21 Yaşında finasterid kullanımı hakkında yardım

• Konuyu başlatan kozmix
  • Başlangıç tarihi
  • Okunma 66
  • Cevap 1

21 Yaşında finasterid kullanımı hakkında yardım

1
Selam arkadaşlar, 21 yaşındayım ve son 2 yıldır saçlarımın yanlarında belirgin bir açılma fark ettim. Saç çizgimdeki gerileme ve yanlarda oluşan seyrelme beni rahatsız etmeye başladı. Aileme sorduğumda, babamın da saç dökülmesi yaşadığını ve bunun genetik olabileceğini öğrendim. Babamın saçları özellikle 30'lu yaşlarından sonra daha hızlı dökülmüş. İnternette yaptığım araştırmalarda finasterid isimli ilacın saç dökülmesine karşı etkili olabileceğini gördüm. Ancak bu ilacın yan etkileri olabileceğini ve özellikle genç yaşta kullanırken dikkatli olunması gerektiğini duydum. Henüz tam emin değilim ve bu konuda tecrübeli olanların görüşlerine başvurmak istiyorum. Sizce 21 yaşında finasterid kullanmak mantıklı mı? Yan etkiler konusunda ne düşünüyorsunuz? Bu ilaç uzun vadede saç dökülmesini durdurabilir mi yoksa başka bir tedavi önerir misiniz? Şimdiden tüm yorumlarınız için teşekkür ederim.
1 6
1
Yaşın daha çok genç fin gibi antiandrojenleri bu yaşta kullanmak mantıklı bir hareket değil. Genetik dökülmenin temeli bu ilaçlarla baskılanabiliyor bu şekilde saçlarını uzun zaman koruyabilirsin ama ciddi yan etki de görebilirsin. Kimisi ben hiç yan etki görmedim diyebilir ama sen görebilirsin. Bu şekilde olursa saç dökülmesinin üstüne başka sorunlar da etkilenir psikolojin yıpranır. Bu kadar genç yaşta aşırı bir dökülme yaşamamışsındır muhtemelen. Antiandrojen kullanmak yerine çeşitli topikal tedaviler deneyebilirsin. Uzun süre kullanabileceğin majistral kürler de kullanabilirsin. Bunun için bir doktor araştırması yap bu şekilde tedavine devam et çünkü bir erkeğin erkeklik hormonlarını baskılamak akıl işi değil.
K

kozmix

Üye
Selam arkadaşlar, 21 yaşındayım ve son 2 yıldır saçlarımın yanlarında belirgin bir açılma fark ettim. Saç çizgimdeki gerileme ve yanlarda oluşan seyrelme beni rahatsız etmeye başladı. Aileme sorduğumda, babamın da saç dökülmesi yaşadığını ve bunun genetik olabileceğini öğrendim. Babamın saçları özellikle 30'lu yaşlarından sonra daha hızlı dökülmüş.

İnternette yaptığım araştırmalarda finasterid isimli ilacın saç dökülmesine karşı etkili olabileceğini gördüm. Ancak bu ilacın yan etkileri olabileceğini ve özellikle genç yaşta kullanırken dikkatli olunması gerektiğini duydum. Henüz tam emin değilim ve bu konuda tecrübeli olanların görüşlerine başvurmak istiyorum.

Sizce 21 yaşında finasterid kullanmak mantıklı mı? Yan etkiler konusunda ne düşünüyorsunuz? Bu ilaç uzun vadede saç dökülmesini durdurabilir mi yoksa başka bir tedavi önerir misiniz?

Şimdiden tüm yorumlarınız için teşekkür ederim.

N

Nix123

Üye
Yaşın daha çok genç fin gibi antiandrojenleri bu yaşta kullanmak mantıklı bir hareket değil. Genetik dökülmenin temeli bu ilaçlarla baskılanabiliyor bu şekilde saçlarını uzun zaman koruyabilirsin ama ciddi yan etki de görebilirsin. Kimisi ben hiç yan etki görmedim diyebilir ama sen görebilirsin. Bu şekilde olursa saç dökülmesinin üstüne başka sorunlar da etkilenir psikolojin yıpranır. Bu kadar genç yaşta aşırı bir dökülme yaşamamışsındır muhtemelen. Antiandrojen kullanmak yerine çeşitli topikal tedaviler deneyebilirsin. Uzun süre kullanabileceğin majistral kürler de kullanabilirsin. Bunun için bir doktor araştırması yap bu şekilde tedavine devam et çünkü bir erkeğin erkeklik hormonlarını baskılamak akıl işi değil.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

En Çok Çevrimiçi

Üyeler: 92
Tarih: Perşembe, 22 Haziran 2023
Misafirler: 176
Tarih: Cumartesi, 04 Kasım 2023
En Çok Çevrimiçi 226
Tarih: Çarşamba, 04 Aralık 2024

Online istatistikleri

Çevrim içi üyeler
0
Çevrim içi ziyaretçiler
3
Toplam ziyaretçi
3

Hızlı İletişim

Her hangi bir konudan dolayı bizimle hızlı bir şekilde iletişime mi geçmek istiyorsun? İçerik, işleyiş, ban uzaklaştırma sorunları, reklam teklifleri v.b. aşağıda yer alan butonu kullanarak bizlere ulaşabilirsin. bize gelen ticketleri tek tek değerlendirdiğimize emin olabilirsiniz.

sacekimiforumunet@gmail.com
Üst Alt