P
Pharmacy
Üye
Genetik saç dökülmesini önlemek için androcur kullanan erkekler yada kadınlar var mı, ben 6 ay androcur 25 mg kullanmıştım, etken madde olarak spreteron asetat antiandrojen içeriyor, benim önlerimde saçlarım incelmişti, şakaklarımda açılmalar vardı bende gözü karartıp androcur 50 mg eczaneden aldım 6 ay boyunca günde 25 mg olarak her gün kullandım. İlk 3 ay içinde saçlarımı hafif döktü ancak bu sürede var olan saçlarımda gürleştirdi, şakak çizgimde hiç tüy bile olmayan yerde saçlar çıkmaya başladı, önlerim iyice yoğunlaşmaya başladı. Ancak hastanede kan ve tomografi test yaptırdım, dht ve testosteron hormonu ciddi derecede azalmış, karaciğer enzimleri yükse çıkınca bırakmak zorunda kaldım. Bırakınca çıkan saçların hepsi gitti. Cinsel yönden baya azalma yapıyor bırakınca 3 ay içinde yan etkilerin hepsi düzeldi. Yani anlayacağınız bu tür ilaçları saç çıkartacak diye alıp kullanmayın. Yarında bırakmak zorunda kalırsınız. Topikal güvenli olarak anti androjen losyonlar kullanılabilir. En azından karaciğere zarar vermez. Şimdi estradiol losyon kullanıyorum ve çok memnunum hem güvenli hemde yan etkisi yok. Etkisini birden göstermiyor yavaş yavaş saçları toparlıyor. Bugüne kadar pek çok ilaç ve ürün kullanmış bir olarak bunları söyledim. Uygulanabilir güvenli tedavileri uygulayın. Tedaviyi yarıda kesip tekrar başlama eskisi gibi saçları toparlamaz. Düzenli olarak kullanın sonuçlarını zamanla görürsünğz.