Minoxidil Saç Çıkarıyor mu?

• Konuyu başlatan Polat
  • Başlangıç tarihi
  • Okunma 453
  • Cevap 6

Minoxidil Saç Çıkarıyor mu?

1
[B]Minoxidil saç çıkarıyor mu?[/B] kullanımıyla ilgili çoğu kişinin aklına gelen ilk sorulardan birisi minoxidil saç çıkarıyor mu, saç uzatır mı gibi bir çok konuda net bilgiler bulmaya çalışıyorlar. Bu soruların cevabını kesin olarak kullanan kişiler verebilir. Ben size şu şekilde açıklamasını yapayım saç dökülme sürecim çok önceki yıllara dayanır sanırım 21 yaşımda ilk olarak saçlarımın yanları açılmıştı ve ben bu durumu fark edince baya kafaya takmıştım çünkü alın saç çizgisi ne kadar düzse o kadar güzel bir görünüm olur, insanın özgüveni artar. Saçlarım yıllar geçtikçe dökülmeler devam etti ben ilk yıllarda bilgisizlik, tecrübesizliğin de etkisiyle bir çok işe yaramaz sprey, losyon, sabun, şampuan, bitkisel kapsüller ve eski usul yöntemler kullandım ama sonuç aldın mı derseniz param ve zamanım boşa gitti diyebilirim. O yıllarda imkanlar kısıtlı olduğundan dolayı ucuz ürünler arıyordum ve ilk kez minoxil aldım ve düzenli olarak aralıksız 1 yıl kullandım tabi ilk defa kullanmamın etkisiyle de harika bir sonuç almıştım çevremdeki arkadaşlarım bile ne kullanıyorsun demeye başladılar. Sonraki 1 yıldan sonra minoxil yavaş yavaş etkisini kaybetti ve azda olsa gerileme oluştu bende bunu araştırdığımda minoxidilin DHT önleme özelliği olmamasından kaynaklandığını anladım. Minoxil saç kılcar damarlarını genişletiyor ama damarlar daralarak genişletme yapıyor ve bir süre sonra etkisi giderek azalıyor. O yıllarda günde 1 mg finasterid kullanmaya başladım 8. Aydan sonra etkisini gördüm ve saçlarımı uzun yıllar korumayı başardım. Şimdiler de çok değişik losyon ve kürler uyguluyorum memnunum. Sizlere de tavsiyem düzenli tedavi uygulayın ve DHT bloker saç losyonları mutlaka kullanın. Şuan için başka seçenekler yok denecek kadar az.
6 6
1
Ben yıllarca kullandım saç çıkartıyor bu kesin ama 1 yıldan sonra etkisi giderek azalıyor daha sonraki aylarda etkisi azda olsa devam ediyor ara verilsede eskisi gibi etki yapmıyor tekrar başlansada saçlar döngüye giriyor bir çok sorun oluyor
P

Polat

Üye
Minoxidil saç çıkarıyor mu? kullanımıyla ilgili çoğu kişinin aklına gelen ilk sorulardan birisi minoxidil saç çıkarıyor mu, saç uzatır mı gibi bir çok konuda net bilgiler bulmaya çalışıyorlar. Bu soruların cevabını kesin olarak kullanan kişiler verebilir. Ben size şu şekilde açıklamasını yapayım saç dökülme sürecim çok önceki yıllara dayanır sanırım 21 yaşımda ilk olarak saçlarımın yanları açılmıştı ve ben bu durumu fark edince baya kafaya takmıştım çünkü alın saç çizgisi ne kadar düzse o kadar güzel bir görünüm olur, insanın özgüveni artar. Saçlarım yıllar geçtikçe dökülmeler devam etti ben ilk yıllarda bilgisizlik, tecrübesizliğin de etkisiyle bir çok işe yaramaz sprey, losyon, sabun, şampuan, bitkisel kapsüller ve eski usul yöntemler kullandım ama sonuç aldın mı derseniz param ve zamanım boşa gitti diyebilirim. O yıllarda imkanlar kısıtlı olduğundan dolayı ucuz ürünler arıyordum ve ilk kez minoxil aldım ve düzenli olarak aralıksız 1 yıl kullandım tabi ilk defa kullanmamın etkisiyle de harika bir sonuç almıştım çevremdeki arkadaşlarım bile ne kullanıyorsun demeye başladılar. Sonraki 1 yıldan sonra minoxil yavaş yavaş etkisini kaybetti ve azda olsa gerileme oluştu bende bunu araştırdığımda minoxidilin DHT önleme özelliği olmamasından kaynaklandığını anladım. Minoxil saç kılcar damarlarını genişletiyor ama damarlar daralarak genişletme yapıyor ve bir süre sonra etkisi giderek azalıyor. O yıllarda günde 1 mg finasterid kullanmaya başladım 8. Aydan sonra etkisini gördüm ve saçlarımı uzun yıllar korumayı başardım. Şimdiler de çok değişik losyon ve kürler uyguluyorum memnunum. Sizlere de tavsiyem düzenli tedavi uygulayın ve DHT bloker saç losyonları mutlaka kullanın. Şuan için başka seçenekler yok denecek kadar az.

M

mustafaa

Üye
Merak ettiğim bir soru vardi mesela bir insanda AGA yok ama yine de minox kullanmak istedi o insanın saçları döngüye girer mi yada saç kaybeder mi

P

Polat

Üye
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Döngüye girebilir kullanmana bağlı çok kullanırsan fazla dökülebilir

M

mustafaa

Üye
Sonuç olarak dökülen de aynı zamanda geri çıkar mi

Y

yol

Üye
Evet minoxidil saç çıkardığını bilemem ama zayıf minyatürleşme olan saçları kalınlaşma yapıyor... genetik dökülme varsa bu durum biraz zorlaşıyor.

C

Cardozo

Üye
minoxidil kullanıp güzel bir etki alan var mı?

PLAYMAKERS

PLAYMAKERS

Üye
Ben yıllarca kullandım saç çıkartıyor bu kesin ama 1 yıldan sonra etkisi giderek azalıyor daha sonraki aylarda etkisi azda olsa devam ediyor ara verilsede eskisi gibi etki yapmıyor tekrar başlansada saçlar döngüye giriyor bir çok sorun oluyor

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

En Çok Çevrimiçi

Üyeler: 92
Tarih: Perşembe, 22 Haziran 2023
Misafirler: 176
Tarih: Cumartesi, 04 Kasım 2023
En Çok Çevrimiçi 226
Tarih: Çarşamba, 04 Aralık 2024

Online istatistikleri

Çevrim içi üyeler
29
Çevrim içi ziyaretçiler
47
Toplam ziyaretçi
76

Hızlı İletişim

Her hangi bir konudan dolayı bizimle hızlı bir şekilde iletişime mi geçmek istiyorsun? İçerik, işleyiş, ban uzaklaştırma sorunları, reklam teklifleri v.b. aşağıda yer alan butonu kullanarak bizlere ulaşabilirsin. bize gelen ticketleri tek tek değerlendirdiğimize emin olabilirsiniz.

sacekimiforumunet@gmail.com
Üst Alt