Tarçın
Üye
Doğum kontrol hapı saç çıkarırmı şampuana doğum kontrol hapı koyanlar erkek tipi saç dökülmesi doğum kontrol hapı kullanımı saç gürleştirme saç uzatma saç çıkarma kullananlar kullanıcı yorumları saç dökülmesini önlemek hakkında bilgiler. Doğum kontrol hapı saç uzatırmı? gibi bir çok soru saçı dökülen kişilerin erkek-kadın en çok merak ettiği hakkında bilgi edinmek için araştırdığı konulardan biridir. Bir çok farklı doğum kontrol hapı bulunmaktadır ve içerdiği etken maddeler markalara göre değişiklik göstermektedir. Doğum kontrol hapları içerisinde hücrelere bağlanan iki adet hormon bulunmaktadır. Bu hormonlar sadece kadınlara değil erkeklerdeki bir çok hücre reseptörüne bağlanıp etki göstermektedir.
Sizler için bu ilacın etken bileşenleri olan hormonları bilimsel açıdan araştırıp gerçekten doğum kontrol haplarının saç uzatmada, gürleştirmede veya yeni saç çıkarmada etkisinin olup olmadığını araştırma yaptım. Bu konuda kendi tecrübelerimide ekledim. Bugüne kadar pek çok farklı doğum kontrol hapı kullanarak losyon yaptım ve uzun süreler kullandım. Kısaca söylemem gerekirse doğum kontrol hapları hem saç çıkarıyor hem de saçın daha hızlı uzamasını sağlıyor ancak dikkat etmeniz gereken çok önemli hususlar var bu yüzden doğum kontrol hapı ile saç konusunda yazdığım bu yazıyı sonuna kadar okumanızda fayda var.
Erkekler bu ilaçların oral olarak kullanılması durumunda hormon sistemine baskı yaparak ciddi yan etkilere sebep olur. En başta jinokomasti ve sonrasında libido azalması ve uzun süre kullanılırsa bazı karaciğer değerlerinde yükselme ve kısırlığa varan çok ciddi olumsuz durumlar ortaya çıkmasına neden olur. Bu durumdan dolayı eğer kullanmak isteyenler olursa ortaya çıkacak herhangi bir yan etkiye karşı tüm sorumlulukları üstlenmiş olur. Kullanmak için en ideal yol solüsyon yapmaktır. Şampuan içine doğum kontrol hapı katmak saç dökülmesine hiçbir olumlu etkiye sebep olmayıp boşa uğraşmış ve zaman kaybı yaşamış olur. Saçlarda 2-3 dakika bekleyen bir şampuan ne derece etkili olur sizce. Tek etkili yöntem solüsyon yapıp saçlı deride 3 saat ıslak olarak sıvının bekletilmesidir.
Sizler için bu ilacın etken bileşenleri olan hormonları bilimsel açıdan araştırıp gerçekten doğum kontrol haplarının saç uzatmada, gürleştirmede veya yeni saç çıkarmada etkisinin olup olmadığını araştırma yaptım. Bu konuda kendi tecrübelerimide ekledim. Bugüne kadar pek çok farklı doğum kontrol hapı kullanarak losyon yaptım ve uzun süreler kullandım. Kısaca söylemem gerekirse doğum kontrol hapları hem saç çıkarıyor hem de saçın daha hızlı uzamasını sağlıyor ancak dikkat etmeniz gereken çok önemli hususlar var bu yüzden doğum kontrol hapı ile saç konusunda yazdığım bu yazıyı sonuna kadar okumanızda fayda var.
Doğum kontrol hapı nasıl saç çıkarır veya saçı uzatır?
