P
Pion
Üye
Merhaba arkadaşlar, yaklaşık 1 ay önce saç ekimi gerçekleştirdim ve deneyimlerimi sizlerle paylaşmak, ayrıca fikirlerinizi almak istiyorum. 17 - 18. günlerde şok dökülme yaşamıyorum diye sevinirken, aniden şok dökülme başladı. 1 hafta içinde ekilen saçların %90'ı döküldü. Ekimin 20. günlerinde hem donör hem de ekim yapılan bölgelerde irili ufaklı sivilcelenmeler de başladı.
Merkezle görüştüğümde bunun oldukça normal bir süreç olduğunu söylediler. Tavsiye edilenler şu şekilde:
1. Günde 1-2 kere, her iki bölgeye de, 5'er dakikalık hafif masaj (tırnak kullanmadan, parmakların etli kısmıyla).
2. İltihap oluşuyorsa doktor kontrolünde antibiyotik kullanımı.
3. Duş alırken şampuanla 5 dakikalık masaj.
4. Rahatlatıcı krem önerisi (doktorunuza danışarak kullanın).
Kaşıntı dışında rahatsız eden başka bir durumum yok, ancak masaj kaşıntıyı %50-60 azaltıyor gibi geldi bana. Masaj sırasında bazı sivilcelerin patladığını hissediyorum, ama kesinlikle tırnakla kaşımıyorum.
Benim gibi benzer süreçlerden geçen arkadaşlar varsa, tecrübelerinizi paylaşabilir misiniz? Sivilcelenmeyi en iyi nasıl kontrol altına aldınız? Masajın faydalarını siz de gördünüz mü?
Merkezle görüştüğümde bunun oldukça normal bir süreç olduğunu söylediler. Tavsiye edilenler şu şekilde:
1. Günde 1-2 kere, her iki bölgeye de, 5'er dakikalık hafif masaj (tırnak kullanmadan, parmakların etli kısmıyla).
2. İltihap oluşuyorsa doktor kontrolünde antibiyotik kullanımı.
3. Duş alırken şampuanla 5 dakikalık masaj.
4. Rahatlatıcı krem önerisi (doktorunuza danışarak kullanın).
Kaşıntı dışında rahatsız eden başka bir durumum yok, ancak masaj kaşıntıyı %50-60 azaltıyor gibi geldi bana. Masaj sırasında bazı sivilcelerin patladığını hissediyorum, ama kesinlikle tırnakla kaşımıyorum.
Benim gibi benzer süreçlerden geçen arkadaşlar varsa, tecrübelerinizi paylaşabilir misiniz? Sivilcelenmeyi en iyi nasıl kontrol altına aldınız? Masajın faydalarını siz de gördünüz mü?