Soru 23 Yaş minoxidil uzun süreli kullanımı hakkında sorular

• Konuyu başlatan rahman07
  • Başlangıç tarihi
  • Okunma 547
  • Cevap 5

23 Yaş minoxidil uzun süreli kullanımı hakkında sorular

1
Arkadaşlar 23 yaşındayım bu yaşta sokaklarda açılmayla beraber kelleşme oluşmaya başladı. Şimdiye kadar sık olan saçlarım bir anda açılmaya dökülmeye başlayınca ben de internete başladım araştırmalara. Şu an için bir şey kullanmıyorum sadece bir tane hap alamıyorum. Forum'da genelde minoxil kullanılıyor. Minoxidil tek tedavi olarak kullanıldığında ne kadar süre etkisini gösterir ve uzun yıllar saçlar korunabilir mi? Önceden kullanan arkadaşlardan minoxili uzun vadeli deneyimleyip yorum yapabilecek var mı?
5 6
1
Merhaba [USER=19]@rahman07[/USER], minoxil hala kullanıyor musun? Ben de erken yaşta kullanmaya başlayacağım bana tavsiyelerini önerilerin neler olabilir?
R

rahman07

Üye
Arkadaşlar 23 yaşındayım bu yaşta sokaklarda açılmayla beraber kelleşme oluşmaya başladı. Şimdiye kadar sık olan saçlarım bir anda açılmaya dökülmeye başlayınca ben de internete başladım araştırmalara. Şu an için bir şey kullanmıyorum sadece bir tane hap alamıyorum. Forum'da genelde minoxil kullanılıyor. Minoxidil tek tedavi olarak kullanıldığında ne kadar süre etkisini gösterir ve uzun yıllar saçlar korunabilir mi? Önceden kullanan arkadaşlardan minoxili uzun vadeli deneyimleyip yorum yapabilecek var mı?

U

Uzman

Moderatör
Minoxidil çok şiddetli olmayan genetik saç dökülmesinde tek başına etkilidir. İlk kez kullanacaklarda sabah ve akşam açılmış yanlar ile incelme gösteren ön tepe bölgelerde olumlu etkisi yüksektir. İlk 4 ay içinde incelmiş saçları dökebilir bu duruma şok dökülme deniliyor. 4. ay ile 8. ay aralığında yavaş yavaş etkisi fark ettirmeye başlar. Dökülen saçların pek çoğu çıkar. Saçların genel kalitesinde artış ve yeni saç çıkışlar görülür. Bu olumlu durum 15. aya kadar devam eder. 15. aydan sonra devam edilmesi gerekir, etkisi ilk başlamadaki gibi olmasada yüksektir. Kimi insanlarda etkisi giderek azalır kiminde yavaş yavaş azalır. Mümkünse finasterid ile birlikte kullanımı önerilir. İkisi birlikte daha başarılı ve uzun yıllar dökülmeden saçlar korunabilir. Bu durumda rehavete kapılmadan düzenli olarak kullanıma devam edilmelidir. Gerekirse minoxil kullanımı günde bire düşürülebilir.

A

Analist

Üye
Minoxili tek olarak kullanırsan 1 yıl gibi sürede iyi sonuç verebilir ancak sonrası tekrar dökülme olacaktır. Mutlaka DHT inhibitör kullanmalısın.

A

Alcapone

Üye
Bence bazı insanlar için minoxidil fazla etki yapmıyor, bu yüzden daha etkili şeyler arıyorlar veya başka ilaçlar ile birlikte kullanıyorlar. Teoride minoksidil, kullanmaya devam ettiğiniz sürece etkisi olmalıdır ama olmadığı anlaşılıyor.

R

rahman07

Üye
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Cevaplar için teşekkürler yaşımdan dolayı dht inhibitör kullanmıyorum. Minoxili sabah akşam kullanıyorum etkisini görüyorum saçlarım istediğim gibi olduktan sonra bunu devam ettirebilirmiyim.

R

Rivalde

Üye
Merhaba @rahman07, minoxil hala kullanıyor musun? Ben de erken yaşta kullanmaya başlayacağım bana tavsiyelerini önerilerin neler olabilir?

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

En Çok Çevrimiçi

Üyeler: 92
Tarih: Perşembe, 22 Haziran 2023
Misafirler: 176
Tarih: Cumartesi, 04 Kasım 2023
En Çok Çevrimiçi 226
Tarih: Çarşamba, 04 Aralık 2024

Online istatistikleri

Çevrim içi üyeler
13
Çevrim içi ziyaretçiler
27
Toplam ziyaretçi
40

Hızlı İletişim

Her hangi bir konudan dolayı bizimle hızlı bir şekilde iletişime mi geçmek istiyorsun? İçerik, işleyiş, ban uzaklaştırma sorunları, reklam teklifleri v.b. aşağıda yer alan butonu kullanarak bizlere ulaşabilirsin. bize gelen ticketleri tek tek değerlendirdiğimize emin olabilirsiniz.

sacekimiforumunet@gmail.com
Üst Alt