez. Kaliteli ve manuel ekimlerde genellikle 2. haftada kızarıklık kaybolur. Bu durum, ekimin başarısız olduğu anlamına gelmez; ancak minoxidil, saç derisindeki iyileşme sürecini destekleyebilir ve saç çıkışlarına katkıda bulunabilir. [/QUOTE] Manuel ekimde saç derisindeki kızarıklığın geçtiğini ilk defa duyduğumu belirtiyorsunuz. Aslında manuel ekim, sadece donör bölgeyi etkiler, ekim alanında ise tüm yöntemlerde aynı slit ile kanallar açılır. Dolayısıyla, kızarıklık geçiş süreci ekim yöntemine bağlı olarak farklılık göstermeyebilir. Minoxidil kullanımı, genel iyileşme sürecine destek olabilir.
K

Kılıç

Üye
Merhaba arkadaşlar, saç ekiminden 1,5 ay sonra minoxidil kullanmaya başladım. Ancak spreyle değil, damlalıkla uygulayıp parmaklarımla saç derisine yediriyorum. Uygulama sırasında parmaklarıma her seferinde saç teli geliyor. Bu durumun normal olup olmadığını merak ediyorum. Minoxidil'i bu şekilde kullanmaya devam etsem ekilen saçlara zarar verir miyim, yoksa bu dökülme süreci hep böyle mi devam edecek? Bilgisi olanların deneyimlerini yardımlarını bekliyorum.

K

Killer

Üye
Bana kalırsa minoxil kullanmanı önermem
Eline gelenler, büyük ihtimalle şok dökülme sonucu oluyordur.

K

Kılıç

Üye
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Klinik minoxidil kullanımını önerdi, özellikle vertex bölgesine faydalı olabileceğini söyledikleri için kullanıyorum. Senin “kullanma” demendeki sebep nedir? Dökülme yaşandığı için mi yoksa minoxidil döngüsünden dolayı mı kullanmamamı öneriyorsun?

kleisberg

kleisberg

Üye
Vertex bölgesi için minoxidil kullanmıştım. İlk birkaç ay iyi sonuçlar aldım ve ciddi bir kapatıcılık sağladı. Ancak sonrasında hem yeni çıkan saçlarımda hem de mevcut saçlarımda büyük zararlar gözlemledim.

K

Krhn

Üye
Zarardan kastın nedir, çok fazla saç dökülmesi mi yaşadın? Ben minoxidil’i uzun süreli kullanmayı planlıyorum, hatta vertex tamamen kapanana kadar 1-2 yıl kullanmayı düşünüyorum.

kleisberg

kleisberg

Üye
Evet, çok fazla saç dökülmesi yaşadım. Minoxidil'i 2 yıl kullanıp bırakırsanız, saç dökülmeleri tekrar başlayabilir. Bu durumu, tarlaya gelen suyu kesmek gibi düşünebilirsiniz; su kesildiğinde mahsulde de azalma olur. Bu yüzden dikkatli olmanızı tavsiye ederim.

L

Leron

Üye
Kesinlikle minoxidil kullanımını önermiyorum. Evet, işe yarıyor ama döngüye girdiğinde ya da bıraktığınızda karşılaşacağınız sonuçlar can sıkıcı olabilir. Ağır bir saç dökülmesi yaşanıyor; ben de kullandım ve bıraktıktan yaklaşık 6 ay sonra avuç avuç saç dökülmeye başladı. Bu durumun psikolojik etkileri de oldukça ağır oldu.

L

Lewis

Üye
Burada bahsedilen, saç ekimi sonrası minoxidil kullanımının 3-4 aylık süreçte saç derisindeki kanlanmayı artırarak saç çıkışlarına destek olmasıyla ilgili. Bu tür kullanımların rutin minoxidil kullanımından ayrı değerlendirilmesi gerektiğini düşünüyorum. Özellikle saç ekiminden sonra saç derisindeki kızarıklığı çabuk geçen kişiler için minoxidil faydalı olabilir; çünkü bu tür durumlarda ekim başarısız olabiliyor ve minoxidil can kurtarıcı olabilir. 3-4 aylık kullanım süresinden sonra döngü gibi sorunlar yaşanmaz, bu konuda endişelenmeye gerek yok.

S

Sea

Üye
Saç derisindeki kızarıklığın çabuk geçmesi, ekim başarısızlığı anlamına gelmez. Kaliteli ve manuel ekimlerde genellikle 2. haftada kızarıklık kaybolur. Bu durum, ekimin başarısız olduğu anlamına gelmez; ancak minoxidil, saç derisindeki iyileşme sürecini destekleyebilir ve saç çıkışlarına katkıda bulunabilir.

L

Lewis

Üye
Saç derisindeki kızarıklığın çabuk geçmesi, ekim başarısızlığı anlamına gelmez. Kaliteli ve manuel ekimlerde genellikle 2. haftada kızarıklık kaybolur. Bu durum, ekimin başarısız olduğu anlamına gelmez; ancak minoxidil, saç derisindeki iyileşme sürecini destekleyebilir ve saç çıkışlarına katkıda bulunabilir.
Manuel ekimde saç derisindeki kızarıklığın geçtiğini ilk defa duyduğumu belirtiyorsunuz. Aslında manuel ekim, sadece donör bölgeyi etkiler, ekim alanında ise tüm yöntemlerde aynı slit ile kanallar açılır. Dolayısıyla, kızarıklık geçiş süreci ekim yöntemine bağlı olarak farklılık göstermeyebilir. Minoxidil kullanımı, genel iyileşme sürecine destek olabilir.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

En Çok Çevrimiçi

Üyeler: 92
Tarih: Perşembe, 22 Haziran 2023
Misafirler: 186
Tarih: Cuma, 04 Nisan 2025
En Çok Çevrimiçi 266
Tarih: Cuma, 04 Nisan 2025

Online istatistikleri

Çevrim içi üyeler
19
Çevrim içi ziyaretçiler
35
Toplam ziyaretçi
54

Hızlı İletişim

Her hangi bir konudan dolayı bizimle hızlı bir şekilde iletişime mi geçmek istiyorsun? İçerik, işleyiş, ban uzaklaştırma sorunları, reklam teklifleri v.b. aşağıda yer alan butonu kullanarak bizlere ulaşabilirsin. bize gelen ticketleri tek tek değerlendirdiğimize emin olabilirsiniz.

sacekimiforumunet@gmail.com
Üst Alt