Progesteron Saç Dökülmesine Nasıl Yardımcı Olabilir?

• Konuyu başlatan Yusuf05
  • Başlangıç tarihi
  • Okunma 363
  • Cevap 5

Progesteron Saç Dökülmesine Nasıl Yardımcı Olabilir?

1
Merhaba progesteron saç dökülmesine nasıl katkıda bulunabilir? Yabancı forumlarda ayın ilk on günü birçok insanın progesteron aldığını gördüm. Kullanmak istiyorum ama nasıl bir ilaç yan etkisi var mı yardımcı olursanız sevinirim.
5 6
1
Progesteron saç çıkarma etkisi var ancak düşük seviyede antiandrojen özelliği hafif derecede olduğundan testesteron ile yarışamaz
Y

Yusuf05

Üye
Merhaba progesteron saç dökülmesine nasıl katkıda bulunabilir? Yabancı forumlarda ayın ilk on günü birçok insanın progesteron aldığını gördüm. Kullanmak istiyorum ama nasıl bir ilaç yan etkisi var mı yardımcı olursanız sevinirim.

C

Chemist

Üye
Ben 6 ay kullanmıştım faydası olduğunu sanmıyorum.

A

Alcapone

Üye
Progesteron yan etkisi çok yokmuş saç için yüksek dozajda kullanmak gerekiyormuş.

C

Chemist

Üye
10 mg 6 ay tarlusal tablet kullandım etkisi olmadı ama dozajı azmış yüksek olmalı diye söyleniyor

Keleşo

Keleşo

Üye
Progesteron en iyi östrojen düşürüçüdür.Testesteron kaynağıdır.
Progesteron etkileri ruh hali üzerinde de hissedilebilir. Östrojenle birlikte bu hormonlar, ruh hali ve genel duygu durumunuzu kontrol etmek için beyindeki kimyasallarla etkileşime girer. Progesteron bunu allopregnanolone bileşiği sayesinde yapar. Kaygı giderici ve yatıştırıcı ilaç etkisi gösterir düşük enerji ve uykulu hissetmenin sebebi budur. yorgunluk hissi yine bu nedenle olur. Bazen de progesterondaki luteal fazdaki artışın, kaygı ve ajitasyona neden olduğu bilinir.

Erkeklerde progesteron düşüklüğü belirtileri şöyle sıralanabilir:

• Düşük libido
  • Saç dökülmesi
  • Kilo alma
  • Yorgunluk
  • Depresyon
  • Jinekomasti (erkeklerde meme büyümesi)
  • Erektil disfonksiyon
  • İktidarsızlık
  • Kemik kaybı
  • Kas kaybı
Progesteron düşüklüğü olan erkeklerde kemik erimesi (osteoporoz), artrit, prostat kanseri ve prostat büyümesi daha sık görülür. Yaş ilerledikçe erkeklerde progesteron seviyeleri testosteron seviyeleri gibi düşer ve östrojen yükselir.

“Progesteron düşüklüğüne karşı progesteron içeren besinler tüketilmelidir” demek çok da yanlış bir ifade olmaz. Çünkü besinler progesteron içermese de vücutta progesteron üretimini uyarıcı etki yaratırlar. Bu besinler; fasulye, brokoli, Brüksel lahanası, beyaz lahana, kuru yemişler, karnabahar, bal kabağı, ıspanak ve tam tahıl ürünleridir. Östrojeni azaltıp progesteronu arttırabilecek olan besinlerse; muz, lahana, kabuklu deniz ürünleri ve cevizdir. Bu besinleri diyetinize eklemek doğal olarak progesteron seviyenizi yükseltebilir.

L

lastmorn

Üye
Progesteron saç çıkarma etkisi var ancak düşük seviyede antiandrojen özelliği hafif derecede olduğundan testesteron ile yarışamaz

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

En Çok Çevrimiçi

Üyeler: 92
Tarih: Perşembe, 22 Haziran 2023
Misafirler: 186
Tarih: Cuma, 04 Nisan 2025
En Çok Çevrimiçi 266
Tarih: Cuma, 04 Nisan 2025

Online istatistikleri

Çevrim içi üyeler
40
Çevrim içi ziyaretçiler
63
Toplam ziyaretçi
103

Hızlı İletişim

Her hangi bir konudan dolayı bizimle hızlı bir şekilde iletişime mi geçmek istiyorsun? İçerik, işleyiş, ban uzaklaştırma sorunları, reklam teklifleri v.b. aşağıda yer alan butonu kullanarak bizlere ulaşabilirsin. bize gelen ticketleri tek tek değerlendirdiğimize emin olabilirsiniz.

sacekimiforumunet@gmail.com
Üst Alt