Etil Alkol yerine İzopropil Alkol kullanılır mı?

• Konuyu başlatan Salvador
  • Başlangıç tarihi
  • Okunma 540
  • Cevap 3

Etil Alkol yerine İzopropil Alkol kullanılır mı?

1
Selamlar arkadaşlar estradiol yada minoxidil losyon yapımı için etil alkol bulamıyoruz malesef bir çok eczaneye gittim satışı yasak diyor vermiyor başka bir kimya ürünleri satan dükkanlarda vermiyor ilaçları çözmek için başka alternatif çözücü izlopropil alkol buldum bu olabilir mi? Çözücü olarak etil alkol yerine mutlaka başka alternatif yöntemler gerekli.
3 6
1
İzopropil alkol kozmetikte kullanılıyor ancak toksit etkileri nedeniyle her losyonda kullanılmaz. %96 olan izopropil alkol 40 ml yada %99.9 olanlarından losyona en fazla 100 ml içine 30 ml katmak gerekir. Bu oranı aşmamaya dikkat edin yoksa saç derisini yakar, tahriş, kızarıklık ve şişlik oluşur. Her malzemeyi doğru bir şekilde koyulması gerekir. Saç diplerine uygulama yapmadan önce küçük bir alana sürüp alerji testi yapmak gerek. Tahriş yaparsa içine propilen glikol ilave edilir. Tek kullanımda 2 ml aşılmamalı.
S

Salvador

Üye
Selamlar arkadaşlar estradiol yada minoxidil losyon yapımı için etil alkol bulamıyoruz malesef bir çok eczaneye gittim satışı yasak diyor vermiyor başka bir kimya ürünleri satan dükkanlarda vermiyor ilaçları çözmek için başka alternatif çözücü izlopropil alkol buldum bu olabilir mi? Çözücü olarak etil alkol yerine mutlaka başka alternatif yöntemler gerekli.

M

mustafaa

Üye
Selamlar losyon yapımı için etil alkol bulamıyoruz malesef eczaneler satışı yasak diyor vermiyor başka bir kimya ürünleri satan dükkanlarda vermiyor ilaçları çözmek için başka alternatif çözücü izlopropil miristat buldum bu olabilir mi? Çözücü olarak etil alkol yerine mutlaka başka alternatif yöntemler gerekli.
Kolonya olabilir diye biliyorum tabi daha iyisi varsa bende merak ediyorum

P

Pharmacy

Üye
İzopropil alkolde kullanılıyor bir çok kişinin bu alkolle yaptığını görmüştüm

L

lastmorn

Üye
İzopropil alkol kozmetikte kullanılıyor ancak toksit etkileri nedeniyle her losyonda kullanılmaz. %96 olan izopropil alkol 40 ml yada %99.9 olanlarından losyona en fazla 100 ml içine 30 ml katmak gerekir. Bu oranı aşmamaya dikkat edin yoksa saç derisini yakar, tahriş, kızarıklık ve şişlik oluşur. Her malzemeyi doğru bir şekilde koyulması gerekir. Saç diplerine uygulama yapmadan önce küçük bir alana sürüp alerji testi yapmak gerek. Tahriş yaparsa içine propilen glikol ilave edilir. Tek kullanımda 2 ml aşılmamalı.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

En Çok Çevrimiçi

Üyeler: 92
Tarih: Perşembe, 22 Haziran 2023
Misafirler: 176
Tarih: Cumartesi, 04 Kasım 2023
En Çok Çevrimiçi 221
Tarih: Cuma, 06 Eylül 2024

Online istatistikleri

Çevrim içi üyeler
13
Çevrim içi ziyaretçiler
25
Toplam ziyaretçi
38
Robots
5

Hızlı İletişim

Her hangi bir konudan dolayı bizimle hızlı bir şekilde iletişime mi geçmek istiyorsun? İçerik, işleyiş, ban uzaklaştırma sorunları, reklam teklifleri v.b. aşağıda yer alan butonu kullanarak bizlere ulaşabilirsin. bize gelen ticketleri tek tek değerlendirdiğimize emin olabilirsiniz.

Üst Alt