Finasteride yan etkileri abartılıyor mu?

• Konuyu başlatan Benjamin
  • Başlangıç tarihi
  • Okunma 120
  • Cevap 4

Finasteride yan etkileri abartılıyor mu?

1
Merhaba, 6-7 aydır bir ilaç kullanıyorum ve vücudumu dinlendirmek amacıyla 1 ay ara verdim. Araştırmalarım sonucu, bu ilacın yan etkilerinin genelde geçici olduğunu görüyorum. Kullandığım dönemde dikkatimi çeken bir şey de, mastürbasyon sıklığının azaltılması ve sigaranın bırakılması durumunda gerçekten büyük farklar yaşandığı. Birçok ilacın prospektüsüne baktığımda, her birinin ciddi yan etkileri olabileceğini fark ettim. Örneğin, akne tedavisinde kullanılan Roaccutane’ın yan etkileri oldukça ağır, fakat Finasteride dışında başka bir ilaç hakkında bu kadar çok anti-site açıldığını veya yoğun bir eleştiri aldığını görmedim. Sizce neden özellikle Finasteride bu kadar hedef alınıyor?
4 6
1
[QUOTE="Nix123, post: 10285, member: 1324"] İnternet ortamında bir sürü bilinçsiz insan var. Yaptıkları ne kadar doğru veya yaşadıkları söyledikleri nekadar doğru bilinmez. Bunun dışında finasterid kullanan çok var ama sonuçta bir antiandrojen. Bir erkeğin androjen hormonlarını baskılaması kime sorsan yanlıştır. Bunun herhangi bir doğru tarafı yok. Kimileri ciddi yan etki yaşayabilir kimileri yaşamaz herkesin her ilaca tepkisi farklı olabilir. Ama antiandrojenlere tepkinin en büyük sebebi hormon baskılamak. Tepkiler çokta normal. Oral kullanım yerine topikal kullanım yan etki olarak daha az zarar verebilir. Oral kullanım kadar belki etkisi olmayabilir bilemiyorum. Ama majistral reçetelerde belki bu tip maddelerin yan etkilerini nötrlemesi için farklı maddelerde karıştırıp kullanılabilir topikal olarak. Genetik dökülme yaşayan biri olsaydım yan etki açısından tedavimi topikal kullanım açısında şekillendirip çözüm üretmeye çalışırdım. [/QUOTE] Dediğiniz doğru ama kullanmadan olmuyor mecbur kullanıcaz artık topikal kullanım neredeyse hiç etki etmiyor desem doğru olur. Baya losyon olarak kullandım faydası olmadı.
B

Benjamin

Üye
Merhaba, 6-7 aydır bir ilaç kullanıyorum ve vücudumu dinlendirmek amacıyla 1 ay ara verdim. Araştırmalarım sonucu, bu ilacın yan etkilerinin genelde geçici olduğunu görüyorum. Kullandığım dönemde dikkatimi çeken bir şey de, mastürbasyon sıklığının azaltılması ve sigaranın bırakılması durumunda gerçekten büyük farklar yaşandığı. Birçok ilacın prospektüsüne baktığımda, her birinin ciddi yan etkileri olabileceğini fark ettim. Örneğin, akne tedavisinde kullanılan Roaccutane’ın yan etkileri oldukça ağır, fakat Finasteride dışında başka bir ilaç hakkında bu kadar çok anti-site açıldığını veya yoğun bir eleştiri aldığını görmedim. Sizce neden özellikle Finasteride bu kadar hedef alınıyor?