Doğum kontrol hapları içerisinde bulunan hormonlar (Progesteron ve etinil estradiol) güçlü hormonlardır ve kadınlarda kullanılması durumunda erkek androjen homonlarında ciddi düzeyde azalmaya sebep olmaktadır. Kadınlarda hirsutizm tedavisi, sivilce önlenmesi gibi faydaları bulunmaktadır. Aynı şekilde erkeklerde kullanılması önerilmez fakat kullanılırsa da erkeklik androjen hormonlarında ds ciddi düzeyde azalmaya sebep olacağından ciddi testosteron düzeylerinde azalış prolaktin hormonu seviyelerinde artışa sebep olur ve bu durum bir sıkıntıyı beraberinde getirir. Genetik saç dökülmesine geçmişten bugüne kadar bilinen androjen DHT hormonları ve bunun neticesinde kelleşen veya saçların seyrekleşen bölgelerinde prostaglandin D2 proteinlerinde ciddi düzeyde artış göstermesi sonucu gerçekleştiği yapılan bilimsel araştırmalar sonucu açıklanmıştır. Prostaglandin D2 artışı saçları besleyen büyümelerini sağlayan trombosit agregasyonunu ciddi oranda azaltmaktadır. Bu durumun sonucu olarak saç dökülmeleri gerçekleşmektedir. Doğum kontrol hapları içerisindeki progesteron özelliklede etinil estradiol güçlü olarak androjen hormonlarını baskılayarak saç foliküllerine bağlanıp Prostaglandin D2'yi azaltıp prostaglandin E2 ve F2a protein seviyelerinde artış yaparak tekrar büyümelerini sağlamaktadır. Dolayısıyla saçlarda hızlı uzama, gürleşme ve yeni saç çıkışları görülebilmektedir. Peki nasıl kullanabilirim bu ilacı.Erkekler bu ilaçların oral olarak kullanılması durumunda hormon sistemine baskı yaparak ciddi yan etkilere sebep olur. En başta jinokomasti ve sonrasında libido azalması ve uzun süre kullanılırsa bazı karaciğer değerlerinde yükselme ve kısırlığa varan çok ciddi olumsuz durumlar ortaya çıkmasına neden olur. Bu durumdan dolayı eğer kullanmak isteyenler olursa ortaya çıkacak herhangi bir yan etkiye karşı tüm sorumlulukları üstlenmiş olur. Kullanmak için en ideal yol solüsyon yapmaktır. Şampuan içine doğum kontrol hapı katmak saç dökülmesine hiçbir olumlu etkiye sebep olmayıp boşa uğraşmış ve zaman kaybı yaşamış olur. Saçlarda 2-3 dakika bekleyen bir şampuan ne derece etkili olur sizce. Tek etkili yöntem solüsyon yapıp saçlı deride 3 saat ıslak olarak sıvının bekletilmesidir.
Doğum kontrol hapı ile saç solüsyonu nasıl hazırlanır?
- 21 tabletli Diane35, Yasmin, Ginera veya Microgynon haplarından içerdiği hormon mutlaka etinil estradiol içermelidir, bir kutu alın ortalama fiyatı 18-40 lira arasında değişiyor.
Bir kase içerisinde toz haline getirip bir şişe 100 ml şişe içine boşaltın. - Eğer etkisini arttırmak istiyorsanız saç uzatan yağlar da eklemenizi tavsiye ederim örneğin çam terebentin, hindistan cevizi yağı, hint yağı 10 damla olacak şekilde.
- %30 etil alkol içine %20 propilen glikol, %10 DMSO ekleyip üzerine toz hale getirdiğiniz ilaçları katın. Şişeyi yuvarlak hareketler yaparak çalkalayın ve üzerine distile su ilave edin çalkalayın ve 1 gün dinlendirip kullanmaya başlayın.
- Sonrasında saç derinize 1-2 ml arası sürüp hafif parmak darbeleri yaparak uygulayın losyonu kurutmayın.
- Günde 1 kez sabahları kullanabilirsiniz. İsteğe bağlı dermaroller ile de kullanmanız etkisini artırabilir.
- Unutmayın, bu içerik bir doktor tavsiyesi değildir. Saç uzatmak için daha farklı onlarca yol var. İlla doğum kontrol hapı ile saç uzatmak ve çıkarmak zorunda değilsiniz.