Saç derisi yağlanmasına çözüm

• Konuyu başlatan Sercan
  • Başlangıç tarihi
  • Okunma 436
  • Cevap 4

Saç derisi yağlanmasına çözüm

1
Herkese iyi forumlar arkadaşlar bu saçlarımın yanları açılmaya başladıktan beri sürekli bir yağlanma kullanmadığım şampuan sabun kalmadı sabah yıkıyorum akşama vıcık vıcık yağ özellikle ön bölgelerinde çok oluyor yani ne yaptıysan bir türlü önleyemedim 6 ay konazol şampuan, ketoral krem de kullandım gene faydası yok acaba bu yağlanmayı nasıl önleyebilirim yani kesin bir çözümü yok mudur bunun dutasterid kullanıyorum gene yağlanmayı önlemiyor sürekli saç yıkanmayacağı için şakaklarımı sürekli peçete ile siliyorum elimi her sürdüğümde ellerim yağ oluyor yok mu bunun kesin bir çözümü ne yapmamız lazım?
4 6
1
[QUOTE="Mazlum Akalan, post: 6337, member: 672"] Selam arkadaşlar yeni üyeyim benimde yağlanma problemim vardı ayrıca seboreik dermatit vardı aynı sorunu yaşayan bir arkadaş tavsiyesi ile sabah aç karnına ve gece uyumadan hemen önce 1 silme çay kaşığı toz karbonatı 1 su bardağı su ile içmem tavsiye edildi ayrıca uzun araştırmalarım sonucunda prozinc plus adında bi şampuan aldım 1 aydır günde bir defa saçlarımı masaj yaparak (parmak ucları ile ) yıkıyorum ve karbonatı içiyorum. 15 günde bütün sorunlarım çözüldü. Karbonatlı suyu 1 ay daha kullanıcam ve bırakıcam sonra. Ama şampuana devam çok çok memnunum.( bu arada cildiye de doktorun yazdığı bütün medikal şampuanları kullandım son 3-4 senede hiç biri çözüm olmadı ) [/QUOTE] Aynı durumdan müzdaribim yıllardır neler yapmadım ki ah ah :( Defne Suyunun şifa oldugunu söylüyorlar
S

Sercan

Üye
Herkese iyi forumlar arkadaşlar bu saçlarımın yanları açılmaya başladıktan beri sürekli bir yağlanma kullanmadığım şampuan sabun kalmadı sabah yıkıyorum akşama vıcık vıcık yağ özellikle ön bölgelerinde çok oluyor yani ne yaptıysan bir türlü önleyemedim 6 ay konazol şampuan, ketoral krem de kullandım gene faydası yok acaba bu yağlanmayı nasıl önleyebilirim yani kesin bir çözümü yok mudur bunun dutasterid kullanıyorum gene yağlanmayı önlemiyor sürekli saç yıkanmayacağı için şakaklarımı sürekli peçete ile siliyorum elimi her sürdüğümde ellerim yağ oluyor yok mu bunun kesin bir çözümü ne yapmamız lazım?

L

lastmorn

Üye
Saç derisinin yağlanması, her bir saç kılıfına bağlı bulunan yağ bezlerinin sayısı, aktivitesi ve androjen hormonların kontrolünde gerçekleşir. Saçın yağlanması cinsiyet hormonlarının salgılanmaya başlandığı ergenlik döneminde başlar ve özellikle testosteron hormonundaki artışa paralel artar.

Yani sabun, şampuanlar dan kesin çözüm bekleme. Androjen hormonları tetikliyor dht önlemek yeterli olmaz testosteron baş sorumlusu. Eğer çok yağlanma oluyorsa cilt doktoruna gidip akne ilaçları var bunları kullanımını sorabilirsin.

Diğer çözüm azelderm krem kullanman sabahları kremi uygulayabilirsin.

R

Realty

Üye
Ayni sorun bende de var biktim valla bu yağlanmadan

M

Mazlum Akalan

Üye
Selam arkadaşlar yeni üyeyim benimde yağlanma problemim vardı ayrıca seboreik dermatit vardı aynı sorunu yaşayan bir arkadaş tavsiyesi ile sabah aç karnına ve gece uyumadan hemen önce 1 silme çay kaşığı toz karbonatı 1 su bardağı su ile içmem tavsiye edildi ayrıca uzun araştırmalarım sonucunda prozinc plus adında bi şampuan aldım 1 aydır günde bir defa saçlarımı masaj yaparak (parmak ucları ile ) yıkıyorum ve karbonatı içiyorum. 15 günde bütün sorunlarım çözüldü. Karbonatlı suyu 1 ay daha kullanıcam ve bırakıcam sonra. Ama şampuana devam çok çok memnunum.( bu arada cildiye de doktorun yazdığı bütün medikal şampuanları kullandım son 3-4 senede hiç biri çözüm olmadı )

E

erco

Üye
Selam arkadaşlar yeni üyeyim benimde yağlanma problemim vardı ayrıca seboreik dermatit vardı aynı sorunu yaşayan bir arkadaş tavsiyesi ile sabah aç karnına ve gece uyumadan hemen önce 1 silme çay kaşığı toz karbonatı 1 su bardağı su ile içmem tavsiye edildi ayrıca uzun araştırmalarım sonucunda prozinc plus adında bi şampuan aldım 1 aydır günde bir defa saçlarımı masaj yaparak (parmak ucları ile ) yıkıyorum ve karbonatı içiyorum. 15 günde bütün sorunlarım çözüldü. Karbonatlı suyu 1 ay daha kullanıcam ve bırakıcam sonra. Ama şampuana devam çok çok memnunum.( bu arada cildiye de doktorun yazdığı bütün medikal şampuanları kullandım son 3-4 senede hiç biri çözüm olmadı )
Aynı durumdan müzdaribim yıllardır neler yapmadım ki ah ah :( Defne Suyunun şifa oldugunu söylüyorlar

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

En Çok Çevrimiçi

Üyeler: 92
Tarih: Perşembe, 22 Haziran 2023
Misafirler: 176
Tarih: Cumartesi, 04 Kasım 2023
En Çok Çevrimiçi 221
Tarih: Cuma, 06 Eylül 2024

Online istatistikleri

Çevrim içi üyeler
35
Çevrim içi ziyaretçiler
60
Toplam ziyaretçi
95
Robots
7

Hızlı İletişim

Her hangi bir konudan dolayı bizimle hızlı bir şekilde iletişime mi geçmek istiyorsun? İçerik, işleyiş, ban uzaklaştırma sorunları, reklam teklifleri v.b. aşağıda yer alan butonu kullanarak bizlere ulaşabilirsin. bize gelen ticketleri tek tek değerlendirdiğimize emin olabilirsiniz.

Üst Alt