Semih
Üye
Bıttım sabunu saç çıkarır mı? Bıttım sabunu saç dökülmesine, egzamaya, kepek, kabuklanma, yağlanmaya iyi gelir mi kullananlar yorumlarını yazabilirler. Bıttım sabunu ne işe yarar? Bıttım sabunu faydaları nelerdir? Bıttım sabunu özellikle Doğu Anadolu illerimizde yaygın bir üründür. Bıttım bitkisinin yağıyla üretilen sabunlar, bıttımın en fazla yetiştiği Siirt, Mardin, Şırnak yöresindeki köylerde meşhurdur. Türkiye genelinde geniş bir kullanıcı kitlesi tarafından tercih edilir. Cildi ve saçları beslediği için sabunun faydalı olduğu söylenebilir. Devamlı ve düzenli kullanım yapmanız halinde, cilt sağlığıyla alakalı çeşitli sorunlarınızdan kurtulmanız mümkündür.
Bıttımlı sabun kullanarak verim alabilmeniz, saç ve cilt yapınız kadar sabunun doğallığıyla da ilişkilidir. Bıttım içeren sabuna olumlu reaksiyon verebilmeniz, öncelikle üründeki bıttım yağının ve diğer bileşenlerin kaliteli olmasını gerektirir. Güvenilir yerlerden satın alacağınız sabunların işe yaramaması muhtemel sayılmaz. İçerisinde bıttım yağı bulunduğu söylenerek satılan her ürünün orijinal olmayabileceğini de unutmamalısınız.
İçinde zeytinyağı da bulunan sabunlar, yeşilimsi bir sarı renge sahiptir. Sarı tonları görülemeyen ve sadece yeşil olan sabun çeşitleri “bıttımlı” denerek satılıyorsa, içerdikleri esas yağ bıttımın değil, zeytinindir.
Bıttım Sabunu İşe Yarıyor mu?
Saç ve cilt bakım ürünlerini devamlı olarak kullanmaya başlamadan önce, ne kadar faydalı olduklarını araştırmanız tavsiye edilir. Bıttım sabunu faydaları itibariyle herkesin kullanmak isteyebileceği bir üründür. Fakat insanlara sağlayabildiği faydalar, her insanın saç ve cilt farklılıklarına göre değişir. Herkes sabundan aynı verimi alamayacağı için bir süre kullanım yaparak sonuçlara bizzat şahit olmanız daha faydalıdır.Bıttımlı sabun kullanarak verim alabilmeniz, saç ve cilt yapınız kadar sabunun doğallığıyla da ilişkilidir. Bıttım içeren sabuna olumlu reaksiyon verebilmeniz, öncelikle üründeki bıttım yağının ve diğer bileşenlerin kaliteli olmasını gerektirir. Güvenilir yerlerden satın alacağınız sabunların işe yaramaması muhtemel sayılmaz. İçerisinde bıttım yağı bulunduğu söylenerek satılan her ürünün orijinal olmayabileceğini de unutmamalısınız.
Hakiki Bıttım Sabunu Ne Renk Olur?
Doğal sabun satın alırken ürünlerin renklerine dikkat etmeniz fayda sağlayacaktır. Sabunların içerik maddeleri, ortaya çıkardıkları tonlar ile farklarını gösterebilirler. Hakiki bıttım sabunu renk bakımından çok koyu veya açık bir tona sahip değildir. Sadece bıttım yağı kullanılan sabunlar koyu sarı veya açık turuncu renklerinde olur.İçinde zeytinyağı da bulunan sabunlar, yeşilimsi bir sarı renge sahiptir. Sarı tonları görülemeyen ve sadece yeşil olan sabun çeşitleri “bıttımlı” denerek satılıyorsa, içerdikleri esas yağ bıttımın değil, zeytinindir.
Hakiki Bıttım Sabunu Nereden Alınır?
Hakiki bıttım sabunu almak istiyorsanız, yöresel ürünler satan baharatçıları veya el yapımı sabun dükkanlarını ziyaret edebilirsiniz. Çeşitli kozmetik markalarına ait olan ambalajlı sabunlar, yüksek oranda parfüm veya koruyucu içerebilir. Kişisel bakım ihtiyaçlarınız için katkısız ürünler kullanmanız daha faydalıdır. İnternetten alışveriş yapmanız durumunda ise güvenilir siteleri tercih etmelisiniz. Aksi halde fabrika üretimi olan ve hiçbir ayrıcalığı bulunmayan sabunlar teslim alabilirsiniz.Bıttım Sabununun Saça Faydaları Nelerdir?
Saç bakımınızda bıttımlı, doğal ürünler kullanmanız pek çok fayda sağlayabilir. Düzenli kullanım gerçekleştirmek ve kaliteli seçeneklerden faydalanmak temel şarttır. Eğer kullandığınız ürün, kişisel bakım ihtiyaçlarınızı karşılayabilecek standartlardaysa göreceğiniz faydalardan birkaçı şunlardır:- Saç kökleri beslenir ve dökülme problemi ciddi oranda azalır. Düzenli kullanılması halinde, hafif ve orta düzeyli saç dökülmelerini tamamen durdurabilir.
- Kafa derisindeki aşırı yağlanmayı engeller. Deri gözeneklerini dolduran birikmiş yağ, bıttım sabunu yardımıyla giderilebilir.
- Kafa derisinin yeterli yağı salgılayamaması, ilgili bölgede ve saçlarda kuruluk problemi ortaya çıkarır. Saçların yağ gereksinimini karşılayabilmek için bıttım yağı eşsiz bir maddedir. Bıttım yağlı sabunlar, kuru saçlarda görülen matlık problemini ortadan kaldırarak tellerin parlaklık kazanmasını sağlayabilir.
- Tel kırılmaları önlenerek saçların sağlığı korunur. Özellikle saç uçlarındaki kırıklar için bıttım yağı faydalıdır.
Bıttım Sabununun Yüze Faydaları Nelerdir?
Doğal sabun kullanarak saçınız için sağlayabileceğiniz faydalar olduğu gibi, cildiniz açısından da önemli faydalar görmeniz mümkündür. Yüze faydaları bıttım sabunu için ayırt edici bir özellik sayılır. Çünkü her sabunun, saç kadar cilt üzerinde de fayda göstermesi beklenemez. Hakiki bıttım yağından imal edilmiş ürünlerin cildinizde meydana getirebileceği olumlu etkiler şunlardır:- Cildin nemlenmesini sağlar. Kuru cilt yapısından kaynaklanan döküntüler, kaşıntılar ve çatlamaların önüne geçmenizi kolaylaştırır.
- Gözeneklerde birikmiş olan sebumu ve kiri temizleyerek yüzün hijyenini sağlar.
- Yaşlanma sebebiyle ortaya çıkan cilt matlaşmasını azaltır. Cildin parlak görünmesine yardımcı olur.