Çörek otu yağı saça kaç günde bir sürülür?

• Konuyu başlatan Büşra
  • Başlangıç tarihi
  • Okunma 321
  • Cevap 2

Çörek otu yağı saça kaç günde bir sürülür?

1
Bu yağ bir mucize iksir değil, ama bu onu etkili bir losyon yapamayacağınız anlamına gelmez. Bana her zaman doğal güzellik tedavileri ve ev ilaçları hakkında sorular soruluyor - işe yarıyorlar mı, güvenliler mi, nasıl kullanmalıyım? Benim yanıtım genellikle şöyle olur: Belirli bir tentürün veya özün etkili olduğunu kanıtlayan çift taraflı, plasebo kontrollü bir çalışma olmasa bile, bu sonuçları görmeyeceğiniz anlamına gelmez. Ne de olsa , kuşburnu yağı gibi bu bileşenlerin çoğu binlerce yıldır kullanılmaktadır - sözde faydalarıyla ilgili hikayelerde gerçeklik payı mutlaka vardır diye düşünüyorum. Çörek otu yağı saçta etkili bir bileşendir. Batı Asya, Kuzey Afrika ve Avrupa'nın bazı bölgelerine özgü çiçekli bir çalı türü olan Nigella sativa bitkisinin tohumlarından elde edilen bu preslenmiş yağın, diğer popüler ürünlerde olduğu gibi, uzun süredir saç büyümesine yardımcı olduğu, cilt sıkılaştırıcı veya inceltme etkileri sağladığı düşünülen yağlar olduğu söyleniyor. Ancak yapılan bir araştırma incelemesi, siyah kimyon veya siyah kimyon olarak da bilinen bileşenin, kozmetik ürünlerde antimikrobiyal, yaşlanma karşıtı ve hatta güneşten koruyucu bir ajan olarak daha geniş kapsamlı etkilere sahip olduğunu öne sürüyor. Bunun faydalarının temeline inelim, bu yüzden bu etkili doğal bileşenin saçınızı daha sağlıklı yapıp yapmayacağı konusunda bir kaç yardımcı olmak için favori güzellik uzmanlarının yorumlarını okudum. [HEADING=1]Çörek otu yağı saçlarınız için gerçekten iyi mi?[/HEADING] Tek kelimeyle: Mümkün. Bazı araştırmalar, çörek otu yağının aslında saç inceltme veya dökülme ile mücadele edenlere yardımcı olabileceğini düşündürmektedir. Yapılan bir çalışma, hindistan cevizi yağı ile karıştırılmış çörek otu yağının saç büyümesini artırmaya yardımcı olduğunu buldu, başka bir çalışmada, denekler Nigella sativa içeren bir saç yağı kullandığında saç dökülmesinin yüzde 76 oranında azaldığını buldu ve 2013'te yapılan bir araştırma, telojen effluvium'lu kadınların - bu ani, geçici saç dökülmesi veya incelme - içeriği topikal olarak kullandıktan sonra bir iyileşme yaşadığını göstermiştir. Peki, çörek otu yağının etkili olmasının arkasında ne var? Bu, yağın antioksidan ve antienflamatuar özelliklere sahip bir bileşeni olan timokinon içerir. Doğal saç stilisti ve trikolog Kari Williams şöyle söylüyor, PhD, “Bu etkiler, sağlıklı saç büyümesi için destekleyici bir saç derisi ortamı oluşturmaya yardımcı olabilir” diyor . "Çünkü biliyoruz ki sağlıklı saçlar iltihaplı saç derisinden çıkamaz." Bu araştırmanın çoğu, nispeten küçük bir denek çalışmasıyla yürütülmüştür ve ön veya sonuçsuzdur (örneğin, telogen effluvium, genellikle gizemli bir şekilde gelir ve gider, bu nedenle çörek otu yağının gerçekten yardımcı olup olmadığını söylemek zordur). Yale Üniversitesi'nde klinik dermatoloji profesörü olan Mona Gohara, “Bunun saç büyümesi için her derde deva olduğunu söyleyemem” diyor . “Ama topikal olarak kullanmanın uygun olduğunu söyleyebilirim.” [HEADING=1]Denemeye hazır mısınız? İşte çörek otu yağı nasıl kullanılır.