L
Luiz
Üye
Kafein şampuan ne işe yarar, nasıl kullanılır saç çıkarıyor mu, son yıllarda saç dökülmesi karşı üretilen şampuanlardan biriside kafein içerikli şampuanlardır. Son yapılan çalışmalarda kafein saç dökülmesini önlemek için elimizdeki en büyük silahlardan biridir. Kafein etkisi saç derisinden emilerek saç kökü hücrelerini uyararak kan dolaşımını hızlandırır bu sayede saçlar daha çok oksijen ile besin alarak daha sağlıklı uzarlar. Saçların sağlıklı uzaması demek daha dolgun, parlak ve dökülmeye karşı dirençli olmaları demektedir. Kafein son zamanlarda saç dökülmesini azalttığına dair bazı çalışmalar yapılmıştır. Bu çalışmalardan çıkan sonuçlarda kafein yapısı itibariyle anti apoptik etkisi ile kan dolaşımını hızlandır. bu özelliği ile hücreleri uyarıcı etkisi vardır. Deriden emilerek kan geçen kafein hücre için inflamasyonları azaltarak sağlıklı kalmalarını sağlar. Kafein özetle ca+ iyonunun inflamasyon sürecindeki etkisini azaltarak dokularda oluşan mast hücrelerinden salınan histamini azaltarak fazla miktarda üretilen prostaglandin d2 lipit bileşenini azaltarak normal seviyeye indirir. Kafein sağladığı bu faydaları ile saçlara olumlu etkiler sağlar üstelik bu sağlarken yan etkisi de yoktur. Kafen şampuanın saçlarımıza sağladığı faydaları sırlarsak;
Arkadaşlar merhaba saçlarımda çok ciddi derecede dökülmeler var her duşa girdiğimde elimi saçıma sürdüğümde 30 - 40 tel rahat geliyor. Böyle giderse 2 yıla kalmaz kel olacağım. Saçlarımdaki seyrelmeler neticesinde doktora gittim bana kafein şampuan kullanmamı tavsiye etti, alman alpecin firması üretmiş bu şampuanı kullananlar ve faydasını gören var mı?
- Saç dökülmesini azaltmaya yardımcı olur, saçları gürleştirir.
- Saç köklerindeki kan dolaşımını artırarak dipten uca güçlendirir.
- Saç derisini besleyerek cildin sağlıklı olmasına destek olur.
- Saç kökü hücrelerini uyandırarak yeni saçların çıkmalarına yardımcı olur.
- Saç tellerinde kalite artışı sağlar, canlı, dolgun ve parlak görünmesini sağlar.
Arkadaşlar merhaba saçlarımda çok ciddi derecede dökülmeler var her duşa girdiğimde elimi saçıma sürdüğümde 30 - 40 tel rahat geliyor. Böyle giderse 2 yıla kalmaz kel olacağım. Saçlarımdaki seyrelmeler neticesinde doktora gittim bana kafein şampuan kullanmamı tavsiye etti, alman alpecin firması üretmiş bu şampuanı kullananlar ve faydasını gören var mı?