Saç ekimi sonrası kabuk dökümü kanama

• Konuyu başlatan Rcyr
  • Başlangıç tarihi
  • Okunma 337
  • Cevap 2

Saç ekimi sonrası kabuk dökümü kanama

1
Arkadaşlar merhaba saç ekimi yaptıralı 10 gün oldu bugün 11. güne girdim kuruyan kabukları almak için altermed bepanthol köpük losyon kullanıyorum sultan sonra kabukları temizlerken resimdeki gibi kabul geldi elime hafif kanama olmuş ıslaklık belliydi ekimin 11. günü olmasına rağmen kökten çıkmış olabilir mi sizce? Yani bu resimdeki kök müdür? Kabuklar neredeyse kalmadı ama bi yerde kabuklar çıkmadı yapışık haldeydi diper yerlerde böyle birşey olmadı bunda neden olmuş olabilir. Ekilen kök 11 gün geçmesine rağmen tutunmamış mıdır kafaya? Stres yaptım iyice yorumlarınızı bekliyorum. [ATTACH type="full"]2066[/ATTACH]
2 6
1
Size ilk operasyonu takip eden 15 gün içinde ne yapılması gerektiğini anlatacağım. Ameliyattan sonraki ilk yıkama işleminden sonraki 10 gün boyunca günde 2 kere olmak üzere ekim yapılan yerdeki kabuklardan arınana kadar tekrar edilecektir. Yıkama işlemini ilk önce ılık su ile yumuşatıp 5 dakika beklenecek sonrasında köpük losyon kullanılabilir her aşamada kafanıza baskı yapmadan dikkat ederek arındırmayı yapmalısınız. Bu aşamada fazla bir baskı kökün yerinden oynamasına ve tutunamayıp düşmesine neden olabilir. İlk 10 gün içinde kabukların temizlenip alınması gerekir. Yapmanız gerek adımlar şunlardır; 1. saç ekım bolgesıne merkezınızın verdigi losyonu sürün 15/20 dakika boyunca etkisini göstermesini bekleyin. Losyonu bu süreden fazla bekletmeyin. 2. Losyonu 15/20 dakika beklettikten sonra soğuğa yakın ılık su kullanarak parmak uclarınızla losyonu nazikce temizleyin. 3. Yeterlı miktarda şanpuanı avcunuzda köpürttükten sonra saç ekilen bölgeye ve donör bölgeye uygulayın avuç içinizi kullanarak ekilen saçların yönünü takıp eden dairesel hareketlerle genelde bu yön saç uzaması saat yönündedir iki bölgeyiye soğuğa yakın ılık suyla durulama yapın. 4. Şampuanla yıkama ve durulama işlemini ikinci kez tekrarlayın. 5. Tercihen kağıt havlu kullanarak saç ekilen bölgeyi nazikce tamponlayın ve sadece 11 günden sonra kabuklardan arınmak ıcın yavaş yavaş ovun. Operasyondan sonrakı günler kanama olursa yada düşen greft kökünde ıslak kan olursa bu greft kaybı anlamına gelir vakit kaybetmeden hemen merkezle iletişime geçip doktorunuza durumu göstermelisiniz.
R

Rcyr

Üye
Arkadaşlar merhaba saç ekimi yaptıralı 10 gün oldu bugün 11. güne girdim kuruyan kabukları almak için altermed bepanthol köpük losyon kullanıyorum sultan sonra kabukları temizlerken resimdeki gibi kabul geldi elime hafif kanama olmuş ıslaklık belliydi ekimin 11. günü olmasına rağmen kökten çıkmış olabilir mi sizce? Yani bu resimdeki kök müdür? Kabuklar neredeyse kalmadı ama bi yerde kabuklar çıkmadı yapışık haldeydi diper yerlerde böyle birşey olmadı bunda neden olmuş olabilir. Ekilen kök 11 gün geçmesine rağmen tutunmamış mıdır kafaya? Stres yaptım iyice yorumlarınızı bekliyorum.

Saç ekimi sonrası kabuk dökümü kanama.jpeg

L

Lahmacun

Üye
Genelde bu tarz dökülmeler tumadığını gösteriyor

C

Chemist

Üye
Size ilk operasyonu takip eden 15 gün içinde ne yapılması gerektiğini anlatacağım.

Ameliyattan sonraki ilk yıkama işleminden sonraki 10 gün boyunca günde 2 kere olmak üzere ekim yapılan yerdeki kabuklardan arınana kadar tekrar edilecektir. Yıkama işlemini ilk önce ılık su ile yumuşatıp 5 dakika beklenecek sonrasında köpük losyon kullanılabilir her aşamada kafanıza baskı yapmadan dikkat ederek arındırmayı yapmalısınız.

Bu aşamada fazla bir baskı kökün yerinden oynamasına ve tutunamayıp düşmesine neden olabilir.

İlk 10 gün içinde kabukların temizlenip alınması gerekir.

Yapmanız gerek adımlar şunlardır;

1. saç ekım bolgesıne merkezınızın verdigi losyonu sürün 15/20 dakika boyunca etkisini göstermesini bekleyin. Losyonu bu süreden fazla bekletmeyin.

2. Losyonu 15/20 dakika beklettikten sonra soğuğa yakın ılık su kullanarak parmak uclarınızla losyonu nazikce temizleyin.

3. Yeterlı miktarda şanpuanı avcunuzda köpürttükten sonra saç ekilen bölgeye ve donör bölgeye uygulayın avuç içinizi kullanarak ekilen saçların yönünü takıp eden dairesel hareketlerle genelde bu yön saç uzaması saat yönündedir iki bölgeyiye soğuğa yakın ılık suyla durulama yapın.

4. Şampuanla yıkama ve durulama işlemini ikinci kez tekrarlayın.

5. Tercihen kağıt havlu kullanarak saç ekilen bölgeyi nazikce tamponlayın ve sadece 11 günden sonra kabuklardan arınmak ıcın yavaş yavaş ovun.

Operasyondan sonrakı günler kanama olursa yada düşen greft kökünde ıslak kan olursa bu greft kaybı anlamına gelir vakit kaybetmeden hemen merkezle iletişime geçip doktorunuza durumu göstermelisiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

En Çok Çevrimiçi

Üyeler: 92
Tarih: Perşembe, 22 Haziran 2023
Misafirler: 176
Tarih: Cumartesi, 04 Kasım 2023
En Çok Çevrimiçi 221
Tarih: Cuma, 06 Eylül 2024

Online istatistikleri

Çevrim içi üyeler
79
Çevrim içi ziyaretçiler
123
Toplam ziyaretçi
202

Hızlı İletişim

Her hangi bir konudan dolayı bizimle hızlı bir şekilde iletişime mi geçmek istiyorsun? İçerik, işleyiş, ban uzaklaştırma sorunları, reklam teklifleri v.b. aşağıda yer alan butonu kullanarak bizlere ulaşabilirsin. bize gelen ticketleri tek tek değerlendirdiğimize emin olabilirsiniz.

sacekimiforumunet@gmail.com
Üst Alt