[/HEADING] İçeriği sayısız saç ürünü ve bakımında bulmanın yanı sıra (tavsiyelerimden bazıları için aşağıya bakın), içerik ayrıca ek formda da mevcuttur. Ancak hem Williams hem de Gohara, sürekli uygulamak istiyorsanız dikkatli bir şekilde ilerlemenizi tavsiye ediyor. Gohara, “Bunun harika bir fikir olduğunu düşünmüyorum” diyor. "FDA belirli takviyeleri düzenlemiyor, bu yüzden orada ne olduğunu gerçekten bilmiyorsunuz." Ve orada olduğunu bildiğimiz bir şey - yukarıda bahsedilen timokinon - aynı zamanda bir antihistamindir, yani "gerçekten zararsız değil. Potansiyel tıbbi özelliklere sahiptir ve herkes için uygun bir kür olmayabilir. Denemek için herhangi bir OTC takviyesi almadan önce bir dermatologla konuşun. Çörek otu ile saç bakımı yapmk için sadece yapılış talimatlarını okuyun. Saçları ince veya cansız olan kişiler, kepek veya seboreik dermatiti olanlar gibi fayda görebilirler. "Çörek otu ayrıca mantar önleyici özelliklere de sahiptir, bu nedenle bazı saç derisi rahatsızlıklarına da yardımcı olabileceği düşünülebilir. [HEADING=2]Herkes çörek otu yağını kimler kullanmamalı?[/HEADING] Herhangi bir topikal losyonda olduğu gibi, çörek otu yağının cilt üzerinde hassasiyet gibi olumsuz bir deri reaksiyonuna neden olma olasılığı vardır. Williams, "Bu yüzden insanlara her zaman kafa derisine sürmeden önce bir kolunda deneme testi yapmalarını tavsiye ederim" diyor. Sadece kolunuzun alt kısmında göze çarpmayan bir nokta seçin ve az miktarda ürün uygulayın. Birkaç dakika bekleyin ve herhangi bir kızarıklık veya tahriş fark etmezseniz, alerji yapmadığı anlamına gelebilir. [HEADING=2]Sonuçları hemen görmeyi beklemeyin.[/HEADING] Çörek otu yağını 5 günde bir defa saçınıza uygulayabilirsiniz. Saçlarınıza ve saç derisinde 2-3 saat bekletin ve sonrasında yıkayın. Saçınıza uyguladığını topikal losyonlar hemen etki etmeyebilir. Bu nedenle saçlarınızda herhangi bir değişikliği fark etmek için tercih ettiğiniz ürünü tutarlı bir şekilde kullanmanız gerekir. Williams, “Etkinliğini gerçekten anlamak için genellikle bir ürünü en az üç ay kullanmalı” diye belirtiyor. [HEADING=2]Sonuç olarak: Çörek otu yağı mucizevi bir tedavi değildir.[/HEADING] Çörek otu yağı, düzenli bir şekilde kullanılırsa, zamanla saçlarınızda etkisini göstermeye başlayacak içindeki bileşenler saçınızı güçlendirmeye yardımcı olabileceğini gösteren bazı kaynaklarda bilgiler var. Saçınızın incelmesine veya dökülmesine neyin neden olduğunu gerçekten belirlemek istiyorsanız, saç ve saç derisi sağlığı konusunda uzmanlaşmış bir cilt doktoru veya dermatoloğa danışanız gerekebilir.
2 6
1
Çörekotunu ezip hindistancevizi yağıyla karıştırıp sürüyorum ben, kullanan var mı bu şekilde
Büşra

