Soru Saç ekimi sonrası prednol kullanımı

• Konuyu başlatan Emrekara
  • Başlangıç tarihi
  • Okunma 29
  • Cevap 2

Saç ekimi sonrası prednol kullanımı

1
Arkadaşlar merhaba saç ekimi sonrasında doktorum 4 gün boyunca günde 16 mg Prednol kullanmamı önerdi. 12.09.2024 tarihinde son hapı aldım. Kortizon ilaçları kullanırken tuza dikkat etmenin önemli olduğunu biliyorum. Dün itibarıyla ilacı tamamladım. Acaba ne zaman tuzlu gıdalar tüketmeye başlamam güvenli olur? İlaç yalnızca 4 gün ve 16 mg olduğu için 2-3 gün sonra tuzlu yemeye başlamayı düşündüm. Daha önce benzer bir durumda olan veya bu konuda bilgisi olan arkadaşlar, tuz tüketimine ne zaman başlamalıyım? 2 gün sonra tuzlu yemeye başlasam ödem riski oluşur mu? Yardımcı olabilirseniz çok sevinirim.
2 6
1
Bir hafta tuzlu yeme ne olacak sanki zor bişey değil
E

Emrekara

Üye
Arkadaşlar merhaba saç ekimi sonrasında doktorum 4 gün boyunca günde 16 mg Prednol kullanmamı önerdi. 12.09.2024 tarihinde son hapı aldım. Kortizon ilaçları kullanırken tuza dikkat etmenin önemli olduğunu biliyorum.

Dün itibarıyla ilacı tamamladım. Acaba ne zaman tuzlu gıdalar tüketmeye başlamam güvenli olur? İlaç yalnızca 4 gün ve 16 mg olduğu için 2-3 gün sonra tuzlu yemeye başlamayı düşündüm. Daha önce benzer bir durumda olan veya bu konuda bilgisi olan arkadaşlar, tuz tüketimine ne zaman başlamalıyım? 2 gün sonra tuzlu yemeye başlasam ödem riski oluşur mu? Yardımcı olabilirseniz çok sevinirim.

U

Uzman

Moderatör
Merhaba @Emrekara, Prednol gibi kortikosteroidler kullanıldığında, özellikle uzun süreli kullanımlarda, vücutta su ve tuz tutulması (ödem) oluşabilir. Ancak senin durumunda, sadece 4 gün boyunca ve nispeten düşük bir dozda (günde 16 mg) Prednol kullanmışsın. Kısa süreli kullanımda bu etkiler genellikle hafif olur ve hızla düzelir.

Tuz tüketimi konusunda dikkatli olman iyi bir yaklaşım, ancak bu kadar kısa süreli bir kortizon kullanımının ardından 2-3 gün sonra tuza normal şekilde dönmen genellikle güvenlidir. Ödem riski düşük olacaktır, ama yine de aşırı tuzlu gıdalardan kaçınarak vücudunun tepkisini izlemek faydalı olabilir. Eğer herhangi bir şişlik, nefes darlığı ya da anormal bir durum fark edersen, doktoruna danışmak en iyisi olacaktır.

Sonuç olarak, birkaç gün içinde tuz tüketimine dikkatli bir şekilde dönmen mantıklı gözüküyor, ancak vücudunun tepkilerini takip etmekte fayda var.

E

Ertan

Üye
Bir hafta tuzlu yeme ne olacak sanki zor bişey değil

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

En Çok Çevrimiçi

Üyeler: 92
Tarih: Perşembe, 22 Haziran 2023
Misafirler: 176
Tarih: Cumartesi, 04 Kasım 2023
En Çok Çevrimiçi 221
Tarih: Cuma, 06 Eylül 2024

Online istatistikleri

Çevrim içi üyeler
44
Çevrim içi ziyaretçiler
75
Toplam ziyaretçi
119
Robots
10

Hızlı İletişim

Her hangi bir konudan dolayı bizimle hızlı bir şekilde iletişime mi geçmek istiyorsun? İçerik, işleyiş, ban uzaklaştırma sorunları, reklam teklifleri v.b. aşağıda yer alan butonu kullanarak bizlere ulaşabilirsin. bize gelen ticketleri tek tek değerlendirdiğimize emin olabilirsiniz.

Üst Alt