Hp Biotin Kullanıcı Yorumları

• Konuyu başlatan ssoulfly
  • Başlangıç tarihi
  • Okunma 422
  • Cevap 5

Hp Biotin Kullanıcı Yorumları

1
Saç dökülmesi için bugün hp markasının biotinini 5 mg hap aldım içerik dozu 5000 mcg yazıyor günde 1 kapsül yeterliymiş. Etkisi görmek için en az 4 ay kullanmak gerektiğini söylediler. Bazı yerlerde günde 2500 mcg kullandığını söyleyen insanlar var ama doktorlar yetişkin bir insanın 30 mcg biotin alması gerektiği söylüyorlar bu kullanım farklılığı neden kaynaklanıyor bilgisi olan söyleyebilir mi? Aldığım yerdeki kadın günde 1000 mcg bile yeterli olur fazlası gereksiz olduğunu söyledi sizce biotinin saç dökülmemi durduracak uygun kullanma doz oranı nedir.
5 6
1
[QUOTE="Lordd, post: 2389, member: 38"] Arkadaşlar 5000 mcg biotinin hepsi vücut tarafından alınmıyormuş fazla olan miktarı vücut atıyor günlük 2 mg biotin yeterlidir fazla pahalı ürünleri almanıza gerek yok. [/QUOTE] Biraz detay verebilirmisiniz? genelde 5000 mg öneri yapılıyor bu şekilde bir algı var
S

ssoulfly

Üye
Saç dökülmesi için bugün hp markasının biotinini 5 mg hap aldım içerik dozu 5000 mcg yazıyor günde 1 kapsül yeterliymiş. Etkisi görmek için en az 4 ay kullanmak gerektiğini söylediler. Bazı yerlerde günde 2500 mcg kullandığını söyleyen insanlar var ama doktorlar yetişkin bir insanın 30 mcg biotin alması gerektiği söylüyorlar bu kullanım farklılığı neden kaynaklanıyor bilgisi olan söyleyebilir mi? Aldığım yerdeki kadın günde 1000 mcg bile yeterli olur fazlası gereksiz olduğunu söyledi sizce biotinin saç dökülmemi durduracak uygun kullanma doz oranı nedir.

A

Analist

Üye
Saç dökülmesi için 5000 mcg alman gerekli 600 mcg nin saçlara etkisi olmaz, Ben günde 1000 mcg kullandım onun bile etkisi olmadı. Piayasada markaları 10000 mcg biotin olanıda var fazlası vücuttan atılıyor diye biliyorum.

U

Uzman

Moderatör
Vücudun günlük biotin ihtiyacı 600 mcg, eğer günlük rejiminde yeterli biotin aldığını düşünmüyorsan ek takviye biotin alabilirsin ama öyle 5000 mcg falan değil bunlar hikaye çünkü biotin vücutta depo edilmez fazlası idrar yoluyla atılıyor yani aldığın 5000 mcg biotinin 4400 mcg si boşa gittiğini bilmelisin bu yüzden günde 1000 mcg en ideal kullanım şeklidir. Bunun dışında botin eksikliği çok sık rastlanan bir durum değildir eğer genetik dökülme için kullanacaksınız etkisi olmaz. Peki fazlasının zararı varmıdır evet vücutta depo edilmemesine rağmen uzun süre kullanımda özellikle 5000 mcg kullanım cildin yağ dengesini bozar saçlarda aşırı yağlanmaya bile sebep olabilir. Eğer saç dökülmeniz fazla ise kapsamlı bir kan tahlili yaptırıp demir, folik asit, d vitamini ve çinko değerlerine baktır saçla alakalı sorunlar genelde bunların eksikliğinden kaynaklı oluşuyor.

S

ssoulfly

Üye
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Cevaplar için teşekkür ederim kan testi önceden yaptırmıştım değerlerim normal çıkmıştı saçlarımın dökülmesine faydası olursa sonraki biotini 1000 mcg almak mantıklı o zaman

B

byburak

Üye
Arkadaşlar 5000 mcg biotinin hepsi vücut tarafından alınmıyormuş fazla olan miktarı vücut atıyor günlük 2 mg biotin yeterlidir fazla pahalı ürünleri almanıza gerek yok.

L

Levent

Üye
Arkadaşlar 5000 mcg biotinin hepsi vücut tarafından alınmıyormuş fazla olan miktarı vücut atıyor günlük 2 mg biotin yeterlidir fazla pahalı ürünleri almanıza gerek yok.
Biraz detay verebilirmisiniz? genelde 5000 mg öneri yapılıyor bu şekilde bir algı var

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

En Çok Çevrimiçi

Üyeler: 92
Tarih: Perşembe, 22 Haziran 2023
Misafirler: 176
Tarih: Cumartesi, 04 Kasım 2023
En Çok Çevrimiçi 226
Tarih: Çarşamba, 04 Aralık 2024

Online istatistikleri

Çevrim içi üyeler
13
Çevrim içi ziyaretçiler
13
Toplam ziyaretçi
26

Hızlı İletişim

Her hangi bir konudan dolayı bizimle hızlı bir şekilde iletişime mi geçmek istiyorsun? İçerik, işleyiş, ban uzaklaştırma sorunları, reklam teklifleri v.b. aşağıda yer alan butonu kullanarak bizlere ulaşabilirsin. bize gelen ticketleri tek tek değerlendirdiğimize emin olabilirsiniz.

sacekimiforumunet@gmail.com
Üst Alt