Büşra

Üye
Bu yağ bir mucize iksir değil, ama bu onu etkili bir losyon yapamayacağınız anlamına gelmez. Bana her zaman doğal güzellik tedavileri ve ev ilaçları hakkında sorular soruluyor - işe yarıyorlar mı, güvenliler mi, nasıl kullanmalıyım? Benim yanıtım genellikle şöyle olur: Belirli bir tentürün veya özün etkili olduğunu kanıtlayan çift taraflı, plasebo kontrollü bir çalışma olmasa bile, bu sonuçları görmeyeceğiniz anlamına gelmez. Ne de olsa , kuşburnu yağı gibi bu bileşenlerin çoğu binlerce yıldır kullanılmaktadır - sözde faydalarıyla ilgili hikayelerde gerçeklik payı mutlaka vardır diye düşünüyorum. Çörek otu yağı saçta etkili bir bileşendir. Batı Asya, Kuzey Afrika ve Avrupa'nın bazı bölgelerine özgü çiçekli bir çalı türü olan Nigella sativa bitkisinin tohumlarından elde edilen bu preslenmiş yağın, diğer popüler ürünlerde olduğu gibi, uzun süredir saç büyümesine yardımcı olduğu, cilt sıkılaştırıcı veya inceltme etkileri sağladığı düşünülen yağlar olduğu söyleniyor. Ancak yapılan bir araştırma incelemesi, siyah kimyon veya siyah kimyon olarak da bilinen bileşenin, kozmetik ürünlerde antimikrobiyal, yaşlanma karşıtı ve hatta güneşten koruyucu bir ajan olarak daha geniş kapsamlı etkilere sahip olduğunu öne sürüyor.

Bunun faydalarının temeline inelim, bu yüzden bu etkili doğal bileşenin saçınızı daha sağlıklı yapıp yapmayacağı konusunda bir kaç yardımcı olmak için favori güzellik uzmanlarının yorumlarını okudum.

Çörek otu yağı saçlarınız için gerçekten iyi mi?​

Tek kelimeyle: Mümkün. Bazı araştırmalar, çörek otu yağının aslında saç inceltme veya dökülme ile mücadele edenlere yardımcı olabileceğini düşündürmektedir. Yapılan bir çalışma, hindistan cevizi yağı ile karıştırılmış çörek otu yağının saç büyümesini artırmaya yardımcı olduğunu buldu, başka bir çalışmada, denekler Nigella sativa içeren bir saç yağı kullandığında saç dökülmesinin yüzde 76 oranında azaldığını buldu ve 2013'te yapılan bir araştırma, telojen effluvium'lu kadınların - bu ani, geçici saç dökülmesi veya incelme - içeriği topikal olarak kullandıktan sonra bir iyileşme yaşadığını göstermiştir.

Peki, çörek otu yağının etkili olmasının arkasında ne var? Bu, yağın antioksidan ve antienflamatuar özelliklere sahip bir bileşeni olan timokinon içerir. Doğal saç stilisti ve trikolog Kari Williams şöyle söylüyor, PhD, “Bu etkiler, sağlıklı saç büyümesi için destekleyici bir saç derisi ortamı oluşturmaya yardımcı olabilir” diyor . "Çünkü biliyoruz ki sağlıklı saçlar iltihaplı saç derisinden çıkamaz."

Bu araştırmanın çoğu, nispeten küçük bir denek çalışmasıyla yürütülmüştür ve ön veya sonuçsuzdur (örneğin, telogen effluvium, genellikle gizemli bir şekilde gelir ve gider, bu nedenle çörek otu yağının gerçekten yardımcı olup olmadığını söylemek zordur). Yale Üniversitesi'nde klinik dermatoloji profesörü olan Mona Gohara, “Bunun saç büyümesi için her derde deva olduğunu söyleyemem” diyor . “Ama topikal olarak kullanmanın uygun olduğunu söyleyebilirim.”

