Antiandrojen Genç Yaşta Kullananlar Bakabilir mi?

• Konuyu başlatan kelkafa
  • Başlangıç tarihi
  • Okunma 399
  • Cevap 2

Antiandrojen Genç Yaşta Kullananlar Bakabilir mi?

1
Genç yaşta oral antiandrojen kullananlar bunlara dikkat etmesi gerekir. Finasterid dutasterid, spironolakton gibi ilaçları kullananlar oluyor bu ilaçlar testosteron hormonu üretimine ciddi zararlar veriyor. Kalıcı yan etkileri yok ama şöyşe bir durum var. İlacı diyelim 1 yıl kullanıp bıraktınız. Cinsel yan etkiler 4 ay içinde kayboldu ancak hormonlar düzelse bile eskisi gibi olmayabilir. Gençlerşn tam ergenlik çağında bu ilaçlar cinselliğe darbe vurmaktadır. Özellikle 22 yaşının altında olanlar antiandrojen losyon kullanmaya dikkat etsin. Çünkü bu yaşlar erkeksi karekterlerin gelişme dönemidir. Androjenlerde(özellikle dht) bunların yapı taşlarıdır. Dolayısıyla bunları oral yoldan engelleyerek onların gelişmesine engel olursunuz.
2 6
1
Hocam dht engelleme dediniz. Ben 22 yaşındayım. Yeşil çay içiyorum ve bu çaylar da dht yi baskılıyor. Eğer öyle ise yeşil çay içmeyi bırakayım mı ? Losyon hiç kullanmadım.
K

kelkafa

Üye
Genç yaşta oral antiandrojen kullananlar bunlara dikkat etmesi gerekir. Finasterid dutasterid, spironolakton gibi ilaçları kullananlar oluyor bu ilaçlar testosteron hormonu üretimine ciddi zararlar veriyor. Kalıcı yan etkileri yok ama şöyşe bir durum var. İlacı diyelim 1 yıl kullanıp bıraktınız. Cinsel yan etkiler 4 ay içinde kayboldu ancak hormonlar düzelse bile eskisi gibi olmayabilir. Gençlerşn tam ergenlik çağında bu ilaçlar cinselliğe darbe vurmaktadır. Özellikle 22 yaşının altında olanlar antiandrojen losyon kullanmaya dikkat etsin. Çünkü bu yaşlar erkeksi karekterlerin gelişme dönemidir. Androjenlerde(özellikle dht) bunların yapı taşlarıdır. Dolayısıyla bunları oral yoldan engelleyerek onların gelişmesine engel olursunuz.

E

Eleanor

Üye
Hocam anti androjen losyonlar oral kadar etkili olmuyor ki ben bir çok losyonu denedim yeterli etki yapmıyor

C

Cheesy

Üye
Hocam dht engelleme dediniz. Ben 22 yaşındayım. Yeşil çay içiyorum ve bu çaylar da dht yi baskılıyor. Eğer öyle ise yeşil çay içmeyi bırakayım mı ? Losyon hiç kullanmadım.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

En Çok Çevrimiçi

Üyeler: 92
Tarih: Perşembe, 22 Haziran 2023
Misafirler: 176
Tarih: Cumartesi, 04 Kasım 2023
En Çok Çevrimiçi 221
Tarih: Cuma, 06 Eylül 2024

Online istatistikleri

Çevrim içi üyeler
25
Çevrim içi ziyaretçiler
43
Toplam ziyaretçi
68
Robots
18

Hızlı İletişim

Her hangi bir konudan dolayı bizimle hızlı bir şekilde iletişime mi geçmek istiyorsun? İçerik, işleyiş, ban uzaklaştırma sorunları, reklam teklifleri v.b. aşağıda yer alan butonu kullanarak bizlere ulaşabilirsin. bize gelen ticketleri tek tek değerlendirdiğimize emin olabilirsiniz.

Üst Alt