L ve Baston şeklinde şok dökülme olması normal mi?

• Konuyu başlatan Sergeant
  • Başlangıç tarihi
  • Okunma 201
  • Cevap 7

L ve Baston şeklinde şok dökülme olması normal mi?

1
Merhaba arkadaşlar, uzun süredir araştırıyorum ve çoğu kişi bunun normal olduğunu söylüyor. Ancak bu durum, ileride daha geç çıkacak saçların işareti olabilir mi? Yani saçların çıkması daha uzun sürebilir mi? Ayrıca DHI ekimlerde L şeklinde dökülme pek olmuyor, şok dökülme de fazla yaşanmıyor ama 4. aydan sonra saçlar seyrek çıkabiliyor. Ben klasik FUE yöntemini tercih ederken, kanalların kökleri daha iyi tuttuğunu ve daha iyi beslendiğini okudum. DHI ekimi ise biraz daha riskli bulduğum için tercih etmedim. Peki bu L şeklinde dökülme klasik yöntemin bir dezavantajı mı, yoksa tamamen normal bir süreç mi?
7 6
1
Arkadaşlar L şeklinde olanlar cımbızla ekerken oluyor başka bir sebebi yok bilginiz olsun.
S

Sergeant

Üye
Merhaba arkadaşlar, uzun süredir araştırıyorum ve çoğu kişi bunun normal olduğunu söylüyor. Ancak bu durum, ileride daha geç çıkacak saçların işareti olabilir mi? Yani saçların çıkması daha uzun sürebilir mi? Ayrıca DHI ekimlerde L şeklinde dökülme pek olmuyor, şok dökülme de fazla yaşanmıyor ama 4. aydan sonra saçlar seyrek çıkabiliyor. Ben klasik FUE yöntemini tercih ederken, kanalların kökleri daha iyi tuttuğunu ve daha iyi beslendiğini okudum. DHI ekimi ise biraz daha riskli bulduğum için tercih etmedim. Peki bu L şeklinde dökülme klasik yöntemin bir dezavantajı mı, yoksa tamamen normal bir süreç mi?

A

Alahan

Üye
L ya da baston şeklinde dökülme genelde normal kabul ediliyor, kökler kanal içine yerleştirilirken kıvrıldığı için bu şekilde oluyor. Farklı doktorların bu konuda farklı görüşleri var; kimileri bunu kayıp olarak görürken, kimileri sorun olmadığını düşünüyor. Sebebi yukarıdaki gibi, sonucu zamanla hep birlikte göreceğiz. Bence endişe etmene gerek yok, bu durum genelde normal kabul ediliyor ve forumda da bu şekilde dökülme yaşayan birçok kişi var.

S

Sergeant

Üye
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Benim ön hatta ekilen saçların çoğu L şeklinde dökülüyor. İster istemez insan merak ediyor, neden böyle oluyor diye.

S

Saçsız_Kral

Üye
Aynen hocam, benim de ön hat çoğunlukla L şeklinde dökülüyor. Genel olarak dökülenlerin yarısı L ya da baston şeklinde. Sanırım ekim sırasında fazla ittirildiğinde bazıları yamuluyor olabilir. İnşallah bu durum bir problem yaratmaz.

S

Sergeant

Üye
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
İnşallah dediğin gibi olur sen nerede ektirdin.

S

Saçsız_Kral

Üye
Ben de Estemylife da ekim yaptırdım

O

Oshar

Üye
Bence bu L tipi, baston şeklindeki dökülmeye ekim sonrası süreçte oluşan yara kabukları neden oluyor. Kabuklar saçları günlerce sert bir şekilde eğik tuttuğu için saçlarda kırılma ve eğrilik meydana geliyor. Şok dökülme başladığında da bu yüzden saçlar L ya da baston şeklinde dökülüyor, bu da normal bir durum.

L

Lemos

Üye
Arkadaşlar L şeklinde olanlar cımbızla ekerken oluyor başka bir sebebi yok bilginiz olsun.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

En Çok Çevrimiçi

Üyeler: 92
Tarih: Perşembe, 22 Haziran 2023
Misafirler: 186
Tarih: Cuma, 04 Nisan 2025
En Çok Çevrimiçi 266
Tarih: Cuma, 04 Nisan 2025

Online istatistikleri

Çevrim içi üyeler
3
Çevrim içi ziyaretçiler
18
Toplam ziyaretçi
21

Hızlı İletişim

Her hangi bir konudan dolayı bizimle hızlı bir şekilde iletişime mi geçmek istiyorsun? İçerik, işleyiş, ban uzaklaştırma sorunları, reklam teklifleri v.b. aşağıda yer alan butonu kullanarak bizlere ulaşabilirsin. bize gelen ticketleri tek tek değerlendirdiğimize emin olabilirsiniz.

sacekimiforumunet@gmail.com
Üst Alt