Minoxidil Kullanacaklara Tavsiyeler

• Konuyu başlatan Uzman
  • Başlangıç tarihi
  • Okunma 531
  • Cevap 4

Minoxidil Kullanacaklara Tavsiyeler

1
Genetik saç dökülmesi için minoxidil kullanacak arakdaşlara önemli tavsiyeler vermek istedim. Öncelikle minoxidil içeren ürünlerin hepsi aynı etkiyi verir. Alırken ürünün orijinal olmasına dikkat edin. Bazı ürünlerin %10 - 15 gibi minoxidil içerdiği yazıyor bu tür ürünlerin kullanmaya değer fazla bir artısı olmaz. [LIST] [*]Minoxili genelde kısa saçlara kullanmanız daha kola olur. [*]Sprey başlık yerine damlalık yada 1 ml şırınga ile saç diplerine damlatarak kullanma daha etkili ve kolay olur. [*]Minoxidil sadece uygulandığı bölgede etkili olur. Diğer bölgelerde de etkisi olur ama sınırlı etki yapar. [*]Uygulama bölgesinde kepeklenme, seboreik dermatit gibi sorunları artırabilir. [*]Minoxili ilk uyhuladıktan sonra zayıflamış, incelmiş saçlarınız ilk 4 ay içinde dökülecektir. Bu durumun sonucunda saçlarınızda seyrelmeler ve açıklık artacaktır. [*]Minoxil kullanmaya başladıktan 4 ay sonra dökülen saçlarınız tekrar çıkacaktır. Var olan saçlar daha kaliteli olarak uzamaya başlayacaktır. [*]Uygulamayı günde iki kez yada sadece akşamları kullanabilirsiniz. Saç durumunuza ve seyrekliğine göre uygulama şeklini kendiniz ayarlayacaksınız. [*]Minoxil ile birlikte 5000 mcg biotin vitamini kullanmanız yararınıza olur. [*]Çok şiddetli genetik dökülmeler de mutlaka finasterid yada dutasterid kullanılması gerekir. [*]Yan etkiden dolayı antiandrojen kullanamayan arkadaşlar estradiol losyonu dht öneyici olarak kullanmalıdır. [/LIST] Şimdilik tecrübelerimi paylaştım aklıma geldikçe yazıya devam ederim. Sizinde tecrübelerinizi önerilerinizi yazabilirsiniz.
4 6
1
[QUOTE="Yusuf05, post: 5180, member: 282"] Cevabınız için teşekkür minoxili bırakalı 4 ay oluyor tekrar başlasam saçları döngüye girip dökülme yapar mı? Nasıl bir yol izlemem gerek? [/QUOTE] Minoxu en az 8 ay ara verip tekrar başlarsan şok dökülme olur sürekli kullanman gerekiyor günde bir kere devam edebilirsin.
U

Uzman

Moderatör
Genetik saç dökülmesi için minoxidil kullanacak arakdaşlara önemli tavsiyeler vermek istedim. Öncelikle minoxidil içeren ürünlerin hepsi aynı etkiyi verir. Alırken ürünün orijinal olmasına dikkat edin. Bazı ürünlerin %10 - 15 gibi minoxidil içerdiği yazıyor bu tür ürünlerin kullanmaya değer fazla bir artısı olmaz.

• Minoxili genelde kısa saçlara kullanmanız daha kola olur.
  • Sprey başlık yerine damlalık yada 1 ml şırınga ile saç diplerine damlatarak kullanma daha etkili ve kolay olur.
  • Minoxidil sadece uygulandığı bölgede etkili olur. Diğer bölgelerde de etkisi olur ama sınırlı etki yapar.
  • Uygulama bölgesinde kepeklenme, seboreik dermatit gibi sorunları artırabilir.
  • Minoxili ilk uyhuladıktan sonra zayıflamış, incelmiş saçlarınız ilk 4 ay içinde dökülecektir. Bu durumun sonucunda saçlarınızda seyrelmeler ve açıklık artacaktır.
  • Minoxil kullanmaya başladıktan 4 ay sonra dökülen saçlarınız tekrar çıkacaktır. Var olan saçlar daha kaliteli olarak uzamaya başlayacaktır.
  • Uygulamayı günde iki kez yada sadece akşamları kullanabilirsiniz. Saç durumunuza ve seyrekliğine göre uygulama şeklini kendiniz ayarlayacaksınız.
  • Minoxil ile birlikte 5000 mcg biotin vitamini kullanmanız yararınıza olur.
  • Çok şiddetli genetik dökülmeler de mutlaka finasterid yada dutasterid kullanılması gerekir.
  • Yan etkiden dolayı antiandrojen kullanamayan arkadaşlar estradiol losyonu dht öneyici olarak kullanmalıdır.

Şimdilik tecrübelerimi paylaştım aklıma geldikçe yazıya devam ederim. Sizinde tecrübelerinizi önerilerinizi yazabilirsiniz.

Y

Yusuf05

Üye
Hocam bilgiler için teşekkürler bende minoxu 6 ay kullandım çok saç döktüğü için bıraktım devam etmedim. Yanlış mı yaptım acaba?

U

Uzman

Moderatör
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Evet kullanım şekli yanlış olmuş saç döngüsü bozulmuş tam düzelmeye başlayacakken yarıda bırakmışsınız.

Y

Yusuf05

Üye
Cevabınız için teşekkür minoxili bırakalı 4 ay oluyor tekrar başlasam saçları döngüye girip dökülme yapar mı? Nasıl bir yol izlemem gerek?

P

Panelist

Üye
Cevabınız için teşekkür minoxili bırakalı 4 ay oluyor tekrar başlasam saçları döngüye girip dökülme yapar mı? Nasıl bir yol izlemem gerek?
Minoxu en az 8 ay ara verip tekrar başlarsan şok dökülme olur sürekli kullanman gerekiyor günde bir kere devam edebilirsin.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

En Çok Çevrimiçi

Üyeler: 92
Tarih: Perşembe, 22 Haziran 2023
Misafirler: 176
Tarih: Cumartesi, 04 Kasım 2023
En Çok Çevrimiçi 226
Tarih: Çarşamba, 04 Aralık 2024

Online istatistikleri

Çevrim içi üyeler
0
Çevrim içi ziyaretçiler
4
Toplam ziyaretçi
4

Hızlı İletişim

Her hangi bir konudan dolayı bizimle hızlı bir şekilde iletişime mi geçmek istiyorsun? İçerik, işleyiş, ban uzaklaştırma sorunları, reklam teklifleri v.b. aşağıda yer alan butonu kullanarak bizlere ulaşabilirsin. bize gelen ticketleri tek tek değerlendirdiğimize emin olabilirsiniz.

sacekimiforumunet@gmail.com
Üst Alt