Denemeye hazır mısınız? İşte çörek otu yağı nasıl kullanılır.​

İçeriği sayısız saç ürünü ve bakımında bulmanın yanı sıra (tavsiyelerimden bazıları için aşağıya bakın), içerik ayrıca ek formda da mevcuttur. Ancak hem Williams hem de Gohara, sürekli uygulamak istiyorsanız dikkatli bir şekilde ilerlemenizi tavsiye ediyor. Gohara, “Bunun harika bir fikir olduğunu düşünmüyorum” diyor. "FDA belirli takviyeleri düzenlemiyor, bu yüzden orada ne olduğunu gerçekten bilmiyorsunuz." Ve orada olduğunu bildiğimiz bir şey - yukarıda bahsedilen timokinon - aynı zamanda bir antihistamindir, yani "gerçekten zararsız değil. Potansiyel tıbbi özelliklere sahiptir ve herkes için uygun bir kür olmayabilir. Denemek için herhangi bir OTC takviyesi almadan önce bir dermatologla konuşun.

Çörek otu ile saç bakımı yapmk için sadece yapılış talimatlarını okuyun. Saçları ince veya cansız olan kişiler, kepek veya seboreik dermatiti olanlar gibi fayda görebilirler. "Çörek otu ayrıca mantar önleyici özelliklere de sahiptir, bu nedenle bazı saç derisi rahatsızlıklarına da yardımcı olabileceği düşünülebilir.

Herkes çörek otu yağını kimler kullanmamalı?​

Herhangi bir topikal losyonda olduğu gibi, çörek otu yağının cilt üzerinde hassasiyet gibi olumsuz bir deri reaksiyonuna neden olma olasılığı vardır. Williams, "Bu yüzden insanlara her zaman kafa derisine sürmeden önce bir kolunda deneme testi yapmalarını tavsiye ederim" diyor. Sadece kolunuzun alt kısmında göze çarpmayan bir nokta seçin ve az miktarda ürün uygulayın. Birkaç dakika bekleyin ve herhangi bir kızarıklık veya tahriş fark etmezseniz, alerji yapmadığı anlamına gelebilir.

Sonuçları hemen görmeyi beklemeyin.​

Çörek otu yağını 5 günde bir defa saçınıza uygulayabilirsiniz. Saçlarınıza ve saç derisinde 2-3 saat bekletin ve sonrasında yıkayın. Saçınıza uyguladığını topikal losyonlar hemen etki etmeyebilir. Bu nedenle saçlarınızda herhangi bir değişikliği fark etmek için tercih ettiğiniz ürünü tutarlı bir şekilde kullanmanız gerekir. Williams, “Etkinliğini gerçekten anlamak için genellikle bir ürünü en az üç ay kullanmalı” diye belirtiyor.

Sonuç olarak: Çörek otu yağı mucizevi bir tedavi değildir.​

Çörek otu yağı, düzenli bir şekilde kullanılırsa, zamanla saçlarınızda etkisini göstermeye başlayacak içindeki bileşenler saçınızı güçlendirmeye yardımcı olabileceğini gösteren bazı kaynaklarda bilgiler var. Saçınızın incelmesine veya dökülmesine neyin neden olduğunu gerçekten belirlemek istiyorsanız, saç ve saç derisi sağlığı konusunda uzmanlaşmış bir cilt doktoru veya dermatoloğa danışanız gerekebilir.

L

Levent

Üye
Çörek otu yağının faydaları elbette vardır. Orijinalden kesinlikle emin seniz kullanın

B

BlicavsSara2000

Üye
Çörekotunu ezip hindistancevizi yağıyla karıştırıp sürüyorum ben, kullanan var mı bu şekilde

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

En Çok Çevrimiçi

Üyeler: 92
Tarih: Perşembe, 22 Haziran 2023
Misafirler: 176
Tarih: Cumartesi, 04 Kasım 2023
En Çok Çevrimiçi 221
Tarih: Cuma, 06 Eylül 2024

Online istatistikleri

Çevrim içi üyeler
28
Çevrim içi ziyaretçiler
44
Toplam ziyaretçi
72
Robots
8

Hızlı İletişim

Her hangi bir konudan dolayı bizimle hızlı bir şekilde iletişime mi geçmek istiyorsun? İçerik, işleyiş, ban uzaklaştırma sorunları, reklam teklifleri v.b. aşağıda yer alan butonu kullanarak bizlere ulaşabilirsin. bize gelen ticketleri tek tek değerlendirdiğimize emin olabilirsiniz.

Üst Alt