Bicalutamide başlarken bazı tavsiyelere ihtiyacım var

• Konuyu başlatan Adriano10
  • Başlangıç tarihi
  • Okunma 442
  • Cevap 6

Bicalutamide başlarken bazı tavsiyelere ihtiyacım var

1
Saç dökülmesini önlemek için dutasterid 0.5 mg ve oral minoxidil 10mg alıyorum saç durumum iyi gidiyor ilerlemeler %50 seviyesinde. Birkaç hafta sonra bicalutamid calux 50 mg alacağım ama hazırlıklı olmak istiyorum. Şu anki rejimimde çok az yan etki gördüm ya da hiç görmedim, hafif bir jinekomasti durumum var. Şimdi sorun acaba calux aldığımda yüksek jinekomasti büyüme yapma ihtimali var mı ve östrojen hormonuyla prolaktin hormonu artırıcı etki yapabilir mi kalıcı bir yan etki yapar diye endişeleniyorum böyle bir durum söz konusu olma ihtimali var mıdır.
6 6
1
[QUOTE="Apocalypse, post: 6223, member: 509"] Aynı tamoksifen gibi bir seçici östrojen reseptörü modülatörü denilebilir mi? [/QUOTE] Evet aynı mantıkta çalışıyor iki ilaçta
Adriano10

Adriano10

Üye
Saç dökülmesini önlemek için dutasterid 0.5 mg ve oral minoxidil 10mg alıyorum saç durumum iyi gidiyor ilerlemeler %50 seviyesinde. Birkaç hafta sonra bicalutamid calux 50 mg alacağım ama hazırlıklı olmak istiyorum. Şu anki rejimimde çok az yan etki gördüm ya da hiç görmedim, hafif bir jinekomasti durumum var.

Şimdi sorun acaba calux aldığımda yüksek jinekomasti büyüme yapma ihtimali var mı ve östrojen hormonuyla prolaktin hormonu artırıcı etki yapabilir mi kalıcı bir yan etki yapar diye endişeleniyorum böyle bir durum söz konusu olma ihtimali var mıdır.

K

Kelaynak

Üye
Dutasterid ve oral Minoxidil gayet yeterli bir ilaç neden daha riskli ilaç kullanmayı düşünüyorsun? Calux antiandrojen değil androjen reseptör inhibitörü

K

kelboy

Üye
İlacın prospektüsünü oku

R

roronoa

Üye
Dutasterid ve oral Minoxidil gayet yeterli bir ilaç neden daha riskli ilaç kullanmayı düşünüyorsun? Calux antiandrojen değil androjen reseptör inhibitörü
Bu iyi bişey mi yan etki açısından androjenleri direk azaltmıyor sadece reseptörlere bağlanıyor doğru mu?

L

lastmorn

Üye
Bu iyi bişey mi yan etki açısından androjenleri direk azaltmıyor sadece reseptörlere bağlanıyor doğru mu?
Bikalutamid çok güçlü androjen reseptör inhibitörü testosteron ve dht hormonlarını azaltmıyor hücre reseptörlerine bağlanarak etki ediyor. Yani hormon bağlanacağına bicalutamide bağlanıyor. Böylelikle saç kök hücre reseptörleri dolunca androjenler saça etki edemezler. Yan etki açısından diğerlerine göre çok iyi bir ilaç denilebilir. Ancak cinsel dürtü sağlayan hücrelerede bağlanır libido düşüşü olabilir.

Apocalypse

Apocalypse

Üye
Bikalutamid çok güçlü androjen reseptör inhibitörü testosteron ve dht hormonlarını azaltmıyor hücre reseptörlerine bağlanarak etki ediyor. Yani hormon bağlanacağına bicalutamide bağlanıyor. Böylelikle saç kök hücre reseptörleri dolunca androjenler saça etki edemezler. Yan etki açısından diğerlerine göre çok iyi bir ilaç denilebilir. Ancak cinsel dürtü sağlayan hücrelerede bağlanır libido düşüşü olabilir.

Aynı tamoksifen gibi bir seçici östrojen reseptörü modülatörü denilebilir mi?

L

lastmorn

Üye

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

En Çok Çevrimiçi

Üyeler: 92
Tarih: Perşembe, 22 Haziran 2023
Misafirler: 176
Tarih: Cumartesi, 04 Kasım 2023
En Çok Çevrimiçi 221
Tarih: Cuma, 06 Eylül 2024

Online istatistikleri

Çevrim içi üyeler
20
Çevrim içi ziyaretçiler
42
Toplam ziyaretçi
62
Robots
8

Hızlı İletişim

Her hangi bir konudan dolayı bizimle hızlı bir şekilde iletişime mi geçmek istiyorsun? İçerik, işleyiş, ban uzaklaştırma sorunları, reklam teklifleri v.b. aşağıda yer alan butonu kullanarak bizlere ulaşabilirsin. bize gelen ticketleri tek tek değerlendirdiğimize emin olabilirsiniz.

Üst Alt