Kadınlarda Erkek Tipi Saç Dökülmesi Nasıl Tedavi Edilir

• Konuyu başlatan eesra
  • Başlangıç tarihi
  • Okunma 942
  • Cevap 3

Kadınlarda Erkek Tipi Saç Dökülmesi Nasıl Tedavi Edilir

1
Saç dökülmesi erkeklerde görüldüğü kadar kadınlarda da görülen genellikle hormonal düzensizlikler sonucu ortaya çıkan bir saç sorunudur. Günümüzde saç dökülmesi yaşı gittikçe genç yaşlara doğru gerilemektedir. Bu durumun yaşanmasında bir çok sebep bulunur, özellikle erkeklik hormonlarına bağlı olarak görülen bu tip dökülmelerin altta yatan sebepleri için için mutlaka doktora muayene olunmalıdır. Androgenetik alopesi'nin nedeni erkeklik hormonlarına bağlı olarak ailesel yatkınlık bulunan kadınlarda görülmesi daha fazla olasılıktır. Hormonal dökülme yaşayan bir çok kadın düzenli adet görür ve gebe kalmada sorun yaşamayabilir. Ancak bu normal durum sorun olmadığı anlamına gelmez. Genellikle saç dökülmesi yaşayan kadınlarda vücutta tüylenme, tedaviye cevap vermeyen sivilcelenme, adet düzensizliği, kilo verememe gibi şikayetleri var ise mutlaka mutlaka incelenmesi gerekir. Kadınlarda erkek tipi saç dökülmesi (AGA) tıptaki adıyla Androgenetik Alopesi nedeni erkeklik androjen hormonlarına duyarlı genetik eğilimi olan kadınlarda saç dökülmesi olduğunu göstermektedir. Bu tip saç dökülmesi her ne kadar 40 yaşlarında başlasa da 12 ile ergenlik çağı yaşlarında da başlayabilir. Buradaki önemli olan genetik yatkınlığı olan saç köklerinin androjen hormonlarına karşı karşı verdiği yanıtın artmış olmasından kaynaklanır. [ATTACH type="full" alt="Kadınlarda Erkek Tipi Saç Dökülmesi Nasıl Tedavi Edilir.jpeg"]592[/ATTACH] [HEADING=1]Genetik Saç Dökülmesini Çeşitli Hastalıklarda Tetikleyebilir[/HEADING] Kadınlarda saç dökülmesi oluşmasının altında birçok sebep bulunabilir. Bu nedenler doktor muayenesi ile test sonuçlarına bakılarak anlaşılabilir. Genetik etkenler dışında kullanılan bazı ilaçlar, doğum kontrol hapları, gebelik, menopoz gibi hormonlarda oluşan değişiklikler sebep olabilir. Özellikle doğum kontrol hapları içerisindeki estradiol hormonu vücutta östrojen artışı yaparak dökülmeleri tetikleyebilir. Saç dökülmesini tetikleyen erkeklik hormonu artışı gösteren belirtiler mutlaka takip edilmelidir. Kendinizde görülen bazı belirtiler tüylenme, genital bölgede şişlik ağrı gibi durumların altında polikistik over sendromu yani yumurtalıklarda kistler, tüylenme, adet düzensizliği ile seyreden belirtiler, cushing sendromu bu hastalıkta böbrek üstü bezinden aşırı salgılanan kortizon fazlalığı oluşması, troit hormonu düzensizliği ve böbrek üstü ve yumurtalıklarda tümör oluşması da androjen hormonu fazlalığına sebep olabilir. Bu nedenle saç dökülmesi tipinin başın hangi bölümlerinde oluştuğu incelenmelidir. Saç dökülmesi vertex seyrekliği ile eşil