U
Uzman
Moderatör
Merhaba arkadaşlar bugün sizlere finasterid losyon nasıl yapılır bunun tarifini vereceğim. Bildiğiniz üzere finasterid oral olarak kullanılan bir ilaç ancak ilaç içmek istemeyen kişiler için alternatif bir yöntem topikal losyon kullanım. Oral kullanıma göre nerdeyse yan etki yapma durumu çoç çok az. Finasteridin bölgesel kullanım şeklidir direk saç köküne uygulandığı için daha etkili olması beklenebilir. Bu uygulamayı kendim uzun süredir kullanıyorum ve size bu yöntemi anlatıyorum. 100 ml losyon için içine 8 10 adet atmak yeterli etki göstermiyor kendimce 6 ay kullandım saç diplerindeki ağrıyı bile azaltmıyor. 100 ml içine 1 kutu dutasterid veya proscar atıp kullanıyorum.
Losyon Yapımı İçin Gerekli Malzemeler;
100 ml şişe
Etil alkol %96 yada izopropil alkol saflığı %99 olacak
Distile su
Propilen glikol bulamayanlar için gliserin
Deksametazon 0.3 g
Hazırlanışı ve Uygulanışı
100 ml içine 30ml etil alkol ve 30 ml propilen glikol katılır içine ezip toz hale getirilen proscar ve deksametazon ilave edilir. Şişe hafif sallanır karışması sağlanır 3 saat bekletilir. Distile su 45 ml üzerine eklenir.
Etil alkol kafa derisinin nemsiz kalmasına ve kurutma yapabileğinden 14 damla gliserin katmak yerinde olur. Losyon hazırlandıktan sonra 1 gün ara ara çalkalanarak dinlendirilir. Sabah akşam günde 1 ml veya günde 1 kez 1 ml saç derisine uygulanır. Olumlu sonuç almak için bir yıl boyunca sürekli kullanmak gerekir.
Losyon Yapımı İçin Gerekli Malzemeler;
100 ml şişe
Etil alkol %96 yada izopropil alkol saflığı %99 olacak
Distile su
Propilen glikol bulamayanlar için gliserin
Deksametazon 0.3 g
Hazırlanışı ve Uygulanışı
100 ml içine 30ml etil alkol ve 30 ml propilen glikol katılır içine ezip toz hale getirilen proscar ve deksametazon ilave edilir. Şişe hafif sallanır karışması sağlanır 3 saat bekletilir. Distile su 45 ml üzerine eklenir.
Etil alkol kafa derisinin nemsiz kalmasına ve kurutma yapabileğinden 14 damla gliserin katmak yerinde olur. Losyon hazırlandıktan sonra 1 gün ara ara çalkalanarak dinlendirilir. Sabah akşam günde 1 ml veya günde 1 kez 1 ml saç derisine uygulanır. Olumlu sonuç almak için bir yıl boyunca sürekli kullanmak gerekir.