S
Spitzer
Üye
Merhaba arkadaşlar bir süredir yerli ve yabancı forumları takip ediyorum. Son yıllarda saç dökülmesini önlemek için 2 yeni madde olan 'RU58841 ile Setipiprant ile ilgili bir çok konu ve kullanıcı yorumları okuyorum. Yabancı forumlarda bu hammaddelerin yeni olduğunu ve Setipiprant üzerine çalışmaların devam ettiğini ancak ru58841 hammaddesinin geliştirilme sürecinin son bulduğunu satıcıdan öğrendim. Yani ru58841 ilaç olarak piyasaya sürülmeyecek. Setipiprant ise şuan için saç dökülmesinde gözle görülür bir etkisinin olmadığı orta şiddetteki saç sorunlarında işe yaradığı yönünde yabancı forumların kullanıcı yorumlarında okudum. Türkiye'de ise Setipiprant ve ru58841 direk olarak alıp kullanan insanlar pek görmedim. Kullananlar ise bir losyonun içinde diğer etken maddeler ile birlikte hazırlanmış içeriğinde etken hangi bilimsel maddeler var açıklanmamış, setipiprant yada ru58841 etkenlerinin yüzde kaç oranında katıldığı belirtilmemiş. Bende açıkçası bu ürünlere güvenemediğim için Setipiprant ve Ru58841 satın almaya karar verdim. Ülkemizde hiçbir kaynakta bu ürünleri satan bir yer yok. Fiyatları oldukça yüksek genelde çin alışveriş siteleri olan Aliexpress ya da Alibaba gibi toptan hammadde satan sitelerde satışı var. Alibaba toptan sattığı için bir satıcıyla anlaşıp getirtebiliriz diye düşünüyorum. Bir kaç satıcıyla iletişimim oldu ve ülkemizde gümrük vergisi olayı var ve gümrükten geçmede sorun yaşanır mıki diye araştırma yapıyorum. Bu konuda daha önceden bu sitelerden herhangi bir ürün alan arkadaşlarımız varsa bana bu konuda bilgilendirme yapabilir mi?
İkinci sorum ise daha önceden bu maddeleri agresif dökülmeyi durdurmak için kullananlar oldumu etkisi hakkında yorumlarınj yazabilir mi şuan için saç konusunda bir çok ilaç deniyorum bunlarıda kullanmak istiyorum.
İkinci sorum ise daha önceden bu maddeleri agresif dökülmeyi durdurmak için kullananlar oldumu etkisi hakkında yorumlarınj yazabilir mi şuan için saç konusunda bir çok ilaç deniyorum bunlarıda kullanmak istiyorum.