U
Uzman
Moderatör
Merhaba arkadaşlar bu kombin hakkında ne düşünüyorsunuz? Hepimiz aspirinin bir PGD2 ve PGE2 inhibitörü olduğunu biliyoruz. Bana göre oral veya topikal olarak günde 500mg arasında, yüksek doz aspirinden bahsediyorum. Ama hint yağı PGD2 azaltır ve PGE2 reseptörünün bir agonisti olduğu için biz de risinoleik asit içerdiğini biliyoruz bu bize pge2 artırır. Yani teoride, PGD2 azalma sağlayacaktır ve bu kombinasyon PGE2 aktivitesinde artış sağlayabilir. Dermaroller ile 1,5 mm'de 3 güne 1 mikro iğneleme PGD2'yi daha da fazla yok etmek için topikal diklofenak bile ekleyebiliriz. Burada aspirinin PGD2'yi %86 oranında azalttığını gösteren bir çalışma link aşağıda.
Biraz topikal diklofenak ekleyin ve %100 azalır Oral ve topikal hint yağı ekleyin ve PGE2 reseptör aktivitesini önemli ölçüde artırır DHT, PGD2'yi (kötü olan) artırdığı ve PGE2'yi (iyi olan) azalttığı için saç kelliğine neden olur Kulağa çok basit geldiğini biliyorum ama teoride işe yarayabilir. Ne dersiniz?
Aspirin erkek tipi kelliği tek başına tedavi etmez çünkü PGE2'yi PGD2 ile aynı oranda azaltır
Topikal diklofenak PGD2'yi %86 oranında azalttığını gösteren bir çalışma link;
https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/18223672/
Biraz topikal diklofenak ekleyin ve %100 azalır Oral ve topikal hint yağı ekleyin ve PGE2 reseptör aktivitesini önemli ölçüde artırır DHT, PGD2'yi (kötü olan) artırdığı ve PGE2'yi (iyi olan) azalttığı için saç kelliğine neden olur Kulağa çok basit geldiğini biliyorum ama teoride işe yarayabilir. Ne dersiniz?
Aspirin erkek tipi kelliği tek başına tedavi etmez çünkü PGE2'yi PGD2 ile aynı oranda azaltır
Prostaglandin D2 Inhibits Hair Growth and Is Elevated in Bald Scalp of Men with Androgenetic Alopecia - PMC
Testosterone is necessary for the development of male pattern baldness, known as androgenetic alopecia (AGA); yet, the mechanisms for decreased hair growth in this disorder are unclear. We show that prostaglandin D2 synthase (PTGDS) is elevated at ...
www.ncbi.nlm.nih.gov
Topikal diklofenak PGD2'yi %86 oranında azalttığını gösteren bir çalışma link;
https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/18223672/