edebilecek vücutta tüylenme görülmesi, yüzde sivilceler çıkmaya başlaması, kilo artışı, adet düzensizliği gibi şikayetlerin altında yatan hastalıkların titizlikle ortaya çıkartılması önem taşır. Genel olarak bu saydığımız nedenler dışında stres hormonları, çinko biotin demir eksikliği, kemoterapi ilaçları gibi çeşitli ilaçlar, saçlara uygulanan ürünlerin içinde bulunan çeşitli kimyasal maddelerde saç dökülmelerine sebep olabilir. [HEADING=1]Androgenetik ALopeside Ön Saç Çizgisi Belirgin Ancak Vertex Bölgesi Seyrektir[/HEADING] Kadınlarda görülen erkek tipi saç dökülmesini diğer ortaya çıkan dökülme tiplerinden ayıran bazı özellikler bulunur. Saçlarınızda genelde genç yaşlarda saçlarda incelme ve kolay saç kopmaları yaşanabilir. Özellikle başın üst orta bölgesindeki saçlarda incelmeler oluşması diğer bölgelere göre daha belirgin olur. Ön saç çizgisi genelde normaldir bazı vakalarda her iki yanda gerileme olduğu fark edilebilir. Zamanla yaş ilerlemesine bağlı olarak dökülmeler ilerlese de ön saç çizgisi belirginliğini korur. Öncelikle incelmiş, rengi açılmış, uzunluk ve kalite farklılıkları gösteren minyatüre olmuş saçlar erkek tipi saç dökülmesinin en belirgin özelliğidir. Bu tip saç dökülmesi yaşayan kadınlarda hormonal açıdan bakıldığında düzenli adet gördüğü ve gebe kalmada hiçbir sorun yaşamaz. Fakat AGA olan hastalarda geçmeyen sivilceler, tüylenme oluşması, kilo artışı zayıflayamama ile adet düzensizliği görüldüğünde bu durumun inceleme yapılması gerekir. [HEADING=1]Saç Dökülmesini Başlıca Nedeni Kıl Köklerindeki DHT Aktivitesi Artışı[/HEADING] Androjen hormonları azda olsa kadınlarda bulunmaktadır ayı durum erkekler içinde belirli bir miktarda erkeklerde az da olsa östrojen hormonu vardır. Bu hormonal düzenin dengede tutulması için gereken biyolojik bir mekanizmadır. Kadınlarda androjen hormonları belirli bir düzeyde bulunması gerekir. Kadınlarda androjen aktivitesinin artış göstermesi bu hormonlar testosteron, androstenedion ile DHEA bunlardan testosteron hormonu 5 alfa redüktaz enzimi ile daha baskın hale dönüşmesini sağlayan DHT hormonuna dönüşür. Yapılan bilimsel araştırmalarda testosteron hormonunun saç foliküllerin de DHT hormonuna bu dönüşümü ve aktivitesi daha yüksek düzeyde olduğu görülmüştür. Köklerde dönüşen DHT hormonu Prostaglandin D2 artışına sebep olarak saç köklerini beslenmesi azaltarak saçların incelmesine zamanla minyatür olarak uzamayan saçlara sebep olduğu tespit edilmiştir. [HEADING=1]Erkek Tipi Saç Dökülmesinin Tedavisi Mümkün Ama Uzun Sürer[/HEADING] Bu tip saç ökülmesi sorunu yaşayan hastalarda, dökülen bölgelere uygulanan besleyici serumlar, mezoterapi, prp ya da minoxidil gibi ilaçlar saçların beslenmesini artırarak saçlarda kalite artışı ve dökülmelerde önleme sağlamaktadır. Bu