Soru Finasterid losyon kullananlar olumlu etki gördü mü?

• Konuyu başlatan Uzman
  • Başlangıç tarihi
  • Okunma 2K
  • Cevap 5

Finasterid losyon kullananlar olumlu etki gördü mü?

1
Merhaba arkadaşlar bugün sizlere finasterid losyon nasıl yapılır bunun tarifini vereceğim. Bildiğiniz üzere finasterid oral olarak kullanılan bir ilaç ancak ilaç içmek istemeyen kişiler için alternatif bir yöntem topikal losyon kullanım. Oral kullanıma göre nerdeyse yan etki yapma durumu çoç çok az. Finasteridin bölgesel kullanım şeklidir direk saç köküne uygulandığı için daha etkili olması beklenebilir. Bu uygulamayı kendim uzun süredir kullanıyorum ve size bu yöntemi anlatıyorum. 100 ml losyon için içine 8 10 adet atmak yeterli etki göstermiyor kendimce 6 ay kullandım saç diplerindeki ağrıyı bile azaltmıyor. 100 ml içine 1 kutu dutasterid veya proscar atıp kullanıyorum. [B]Losyon Yapımı İçin Gerekli Malzemeler;[/B] 100 ml şişe Etil alkol %96 yada izopropil alkol saflığı %99 olacak Distile su Propilen glikol bulamayanlar için gliserin Deksametazon 0.3 g Hazırlanışı ve Uygulanışı 100 ml içine 30ml etil alkol ve 30 ml propilen glikol katılır içine ezip toz hale getirilen proscar ve deksametazon ilave edilir. Şişe hafif sallanır karışması sağlanır 3 saat bekletilir. Distile su 45 ml üzerine eklenir. Etil alkol kafa derisinin nemsiz kalmasına ve kurutma yapabileğinden 14 damla gliserin katmak yerinde olur. Losyon hazırlandıktan sonra 1 gün ara ara çalkalanarak dinlendirilir. Sabah akşam günde 1 ml veya günde 1 kez 1 ml saç derisine uygulanır. Olumlu sonuç almak için bir yıl boyunca sürekli kullanmak gerekir.
5 6
1
[USER=101]@Spitzer[/USER], aynen dostum topikal finasterid işe yaramıyor kutu kutu ilacı losyon yapıp kullandım dökülme bile durmadı
U

Uzman

Moderatör
Merhaba arkadaşlar bugün sizlere finasterid losyon nasıl yapılır bunun tarifini vereceğim. Bildiğiniz üzere finasterid oral olarak kullanılan bir ilaç ancak ilaç içmek istemeyen kişiler için alternatif bir yöntem topikal losyon kullanım. Oral kullanıma göre nerdeyse yan etki yapma durumu çoç çok az. Finasteridin bölgesel kullanım şeklidir direk saç köküne uygulandığı için daha etkili olması beklenebilir. Bu uygulamayı kendim uzun süredir kullanıyorum ve size bu yöntemi anlatıyorum. 100 ml losyon için içine 8 10 adet atmak yeterli etki göstermiyor kendimce 6 ay kullandım saç diplerindeki ağrıyı bile azaltmıyor. 100 ml içine 1 kutu dutasterid veya proscar atıp kullanıyorum.

Losyon Yapımı İçin Gerekli Malzemeler;

100 ml şişe
Etil alkol %96 yada izopropil alkol saflığı %99 olacak
Distile su
Propilen glikol bulamayanlar için gliserin
Deksametazon 0.3 g

Hazırlanışı ve Uygulanışı

100 ml içine 30ml etil alkol ve 30 ml propilen glikol katılır içine ezip toz hale getirilen proscar ve deksametazon ilave edilir. Şişe hafif sallanır karışması sağlanır 3 saat bekletilir. Distile su 45 ml üzerine eklenir.

Etil alkol kafa derisinin nemsiz kalmasına ve kurutma yapabileğinden 14 damla gliserin katmak yerinde olur. Losyon hazırlandıktan sonra 1 gün ara ara çalkalanarak dinlendirilir. Sabah akşam günde 1 ml veya günde 1 kez 1 ml saç derisine uygulanır. Olumlu sonuç almak için bir yıl boyunca sürekli kullanmak gerekir.

R

Riwer

Üye
Kullanıyorum ama etkisi çok az içine aldactonede katsak etkisi artarmı?

K

kelboy

Üye
Finasterid ile yapmayın hiç etkisi olmaz direk dutasterid katın. Çünkü finas oral kullanımda bile tam 1 yıl sonra etkisini gösteriyor losyon olarak nasıl etki edecek

S

Stores

Üye
Kullanan oldu mu hiç finasterid ile hazırlanan losyonu?

S

Spitzer

Üye
Topikal finasteridten etkili bişey olmaz boşuna para ve emek harcamayın derim

R

Rossi

Üye
@Spitzer, aynen dostum topikal finasterid işe yaramıyor kutu kutu ilacı losyon yapıp kullandım dökülme bile durmadı

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

En Çok Çevrimiçi

Üyeler: 92
Tarih: Perşembe, 22 Haziran 2023
Misafirler: 176
Tarih: Cumartesi, 04 Kasım 2023
En Çok Çevrimiçi 226
Tarih: Çarşamba, 04 Aralık 2024

Online istatistikleri

Çevrim içi üyeler
0
Çevrim içi ziyaretçiler
5
Toplam ziyaretçi
5

Hızlı İletişim

Her hangi bir konudan dolayı bizimle hızlı bir şekilde iletişime mi geçmek istiyorsun? İçerik, işleyiş, ban uzaklaştırma sorunları, reklam teklifleri v.b. aşağıda yer alan butonu kullanarak bizlere ulaşabilirsin. bize gelen ticketleri tek tek değerlendirdiğimize emin olabilirsiniz.

sacekimiforumunet@gmail.com
Üst Alt