Proscar saç çıkarır mı?

Proscar saç çıkarır mı?

1
Proscar, finasterid adı verilen bir ilaçtır ve erkeklerde prostat büyümesini tedavi etmek için kullanılır. Ancak, bazı erkeklerde saç dökülmesini azaltmak veya durdurmak için de kullanılabilir. Finasterid, saç dökülmesine neden olan erkeklik hormonu olan dihidrotestosteronu (DHT) bloke ederek saç dökülmesini azaltabilir veya durdurabilir. Proscar da finasterid içeren bir ilaçtır. Bu nedenle, Proscar saç çıkarmaz ancak saç dökülmesini azaltabilir veya durdurabilir. Ancak, finasterid bazı erkeklerde cinsel işlev bozukluğuna veya meme dokusu büyümesine neden olabilir. Bu nedenle, Proscar veya herhangi bir ilaç kullanmadan önce doktorunuzla konuşmanız önemlidir. [HEADING=1]Proscar (Finasterid) ne için kullanılır?[/HEADING] Proscar, erkeklerde prostat büyümesinin tedavisinde kullanılan bir ilaçtır. Prostat büyümesi, BPH (Benign Prostat Hiperplazisi) olarak adlandırılır ve yaşlandıkça erkeklerde daha sık görülür. Proscar, prostatın büyümesini önlemeye yardımcı olan bir 5-alfa redüktaz inhibitörüdür. Bu ilaç, testosteron hormonunun prostat üzerindeki etkisini azaltarak çalışır. Proscar, prostat kanseri tedavisi için kullanılmaz, sadece prostat büyümesini tedavi etmek için kullanılır. İlaç, sadece doktorunuzun talimatına göre kullanılmalıdır. [HEADING=1]Proscar kaç ay kullanılır?[/HEADING] Proscar, genellikle 6 ay veya daha uzun bir süre boyunca kullanılır. Ancak, dozaj ve süre kişinin durumuna ve tedaviye yanıtına bağlı olarak değişebilir. Proscar'ın kullanım süresi ve dozu, doktor tarafından belirlenmelidir. Bu nedenle, Proscar veya başka bir ilaç hakkında herhangi bir sorunuz varsa, doktorunuza danışmanız önemlidir.
3 6
1
Ben dutasterid kullanıyorum 3 ay oldu 4 güne 1 kullanıyorum tepe bölgesi az açık önler açılmaya başladı nasıl bir sonuç vercek bakalım yazarım buraya
U

Uzman

Moderatör
Proscar, finasterid adı verilen bir ilaçtır ve erkeklerde prostat büyümesini tedavi etmek için kullanılır. Ancak, bazı erkeklerde saç dökülmesini azaltmak veya durdurmak için de kullanılabilir.

Finasterid, saç dökülmesine neden olan erkeklik hormonu olan dihidrotestosteronu (DHT) bloke ederek saç dökülmesini azaltabilir veya durdurabilir. Proscar da finasterid içeren bir ilaçtır. Bu nedenle, Proscar saç çıkarmaz ancak saç dökülmesini azaltabilir veya durdurabilir.

Ancak, finasterid bazı erkeklerde cinsel işlev bozukluğuna veya meme dokusu büyümesine neden olabilir. Bu nedenle, Proscar veya herhangi bir ilaç kullanmadan önce doktorunuzla konuşmanız önemlidir.

Proscar (Finasterid) ne için kullanılır?​

Proscar, erkeklerde prostat büyümesinin tedavisinde kullanılan bir ilaçtır. Prostat büyümesi, BPH (Benign Prostat Hiperplazisi) olarak adlandırılır ve yaşlandıkça erkeklerde daha sık görülür. Proscar, prostatın büyümesini önlemeye yardımcı olan bir 5-alfa redüktaz inhibitörüdür. Bu ilaç, testosteron hormonunun prostat üzerindeki etkisini azaltarak çalışır. Proscar, prostat kanseri tedavisi için kullanılmaz, sadece prostat büyümesini tedavi etmek için kullanılır. İlaç, sadece doktorunuzun talimatına göre kullanılmalıdır.

Proscar kaç ay kullanılır?​

Proscar, genellikle 6 ay veya daha uzun bir süre boyunca kullanılır. Ancak, dozaj ve süre kişinin durumuna ve tedaviye yanıtına bağlı olarak değişebilir. Proscar'ın kullanım süresi ve dozu, doktor tarafından belirlenmelidir. Bu nedenle, Proscar veya başka bir ilaç hakkında herhangi bir sorunuz varsa, doktorunuza danışmanız önemlidir.

M

merlin

Üye
Şimdi proscarı 1 yıl kullandık saçlar yeteri kadar gürleşti diyelim daha sonraki aylarda nasıl kullanmalıyım dozaj azaltması doğru olur mu?

A

Aydem

Üye
Proscar saç çıkarıcı olduğunu uzun zaman sonra karar alarak kullanmaya başladım, bendeki oluşan durumları sizlere detaylı şekilde aktaracağım

X

xavi07

Üye
Ben dutasterid kullanıyorum 3 ay oldu 4 güne 1 kullanıyorum tepe bölgesi az açık önler açılmaya başladı nasıl bir sonuç vercek bakalım yazarım buraya

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

En Çok Çevrimiçi

Üyeler: 92
Tarih: Perşembe, 22 Haziran 2023
Misafirler: 176
Tarih: Cumartesi, 04 Kasım 2023
En Çok Çevrimiçi 221
Tarih: Cuma, 06 Eylül 2024

Online istatistikleri

Çevrim içi üyeler
40
Çevrim içi ziyaretçiler
67
Toplam ziyaretçi
107

Hızlı İletişim

Her hangi bir konudan dolayı bizimle hızlı bir şekilde iletişime mi geçmek istiyorsun? İçerik, işleyiş, ban uzaklaştırma sorunları, reklam teklifleri v.b. aşağıda yer alan butonu kullanarak bizlere ulaşabilirsin. bize gelen ticketleri tek tek değerlendirdiğimize emin olabilirsiniz.

sacekimiforumunet@gmail.com
Üst Alt