gibi tedavilerin mevcut saçlarda kalite artışı, saç hacmi ile minyatür uzamayan tüylerde olumlu yönde etki gösterdiği çeşitli araştırmalarda gösterilmiştir. Bu olumlu etki tedavi başladıktan sonra 6 ile 12 ay gibi bir sürede görülmesidir. Tedavi uygularken sabırlı olunmalı düzenli olarak biotin çinko içeren gıdalar tüketilmeli, sağlıklı beslenmeye özen gösterilmeli sigara alkolden uzak durulmalı kullanılan losyon ya da ilaçlar düzenli periyotlar ile devam edilmelidir. Uygulanan bu tedaviler adet gören dönemde menopoz olmadan önceki zamanda kullanımı menopoz sonrasına kıyasla çok daha başarılı sonuçlar vermektedir. Önemli olarak ta bilinmesi gereken gebe ve gebe kalmayı düşünen kadınların bu tedavileri kullanmaması gerekir.
3 6
1
Seboreik Dermatit, Saç Egzaması'ndan nasıl kurtuldum...? Yaklaşık 16 senedir Saç Egzaması, Seboreik Dermatit ile mücadele ediyorum. ilk başlarda şampuan, sabun vs şeyler kullanarak hastalıktan kurtulmaya çalıştım, fakat olmadı. daha sonra bir arkdaşımın tavsiyesi ile acıbadem maslakta dermotoloji bölümüne başvurdum, dermatolog kontrolünde bir sürü ilaç, krem ve şampuan kullandım, belli bir süre rahatladım yaklaşık 3-4 ay sonra saç diplerim de kaşıntı, kabuk atma ve sivilceler başladı, doktorumla görüştüğümde kısa bir süre sabretmem gerektiğini söyledi, ancak her geçen gün saç derim daha kötü oldu, üstelik saçımdaki yağlanma arttı, kopan saçlarımın da artması da iyice moralimi alt üst etti. doktorun veriği kremlere ve ilaçlara baktığımda kortizon, kanazol içerikli ve aslında Egzamayı (seboreik dermatiti) iyice arttıran ilaçlar olduğunu gördüm. verdikleri vichy markaları şampuanda saçlarımı mahmetti, daha sonra bu benim kaderimmiş diyerek verilen ilaçlar ve vichy markaları şampuanı kullanmayı kestim, geçen zaman içerisinde tvden internetten gördüğüm hemen hemen herşeyi aldım ve kullandım, çörek ötu yağı, mavi su, minoksidil, yeşil çay yağı, susam yağı, buhtum sabunu, zeytin yağlı sabun, yani aklınıza gelebilecek herşeyi kullandım, sonuç daha kötü oldu. Hem beden sağlığım hemde ruh sağlığımı kaybettim. Yine çözümler ararken youtube da "ilter üsttaş" a rastladım. saç egzaması, seborik dermatit ve saç dökülmesi hakkında çıktığı tv programlarını izlemiştim (sizlerde mutlaka izleyin) , bana tavsiye ettiği herşeyi disiplin li uygulamam sonucunda yaklaşık 1.5 ay gibi sürede saç egzamasından kurtuldum, saç diplerimdeki kabuklanmalar tamamen bitti, yağlanma ve saç dökülmem durdu, özgüvenim tekrar geri geldi. imkanı olan ve ihtiyacı olan arkadaşlar mutlaka kendisine ulaşsın. kendisine gideli yaklaşık 2,5 yıl oldu, en güzel tarafı sadece saf vitaminler ile problemimi çözdü,egzamadan kurtulduktan sonra da bir şey kullanmama gerek kalmadı. video linki; [MEDIA=youtube]L9J1PO0-9rU[/MEDIA]
eesra

