Dutasterid kullananlar yardımcı olabilir mi?

• Konuyu başlatan Harun
  • Başlangıç tarihi
  • Okunma 642
  • Cevap 5

Dutasterid kullananlar yardımcı olabilir mi?

1
Selamlar 25 yaşındayım ve yıllardır çok yavaş ve agresif olmayan saç dökülmesi yaşıyorum. Sonunda bu konuda bir şeyler yapmaya başlamak istediğim bir noktada. Dağınık ve asimetrik olarak inceliyor, bu da beni en çok rahatsız eden şey. İlaçları almaya karar verdim ve bir yıl boyunca nasıl gittiğini görmeye karar verdim. Bu iki ilacın çoğunlukla ilerlemeyi durdurmak için olduğunu okudum, ancak bazı insanların ilaçları alırken küçük ama fark edilir miktarda yeniden büyüme yaşaması olduğu söyleniyor. Söyleyebileceğim kadarıyla, birçok insan yan etkilerden vazgeçiyor. En can sıkıcı görünen jinekomastidir. İlaçları kullansam ve bu etkiyi yaşayan ender insanlardan biriysem, hapları bıraktığımda bu etki geçer mi? Ve eğer öyleyse, genellikle ne kadar sürer? Ayrıca dutasterid saç dökülmesi için üstün bir ilaç gibi görünüyor. Nasıl oluyor da daha fazla insan bunu kullanmıyor?
5 6
1
[USER=255]@Harun[/USER], topikal olarak dutasterid losyon 6 ay kullandım hiç faydası olmadı dökülmeler dah azalmadı biraz minoxil fayda etti sadece. Birde maliyeti çok artıyor dutasteridimtopikal olarak kullanmak mantıklı gelmiyor artık.
H

Harun

Üye
Selamlar 25 yaşındayım ve yıllardır çok yavaş ve agresif olmayan saç dökülmesi yaşıyorum. Sonunda bu konuda bir şeyler yapmaya başlamak istediğim bir noktada. Dağınık ve asimetrik olarak inceliyor, bu da beni en çok rahatsız eden şey.

İlaçları almaya karar verdim ve bir yıl boyunca nasıl gittiğini görmeye karar verdim. Bu iki ilacın çoğunlukla ilerlemeyi durdurmak için olduğunu okudum, ancak bazı insanların ilaçları alırken küçük ama fark edilir miktarda yeniden büyüme yaşaması olduğu söyleniyor.

Söyleyebileceğim kadarıyla, birçok insan yan etkilerden vazgeçiyor. En can sıkıcı görünen jinekomastidir. İlaçları kullansam ve bu etkiyi yaşayan ender insanlardan biriysem, hapları bıraktığımda bu etki geçer mi? Ve eğer öyleyse, genellikle ne kadar sürer?

Ayrıca dutasterid saç dökülmesi için üstün bir ilaç gibi görünüyor. Nasıl oluyor da daha fazla insan bunu kullanmıyor?

lusyus

lusyus

Üye
Dutasterid finasteride göre saç köklerinde oluşan her iki tip enzimizde azaltıyor. Bunu yaparken vicutta cinsel yönden olumsuz etkiler oluşuyor bu kaçınılmaz bir durum. Saç tedavisine başlayan her insan ilk önce işe yararmı diye finasterid kullanıyor etkisi olmadığını görünce dutasteride geçiyor. Dutasterid androjen hormonların güçlü şekilde bastırır. Sistematik dolaşımda östrojen hormonu artmaya başlar ve saçların büyüme süreci başlar. Östrojen hormonu artışı cinsel yönden bazı sıkıntılar ortaya çıkarır. Açıkcası söylemek gerekirse ilk önce finasterid kullanın daha sonra dutasteride geçin ve saçların büyüme sürecinin hızlanması için topikal minoxidil yada östrojen losyonları önerimdir.

U

Umut

Üye
Jinekomasti çok ciddi boyutta olmuyor ilacı bırakınca kayboluyor dutasterid ve finasterid herkeste etkili olmuyor yan etkilerinde dutasteridin ciddi derecede oluşuyor

S

Stores

Üye
Ben topikal kullanıyorum minoxidil içine kattım şimdilik iyi gibi

H

Harun

Üye
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
S

Stores

Üye
@Harun, topikal olarak dutasterid losyon 6 ay kullandım hiç faydası olmadı dökülmeler dah azalmadı biraz minoxil fayda etti sadece. Birde maliyeti çok artıyor dutasteridimtopikal olarak kullanmak mantıklı gelmiyor artık.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

En Çok Çevrimiçi

Üyeler: 92
Tarih: Perşembe, 22 Haziran 2023
Misafirler: 176
Tarih: Cumartesi, 04 Kasım 2023
En Çok Çevrimiçi 226
Tarih: Çarşamba, 04 Aralık 2024

Online istatistikleri

Çevrim içi üyeler
40
Çevrim içi ziyaretçiler
68
Toplam ziyaretçi
108

Hızlı İletişim

Her hangi bir konudan dolayı bizimle hızlı bir şekilde iletişime mi geçmek istiyorsun? İçerik, işleyiş, ban uzaklaştırma sorunları, reklam teklifleri v.b. aşağıda yer alan butonu kullanarak bizlere ulaşabilirsin. bize gelen ticketleri tek tek değerlendirdiğimize emin olabilirsiniz.

sacekimiforumunet@gmail.com
Üst Alt