Soru Finasterid ne zaman etki etmeye başlar?

• Konuyu başlatan Qazım
  • Başlangıç tarihi
  • Okunma 117
  • Cevap 1

Finasterid ne zaman etki etmeye başlar?

1
Merhaba arkadaşlar, yaklaşık 6 ay önce saç ekimi yaptırdım ve süreçle ilgili bir güncelleme yapmak istiyorum. İlk olarak, şu ana kadar gözlemlediğim değişikliklerden bahsedeyim. Saçlarımda belirgin bir kararma var, bu da olumlu bir gelişme olarak düşünülebilir. Ancak ne yazık ki, saç dökülmesi hala devam ediyor ve bu durum moralimi biraz bozuyor. Özellikle elimle saçlarımı kontrol ettiğimde, hala 3-4 tel saç dökülüyor. Bu normal mi? Yoksa sürecin olumsuz gittiğine mi işaret ediyor? Daha önceki yazılarımda bahsettiğim gibi, sabırlı olmaya çalışıyorum ve bir yılı tamamlamayı hedefliyorum. Ama 6 ay geçmesine rağmen beklediğim yoğunlukta bir etki görememiş olmak, beni biraz endişelendiriyor. Bu süreçte psikolojik olarak nasıl başa çıkabilirim? Açıkçası, daha önce dutasteride kullanmayı düşünmemiştim ama şu an aklımda. Bu aşamada dutasteride başlamak etkili olabilir mi? Veya bu kadar süre geçtikten sonra ilaç kullanımının etkisi sınırlı mı olur? Özellikle saç ekimi yaptıran veya bu süreçlerden geçmiş arkadaşlardan tecrübelerini ve önerilerini duymak isterim. Bu noktada sabır en iyi seçenek mi, yoksa farklı bir yöntem denemeli miyim? Deneyimlerinizi ve tavsiyelerinizi paylaşmanızı rica ediyorum. Hepinize şimdiden teşekkür ederim.
1 6
1
Finasterid etkisini hemen göstermez nedeni vücutta dht ve türevi hormonları tamamen bloke etmemesinden kaynaklanır. Bu ilacı gözle görülür etkisini zamanla yani 1 sene gibi süreçte almaya başlarsın. Bu durum kişiden kişiye değşir. Herkesin genetik dökülme yapısı farklı. Eğer daha hızlı sonuç almak istiyorsan estradiol gibi losyon kullanman gerekir.
Q

Qazım

Üye
Merhaba arkadaşlar, yaklaşık 6 ay önce saç ekimi yaptırdım ve süreçle ilgili bir güncelleme yapmak istiyorum. İlk olarak, şu ana kadar gözlemlediğim değişikliklerden bahsedeyim. Saçlarımda belirgin bir kararma var, bu da olumlu bir gelişme olarak düşünülebilir. Ancak ne yazık ki, saç dökülmesi hala devam ediyor ve bu durum moralimi biraz bozuyor. Özellikle elimle saçlarımı kontrol ettiğimde, hala 3-4 tel saç dökülüyor. Bu normal mi? Yoksa sürecin olumsuz gittiğine mi işaret ediyor?

Daha önceki yazılarımda bahsettiğim gibi, sabırlı olmaya çalışıyorum ve bir yılı tamamlamayı hedefliyorum. Ama 6 ay geçmesine rağmen beklediğim yoğunlukta bir etki görememiş olmak, beni biraz endişelendiriyor. Bu süreçte psikolojik olarak nasıl başa çıkabilirim? Açıkçası, daha önce dutasteride kullanmayı düşünmemiştim ama şu an aklımda. Bu aşamada dutasteride başlamak etkili olabilir mi? Veya bu kadar süre geçtikten sonra ilaç kullanımının etkisi sınırlı mı olur?

Özellikle saç ekimi yaptıran veya bu süreçlerden geçmiş arkadaşlardan tecrübelerini ve önerilerini duymak isterim. Bu noktada sabır en iyi seçenek mi, yoksa farklı bir yöntem denemeli miyim? Deneyimlerinizi ve tavsiyelerinizi paylaşmanızı rica ediyorum. Hepinize şimdiden teşekkür ederim.

GÖKDEMİR

GÖKDEMİR

Üye
Finasterid etkisini hemen göstermez nedeni vücutta dht ve türevi hormonları tamamen bloke etmemesinden kaynaklanır. Bu ilacı gözle görülür etkisini zamanla yani 1 sene gibi süreçte almaya başlarsın. Bu durum kişiden kişiye değşir. Herkesin genetik dökülme yapısı farklı. Eğer daha hızlı sonuç almak istiyorsan estradiol gibi losyon kullanman gerekir.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

En Çok Çevrimiçi

Üyeler: 92
Tarih: Perşembe, 22 Haziran 2023
Misafirler: 176
Tarih: Cumartesi, 04 Kasım 2023
En Çok Çevrimiçi 221
Tarih: Cuma, 06 Eylül 2024

Online istatistikleri

Çevrim içi üyeler
29
Çevrim içi ziyaretçiler
40
Toplam ziyaretçi
69
Robots
8

Hızlı İletişim

Her hangi bir konudan dolayı bizimle hızlı bir şekilde iletişime mi geçmek istiyorsun? İçerik, işleyiş, ban uzaklaştırma sorunları, reklam teklifleri v.b. aşağıda yer alan butonu kullanarak bizlere ulaşabilirsin. bize gelen ticketleri tek tek değerlendirdiğimize emin olabilirsiniz.

Üst Alt