eesra

Üye
Saç dökülmesi erkeklerde görüldüğü kadar kadınlarda da görülen genellikle hormonal düzensizlikler sonucu ortaya çıkan bir saç sorunudur. Günümüzde saç dökülmesi yaşı gittikçe genç yaşlara doğru gerilemektedir. Bu durumun yaşanmasında bir çok sebep bulunur, özellikle erkeklik hormonlarına bağlı olarak görülen bu tip dökülmelerin altta yatan sebepleri için için mutlaka doktora muayene olunmalıdır. Androgenetik alopesi'nin nedeni erkeklik hormonlarına bağlı olarak ailesel yatkınlık bulunan kadınlarda görülmesi daha fazla olasılıktır. Hormonal dökülme yaşayan bir çok kadın düzenli adet görür ve gebe kalmada sorun yaşamayabilir. Ancak bu normal durum sorun olmadığı anlamına gelmez. Genellikle saç dökülmesi yaşayan kadınlarda vücutta tüylenme, tedaviye cevap vermeyen sivilcelenme, adet düzensizliği, kilo verememe gibi şikayetleri var ise mutlaka mutlaka incelenmesi gerekir. Kadınlarda erkek tipi saç dökülmesi (AGA) tıptaki adıyla Androgenetik Alopesi nedeni erkeklik androjen hormonlarına duyarlı genetik eğilimi olan kadınlarda saç dökülmesi olduğunu göstermektedir. Bu tip saç dökülmesi her ne kadar 40 yaşlarında başlasa da 12 ile ergenlik çağı yaşlarında da başlayabilir. Buradaki önemli olan genetik yatkınlığı olan saç köklerinin androjen hormonlarına karşı karşı verdiği yanıtın artmış olmasından kaynaklanır.

Kadınlarda Erkek Tipi Saç Dökülmesi Nasıl Tedavi Edilir.jpeg

Genetik Saç Dökülmesini Çeşitli Hastalıklarda Tetikleyebilir​

Kadınlarda saç dökülmesi oluşmasının altında birçok sebep bulunabilir. Bu nedenler doktor muayenesi ile test sonuçlarına bakılarak anlaşılabilir. Genetik etkenler dışında kullanılan bazı ilaçlar, doğum kontrol hapları, gebelik, menopoz gibi hormonlarda oluşan değişiklikler sebep olabilir. Özellikle doğum kontrol hapları içerisindeki estradiol hormonu vücutta östrojen artışı yaparak dökülmeleri tetikleyebilir. Saç dökülmesini tetikleyen erkeklik hormonu artışı gösteren belirtiler mutlaka takip edilmelidir. Kendinizde görülen bazı belirtiler tüylenme, genital bölgede şişlik ağrı gibi durumların altında polikistik over sendromu yani yumurtalıklarda kistler, tüylenme, adet düzensizliği ile seyreden belirtiler, cushing sendromu bu hastalıkta böbrek üstü bezinden aşırı salgılanan kortizon fazlalığı oluşması, troit hormonu düzensizliği ve böbrek üstü ve yumurtalıklarda tümör oluşması da androjen hormonu fazlalığına sebep olabilir. Bu nedenle saç dökülmesi tipinin başın hangi bölümlerinde oluştuğu incelenmelidir. Saç dökülmesi vertex seyrekliği ile eşil edebilecek vücutta tüylenme görülmesi, yüzde sivilceler çıkmaya başlaması, kilo artışı, adet düzensizliği gibi şikayetlerin altında yatan hastalıkların titizlikle ortaya çıkartılması önem taşır. Genel olarak bu saydığımız nedenler dışında stres hormonları, çinko biotin demir eksikliği, kemoterapi ilaçları gibi çeşitli ilaçlar, saçlara uygulanan ürünlerin içinde bulunan çeşitli kimyasal maddelerde saç dökülmelerine sebep olabilir.