L

Loki

Üye
Genelde doktorlara sorduğumda önermiyorlar ama yurt dışında çok fazla kullanıcı var bu kadar ciddi yan etkileri olsa kullanmaz kimse heralde

N

Nix123

Üye
İnternet ortamında bir sürü bilinçsiz insan var. Yaptıkları ne kadar doğru veya yaşadıkları söyledikleri nekadar doğru bilinmez. Bunun dışında finasterid kullanan çok var ama sonuçta bir antiandrojen. Bir erkeğin androjen hormonlarını baskılaması kime sorsan yanlıştır. Bunun herhangi bir doğru tarafı yok. Kimileri ciddi yan etki yaşayabilir kimileri yaşamaz herkesin her ilaca tepkisi farklı olabilir. Ama antiandrojenlere tepkinin en büyük sebebi hormon baskılamak. Tepkiler çokta normal. Oral kullanım yerine topikal kullanım yan etki olarak daha az zarar verebilir. Oral kullanım kadar belki etkisi olmayabilir bilemiyorum. Ama majistral reçetelerde belki bu tip maddelerin yan etkilerini nötrlemesi için farklı maddelerde karıştırıp kullanılabilir topikal olarak. Genetik dökülme yaşayan biri olsaydım yan etki açısından tedavimi topikal kullanım açısında şekillendirip çözüm üretmeye çalışırdım.

B

Benjamin

Üye
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Genelde doktorlara sorduğumda önermiyorlar ama yurt dışında çok fazla kullanıcı var bu kadar ciddi yan etkileri olsa kullanmaz kimse heralde
Bir doçente danıştım ve yan etkiler konusunda özellikle sordum. Kendi oğlunun 19 yaşından beri kullandığını, yan etkilerin abartıldığını ve plaseboyla eşdeğer olduğunu söyledi. Bu bilgiyi paylaşmak istedim. Ancak, ilacı kullanırken içten içe hafif bir korku yaşadığımı da belirtmem gerek. İlacı bıraktıktan iki hafta sonra herhangi bir yan etki gözlemlemediğimi söylesem de, sabahları ereksiyonlarımın daha sert olduğunu fark ettim. Bunun psikolojik olabileceğini de düşünüyorum. İlacı kullanmadan önceki sinirli ve agresif ruh halime geri döndüğümü hissediyorum, ama bu da psikolojik olabilir, tam emin değilim.

B

Benjamin

Üye
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
İnternet ortamında bir sürü bilinçsiz insan var. Yaptıkları ne kadar doğru veya yaşadıkları söyledikleri nekadar doğru bilinmez. Bunun dışında finasterid kullanan çok var ama sonuçta bir antiandrojen. Bir erkeğin androjen hormonlarını baskılaması kime sorsan yanlıştır. Bunun herhangi bir doğru tarafı yok. Kimileri ciddi yan etki yaşayabilir kimileri yaşamaz herkesin her ilaca tepkisi farklı olabilir. Ama antiandrojenlere tepkinin en büyük sebebi hormon baskılamak. Tepkiler çokta normal. Oral kullanım yerine topikal kullanım yan etki olarak daha az zarar verebilir. Oral kullanım kadar belki etkisi olmayabilir bilemiyorum. Ama majistral reçetelerde belki bu tip maddelerin yan etkilerini nötrlemesi için farklı maddelerde karıştırıp kullanılabilir topikal olarak. Genetik dökülme yaşayan biri olsaydım yan etki açısından tedavimi topikal kullanım açısında şekillendirip çözüm üretmeye çalışırdım.
Dediğiniz doğru ama kullanmadan olmuyor mecbur kullanıcaz artık topikal kullanım neredeyse hiç etki etmiyor desem doğru olur. Baya losyon olarak kullandım faydası olmadı.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

En Çok Çevrimiçi

Üyeler: 92
Tarih: Perşembe, 22 Haziran 2023
Misafirler: 176
Tarih: Cumartesi, 04 Kasım 2023
En Çok Çevrimiçi 226
Tarih: Çarşamba, 04 Aralık 2024

Online istatistikleri

Çevrim içi üyeler
0
Çevrim içi ziyaretçiler
5
Toplam ziyaretçi
5

Hızlı İletişim

Her hangi bir konudan dolayı bizimle hızlı bir şekilde iletişime mi geçmek istiyorsun? İçerik, işleyiş, ban uzaklaştırma sorunları, reklam teklifleri v.b. aşağıda yer alan butonu kullanarak bizlere ulaşabilirsin. bize gelen ticketleri tek tek değerlendirdiğimize emin olabilirsiniz.

sacekimiforumunet@gmail.com
Üst Alt