U
Uzman
Moderatör
Genetik saç dökülmesi için minoxidil kullanacak arakdaşlara önemli tavsiyeler vermek istedim. Öncelikle minoxidil içeren ürünlerin hepsi aynı etkiyi verir. Alırken ürünün orijinal olmasına dikkat edin. Bazı ürünlerin %10 - 15 gibi minoxidil içerdiği yazıyor bu tür ürünlerin kullanmaya değer fazla bir artısı olmaz.
Şimdilik tecrübelerimi paylaştım aklıma geldikçe yazıya devam ederim. Sizinde tecrübelerinizi önerilerinizi yazabilirsiniz.
- Minoxili genelde kısa saçlara kullanmanız daha kola olur.
- Sprey başlık yerine damlalık yada 1 ml şırınga ile saç diplerine damlatarak kullanma daha etkili ve kolay olur.
- Minoxidil sadece uygulandığı bölgede etkili olur. Diğer bölgelerde de etkisi olur ama sınırlı etki yapar.
- Uygulama bölgesinde kepeklenme, seboreik dermatit gibi sorunları artırabilir.
- Minoxili ilk uyhuladıktan sonra zayıflamış, incelmiş saçlarınız ilk 4 ay içinde dökülecektir. Bu durumun sonucunda saçlarınızda seyrelmeler ve açıklık artacaktır.
- Minoxil kullanmaya başladıktan 4 ay sonra dökülen saçlarınız tekrar çıkacaktır. Var olan saçlar daha kaliteli olarak uzamaya başlayacaktır.
- Uygulamayı günde iki kez yada sadece akşamları kullanabilirsiniz. Saç durumunuza ve seyrekliğine göre uygulama şeklini kendiniz ayarlayacaksınız.
- Minoxil ile birlikte 5000 mcg biotin vitamini kullanmanız yararınıza olur.
- Çok şiddetli genetik dökülmeler de mutlaka finasterid yada dutasterid kullanılması gerekir.
- Yan etkiden dolayı antiandrojen kullanamayan arkadaşlar estradiol losyonu dht öneyici olarak kullanmalıdır.
Şimdilik tecrübelerimi paylaştım aklıma geldikçe yazıya devam ederim. Sizinde tecrübelerinizi önerilerinizi yazabilirsiniz.