N
Nofear
Üye
Microgynon Kullananlar ve Yorumları hakkında. Arkadaşlar saç köklerinde testosteron ve dht azaltmak için estradiol hormonu içeren ilaçları araştırıyorum. Hepimiz biliyoruz ki dht saç kök hücrelerine bağlanıyor ve kılcar damarların daralmasına sebep olarak foliküllerini küçültüyor. Küçülen foliküller yaşamlarını minyatür tüy olarak devam ettiriyorlar belli bir yıldan sonrada ölüp deriye karışıyorlar. Saç köklerine bağlanmalarını engellesek dht ve androjen hormonlarıyla yarışarak etinil estradiol ve levonorgestrel progesteron hormonu bağlansa saçlar yeniden çıkmaz mı bu konuda bir çok makale ve araştırma okudum kadınlarda saçlarını gürleştiriyor erkeklerin kullanması yasak ama topikal olarak yan etkisiz güvenli kullanılabilir diye düşünüyorum. Daha önceden bazı arkadaşlar diane 35 divina ile aldactone kullananarak başarılı sonuçlar almıştı bazılarında ise bir etkisi olmamıştı. Hatta içine androcur bile katıp kullananlar oldu. Benim tahminime göre progesteron saçları çıkarmada etkisi zayıf kalıyor ama etinil estradiol etkisi baya etkili. Sizlerin fikirleri nedir bu konuda cevaplarsanız sevinirim.