P
Polat
Üye
Minoxidil saç çıkarıyor mu? kullanımıyla ilgili çoğu kişinin aklına gelen ilk sorulardan birisi minoxidil saç çıkarıyor mu, saç uzatır mı gibi bir çok konuda net bilgiler bulmaya çalışıyorlar. Bu soruların cevabını kesin olarak kullanan kişiler verebilir. Ben size şu şekilde açıklamasını yapayım saç dökülme sürecim çok önceki yıllara dayanır sanırım 21 yaşımda ilk olarak saçlarımın yanları açılmıştı ve ben bu durumu fark edince baya kafaya takmıştım çünkü alın saç çizgisi ne kadar düzse o kadar güzel bir görünüm olur, insanın özgüveni artar. Saçlarım yıllar geçtikçe dökülmeler devam etti ben ilk yıllarda bilgisizlik, tecrübesizliğin de etkisiyle bir çok işe yaramaz sprey, losyon, sabun, şampuan, bitkisel kapsüller ve eski usul yöntemler kullandım ama sonuç aldın mı derseniz param ve zamanım boşa gitti diyebilirim. O yıllarda imkanlar kısıtlı olduğundan dolayı ucuz ürünler arıyordum ve ilk kez minoxil aldım ve düzenli olarak aralıksız 1 yıl kullandım tabi ilk defa kullanmamın etkisiyle de harika bir sonuç almıştım çevremdeki arkadaşlarım bile ne kullanıyorsun demeye başladılar. Sonraki 1 yıldan sonra minoxil yavaş yavaş etkisini kaybetti ve azda olsa gerileme oluştu bende bunu araştırdığımda minoxidilin DHT önleme özelliği olmamasından kaynaklandığını anladım. Minoxil saç kılcar damarlarını genişletiyor ama damarlar daralarak genişletme yapıyor ve bir süre sonra etkisi giderek azalıyor. O yıllarda günde 1 mg finasterid kullanmaya başladım 8. Aydan sonra etkisini gördüm ve saçlarımı uzun yıllar korumayı başardım. Şimdiler de çok değişik losyon ve kürler uyguluyorum memnunum. Sizlere de tavsiyem düzenli tedavi uygulayın ve DHT bloker saç losyonları mutlaka kullanın. Şuan için başka seçenekler yok denecek kadar az.