Azelaik Asit Saç Dökülmesi İçin Kullananlar

• Konuyu başlatan Sacsiz
  • Başlangıç tarihi
  • Okunma 639
  • Cevap 9

Azelaik Asit Saç Dökülmesi İçin Kullananlar

1
Arkadaşlar azelaik asit içeren kremleri yıllardır kullanıyoruz 2007 yılında cilthekimi forumunda adını sıkça duyduğumuz bir kremdi. Bir çok losyon arayışlarının devam ediyor bende forumda antiandrojen bölümünde azelaik asit kullanan arkadaşlar ve bilgilendirme konusu olsun istedim. Öncelikle şu temel soruyu sormak bu konuya açıklık getirmek istiyorum, azelaik asit anti dht inhibitör etkisi vardır diyoruz fakat bunun bilimsel temeli sağlam mı yoksa kulaktan duyma teori-varsayım üzerinden mi kullanıyor. Zira bazı kaynaklarda azelaik asit sadece emilim artırıcı olarak geçiyor. Ayrıca azelaik asit genelde şakaklara sürülüyor bu bölgedeki dökülmüş saçlar çıkmadığı yada zor çıktığı için genellikle azelderm krem kullanılıyor bunun içinde krem kullanmak istemeyenler için başka alternatifler var mı? Bir kaç blogda ve çeşitli sitelerde azelaik asit tozu satanlar var. Gördüğüm kadarıyla minoxidil içine 3 Gr azelaik asit tozu katılıyor ve çok popüler. Bu karışım hakkındaki düşünceleriniz nelerdir ve kullanmış arakdaşlar var ise tecrübelerinizi aktarabilirmisiniz. Azelaik asit tozuna internet harici nereden temin edilebilir, sanırım eczanelerde bulunacak bilet değil? Krem yada toz formu harici farklı olarak kullanım alternatifleri bilen var mı?
9 6
1
[QUOTE="Risque, post: 2554, member: 59"] Saç dökülmesine iyi gelen saç çıkartan bir çok ürünün ortak yönü ilk etapta dökülmeye sebep olmaları kaşıntı yapmaları bu olaya döngü olarak bilinir. Bu durum kişideki saç kalitesine ve ürünün etkisine bağlı olarak değişmekle birlikte kafein estradiol losyonda da olabilmektedir. [/QUOTE] Bende kaşıntıda yapmıştı uyguladığı süre boyunca deride yanma tahriş oluşuyordu. Gerçi bende seboreik dermatit olması sebebiyle onu tetiklemişte olabilir..
S

Sacsiz

Üye
Arkadaşlar azelaik asit içeren kremleri yıllardır kullanıyoruz 2007 yılında cilthekimi forumunda adını sıkça duyduğumuz bir kremdi. Bir çok losyon arayışlarının devam ediyor bende forumda antiandrojen bölümünde azelaik asit kullanan arkadaşlar ve bilgilendirme konusu olsun istedim.

Öncelikle şu temel soruyu sormak bu konuya açıklık getirmek istiyorum, azelaik asit anti dht inhibitör etkisi vardır diyoruz fakat bunun bilimsel temeli sağlam mı yoksa kulaktan duyma teori-varsayım üzerinden mi kullanıyor. Zira bazı kaynaklarda azelaik asit sadece emilim artırıcı olarak geçiyor.

Ayrıca azelaik asit genelde şakaklara sürülüyor bu bölgedeki dökülmüş saçlar çıkmadığı yada zor çıktığı için genellikle azelderm krem kullanılıyor bunun içinde krem kullanmak istemeyenler için başka alternatifler var mı? Bir kaç blogda ve çeşitli sitelerde azelaik asit tozu satanlar var. Gördüğüm kadarıyla minoxidil içine 3 Gr azelaik asit tozu katılıyor ve çok popüler. Bu karışım hakkındaki düşünceleriniz nelerdir ve kullanmış arakdaşlar var ise tecrübelerinizi aktarabilirmisiniz.

Azelaik asit tozuna internet harici nereden temin edilebilir, sanırım eczanelerde bulunacak bilet değil?

Krem yada toz formu harici farklı olarak kullanım alternatifleri bilen var mı?

O

Onex

Üye
Bende merak ediyorum konuyu takipteyim.

O

Onex

Üye
Dostum bir kaç sitede araştırma yaptım fda dan onayı varmış saç dökülmesi için

L

lugano

Üye
Akne için fda onayı var diye biliyorum saç için değil

A

Alcapone

Üye
3 yıl önce minoxidil kullanırken içine toz azelaik asit katmıştım 1 ay kullandım saçlarımda dökülme ve kaşıntı olmaya başlayınca bıraktım. Azelaik asit dht bloker olarak söyleniyor ama bende nedense dökülmeye sebep oldu.

E

erdemozkir

Üye
Azelaik asit bende katıp kullandım minoxun etkisini zayıflatmıştı hatta saç derisini kuruttu kaşıntı yapmaya başlamıştı 60 ml içine 3 gr ekleyin demişlerdi bence bu oran fazla gibi

Tarçın

Tarçın

Üye
Saç dökülmesine iyi gelen saç çıkartan bir çok ürünün ortak yönü ilk etapta dökülmeye sebep olmaları kaşıntı yapmaları bu olaya döngü olarak bilinir. Bu durum kişideki saç kalitesine ve ürünün etkisine bağlı olarak değişmekle birlikte kafein estradiol losyonda da olabilmektedir.

S

Sacsiz

Üye
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Dht inhibitörü özelliği ile ilgili kaynak site bulursanız inceleyelim. Azelaik asit toz formda satın almak için internette satış yapan yerler bulursanız paylaşın.

O

onurkan

Üye
N11 sitesinde satışı var aramaya azelaik asit yazarsan çıkıyor

E

erdemozkir

Üye
Saç dökülmesine iyi gelen saç çıkartan bir çok ürünün ortak yönü ilk etapta dökülmeye sebep olmaları kaşıntı yapmaları bu olaya döngü olarak bilinir. Bu durum kişideki saç kalitesine ve ürünün etkisine bağlı olarak değişmekle birlikte kafein estradiol losyonda da olabilmektedir.
Bende kaşıntıda yapmıştı uyguladığı süre boyunca deride yanma tahriş oluşuyordu. Gerçi bende seboreik dermatit olması sebebiyle onu tetiklemişte olabilir..

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

En Çok Çevrimiçi

Üyeler: 92
Tarih: Perşembe, 22 Haziran 2023
Misafirler: 176
Tarih: Cumartesi, 04 Kasım 2023
En Çok Çevrimiçi 221
Tarih: Cuma, 06 Eylül 2024

Online istatistikleri

Çevrim içi üyeler
0
Çevrim içi ziyaretçiler
1
Toplam ziyaretçi
1
Robots
5

Hızlı İletişim

Her hangi bir konudan dolayı bizimle hızlı bir şekilde iletişime mi geçmek istiyorsun? İçerik, işleyiş, ban uzaklaştırma sorunları, reklam teklifleri v.b. aşağıda yer alan butonu kullanarak bizlere ulaşabilirsin. bize gelen ticketleri tek tek değerlendirdiğimize emin olabilirsiniz.

Üst Alt