N
Nietzsche
Üye
Merhaba arkadaşlar, saç ekimi sonrası bakım hakkında bir sorum var. Şu an saç ekimimin 22. günündeyim ve şok dökülme süreci başlamış durumda. Doktorum minoxil ve biotin kullanmamı önerdi. Şu anda solgar 1 mg biotin kullanıyorum ve minoxil’i günde bir kez uyguluyorum. Ancak minoxil ekim bölgesindeki kızarıklığı artırıyor gibi hissediyorum. Minoxil kullanımına başlayalı sadece bir hafta oldu.
Bu durumda minoxil kullanmaya devam etmeli miyim, yoksa bir süre ara verip daha sonra mı başlamalıyım? Alternatif olarak proscar gibi başka bir ilaca yönelmem daha mı iyi olur? Ekim yapılan bölgeye minoxil uygulamanın bazıları iyi olacağını söylerken, bazıları ise uygulanmaması gerektiğini belirtiyor. Bu konuda tecrübesi veya bilgisi olanların yardımlarını bekliyorum. Ne yapmamı önerirsiniz?
Bu durumda minoxil kullanmaya devam etmeli miyim, yoksa bir süre ara verip daha sonra mı başlamalıyım? Alternatif olarak proscar gibi başka bir ilaca yönelmem daha mı iyi olur? Ekim yapılan bölgeye minoxil uygulamanın bazıları iyi olacağını söylerken, bazıları ise uygulanmaması gerektiğini belirtiyor. Bu konuda tecrübesi veya bilgisi olanların yardımlarını bekliyorum. Ne yapmamı önerirsiniz?