Androgenetik ALopeside Ön Saç Çizgisi Belirgin Ancak Vertex Bölgesi Seyrektir​

Kadınlarda görülen erkek tipi saç dökülmesini diğer ortaya çıkan dökülme tiplerinden ayıran bazı özellikler bulunur. Saçlarınızda genelde genç yaşlarda saçlarda incelme ve kolay saç kopmaları yaşanabilir. Özellikle başın üst orta bölgesindeki saçlarda incelmeler oluşması diğer bölgelere göre daha belirgin olur. Ön saç çizgisi genelde normaldir bazı vakalarda her iki yanda gerileme olduğu fark edilebilir. Zamanla yaş ilerlemesine bağlı olarak dökülmeler ilerlese de ön saç çizgisi belirginliğini korur. Öncelikle incelmiş, rengi açılmış, uzunluk ve kalite farklılıkları gösteren minyatüre olmuş saçlar erkek tipi saç dökülmesinin en belirgin özelliğidir. Bu tip saç dökülmesi yaşayan kadınlarda hormonal açıdan bakıldığında düzenli adet gördüğü ve gebe kalmada hiçbir sorun yaşamaz. Fakat AGA olan hastalarda geçmeyen sivilceler, tüylenme oluşması, kilo artışı zayıflayamama ile adet düzensizliği görüldüğünde bu durumun inceleme yapılması gerekir.

Saç Dökülmesini Başlıca Nedeni Kıl Köklerindeki DHT Aktivitesi Artışı​

Androjen hormonları azda olsa kadınlarda bulunmaktadır ayı durum erkekler içinde belirli bir miktarda erkeklerde az da olsa östrojen hormonu vardır. Bu hormonal düzenin dengede tutulması için gereken biyolojik bir mekanizmadır. Kadınlarda androjen hormonları belirli bir düzeyde bulunması gerekir. Kadınlarda androjen aktivitesinin artış göstermesi bu hormonlar testosteron, androstenedion ile DHEA bunlardan testosteron hormonu 5 alfa redüktaz enzimi ile daha baskın hale dönüşmesini sağlayan DHT hormonuna dönüşür. Yapılan bilimsel araştırmalarda testosteron hormonunun saç foliküllerin de DHT hormonuna bu dönüşümü ve aktivitesi daha yüksek düzeyde olduğu görülmüştür. Köklerde dönüşen DHT hormonu Prostaglandin D2 artışına sebep olarak saç köklerini beslenmesi azaltarak saçların incelmesine zamanla minyatür olarak uzamayan saçlara sebep olduğu tespit edilmiştir.

Erkek Tipi Saç Dökülmesinin Tedavisi Mümkün Ama Uzun Sürer​

Bu tip saç ökülmesi sorunu yaşayan hastalarda, dökülen bölgelere uygulanan besleyici serumlar, mezoterapi, prp ya da minoxidil gibi ilaçlar saçların beslenmesini artırarak saçlarda kalite artışı ve dökülmelerde önleme sağlamaktadır. Bu gibi tedavilerin mevcut saçlarda kalite artışı, saç hacmi ile minyatür uzamayan tüylerde olumlu yönde etki gösterdiği çeşitli araştırmalarda gösterilmiştir. Bu olumlu etki tedavi başladıktan sonra 6 ile 12 ay gibi bir sürede görülmesidir. Tedavi uygularken sabırlı olunmalı düzenli olarak biotin çinko içeren gıdalar tüketilmeli, sağlıklı beslenmeye özen gösterilmeli sigara alkolden uzak durulmalı kullanılan losyon ya da ilaçlar düzenli periyotlar ile devam edilmelidir. Uygulanan bu tedaviler adet gören dönemde menopoz olmadan önceki zamanda kullanımı menopoz sonrasına kıyasla çok daha başarılı sonuçlar vermektedir. Önemli olarak ta bilinmesi gereken gebe ve gebe kalmayı düşünen kadınların bu tedavileri kullanmaması gerekir.

B

BrownKalani1998

Üye
Foruma faydam olsun, kendi kliniğimi size de önereyim; Promed Clinic'de ektirdim ve ilk yıkama gününde kadınlar da vardı 1-2 tane, saç ekimi yaptırmışlar. Tıraşsız ekim olduğundan tercih edilen bir klinik. Bir de PRP yaptırıyorum ben şimdi

W

Witch

Üye
Benim yaklaşık 5 yıldır saçlarım dökülüyor defalarca doktora gittim kan testi yaptırdım sonucunda bişey çıkmadı, en son bir dermatoloğa gittiğimde erkek tip saç dökülmesi olabilir söylemişti. Bende araştırmalara göre proscar erkek tipi saç dökülmesine iyi geldiğini okudum. Bu ilacı kadınlar kullanabilirim ben en kısa zamanda alıp kullanmayı düşünüyorum.

H

Hayat1977

Üye
Seboreik Dermatit, Saç Egzaması'ndan nasıl kurtuldum...?

Yaklaşık 16 senedir Saç Egzaması, Seboreik Dermatit ile mücadele ediyorum.

ilk başlarda şampuan, sabun vs şeyler kullanarak hastalıktan kurtulmaya çalıştım, fakat olmadı.

daha sonra bir arkdaşımın tavsiyesi ile acıbadem maslakta dermotoloji bölümüne başvurdum, dermatolog kontrolünde

bir sürü ilaç, krem ve şampuan kullandım, belli bir süre rahatladım yaklaşık 3-4 ay sonra saç diplerim de kaşıntı, kabuk atma ve sivilceler başladı, doktorumla görüştüğümde kısa bir süre sabretmem gerektiğini söyledi, ancak her geçen gün saç derim daha kötü oldu, üstelik saçımdaki yağlanma arttı, kopan saçlarımın da artması da iyice moralimi alt üst etti. doktorun veriği kremlere ve ilaçlara baktığımda kortizon, kanazol içerikli ve aslında Egzamayı (seboreik dermatiti) iyice arttıran ilaçlar olduğunu gördüm. verdikleri vichy markaları şampuanda saçlarımı mahmetti, daha sonra bu benim kaderimmiş diyerek verilen ilaçlar ve vichy markaları şampuanı kullanmayı kestim, geçen zaman içerisinde tvden internetten gördüğüm hemen hemen herşeyi aldım ve kullandım, çörek ötu yağı, mavi su, minoksidil, yeşil çay yağı, susam yağı, buhtum sabunu, zeytin yağlı sabun, yani aklınıza gelebilecek herşeyi kullandım, sonuç daha kötü oldu. Hem beden sağlığım hemde ruh sağlığımı kaybettim. Yine çözümler ararken youtube da "ilter üsttaş" a rastladım. saç egzaması, seborik dermatit ve saç dökülmesi hakkında çıktığı tv programlarını izlemiştim (sizlerde mutlaka izleyin) , bana tavsiye ettiği herşeyi disiplin li uygulamam sonucunda yaklaşık 1.5 ay gibi sürede saç egzamasından kurtuldum, saç diplerimdeki kabuklanmalar tamamen bitti, yağlanma ve saç dökülmem durdu, özgüvenim tekrar geri geldi. imkanı olan ve ihtiyacı olan arkadaşlar mutlaka kendisine ulaşsın. kendisine gideli yaklaşık 2,5 yıl oldu, en güzel tarafı sadece saf vitaminler ile problemimi çözdü,egzamadan kurtulduktan sonra da bir şey kullanmama gerek kalmadı.

video linki;

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

En Çok Çevrimiçi

Üyeler: 92
Tarih: Perşembe, 22 Haziran 2023
Misafirler: 176
Tarih: Cumartesi, 04 Kasım 2023
En Çok Çevrimiçi 221
Tarih: Cuma, 06 Eylül 2024

Online istatistikleri

Çevrim içi üyeler
40
Çevrim içi ziyaretçiler
65
Toplam ziyaretçi
105
Robots
9

Hızlı İletişim

Her hangi bir konudan dolayı bizimle hızlı bir şekilde iletişime mi geçmek istiyorsun? İçerik, işleyiş, ban uzaklaştırma sorunları, reklam teklifleri v.b. aşağıda yer alan butonu kullanarak bizlere ulaşabilirsin. bize gelen ticketleri tek tek değerlendirdiğimize emin olabilirsiniz.

Üst Alt