18 Yaş saç dökülmesi için minoxil ve finasterid kullanımı

• Konuyu başlatan Hiken
  • Başlangıç tarihi
  • Okunma 414
  • Cevap 5

18 Yaş saç dökülmesi için minoxil ve finasterid kullanımı

1
Merhaba, 18 yaşındayım ve üniversiteye yeni başladım. Saç dökülmesiyle ilgili ciddi bir sorun yaşıyorum. Üniversiteye geçtiğimde çok stresli bir dönemden geçtim ve o zamandan beri saçlarım eski gürlüğüne kavuşamadı. Zamanında wax, sprey gibi ürünler çok kullandım ve dökülme bu stresli dönemin ardından başladı. Özellikle tepe ve yan taraflarda belirgin bir seyrelme var. Genetik olarak dayılarım kel, ama dökülmenin bir anda başlaması beni psikolojik olarak çok etkiledi. Bir hafta önce kendi kendime bir tedavi denemeye karar verdim. Kerozan vitamin takviyesi, Zigavus Forte şampuan ve Minoxil aldım. Fakat Minoxil'i kullanmaya henüz başlamadım ve nasıl bir yol izlemem gerektiğini bilmiyorum. Forumda gördüğüm kadarıyla finasterid kafein arginine estradiol tarzı losyonlar kullanılıyor. Bu forumda bu konuda bilgili kişilerin olduğuna inanıyorum. Lütfen bana tavsiyede bulunur musunuz?
5 6
1
[QUOTE="Hiken, post: 10034, member: 1039"] Telogen effluvium olacağını düşünmüyorum çünkü kime sorduysam genetik diyorlar çünkü yanlarımdaki açılmalar onu gösteriyor. Erken yaşta bu şekil açılmalar 25 yaşımda kel olacağımı düşündürüyor doktora gitmeyi düşünüyorum uygun zamanda [/QUOTE] Trikoskopi ile teşhis çok güvenilir sonuç verir. Ama bu kadar erken ve şiddetli dökülme genetik olabilir mi bilmiyorum. Doktora gitmen çok daha iyi.
H

Hiken

Üye
Merhaba, 18 yaşındayım ve üniversiteye yeni başladım. Saç dökülmesiyle ilgili ciddi bir sorun yaşıyorum. Üniversiteye geçtiğimde çok stresli bir dönemden geçtim ve o zamandan beri saçlarım eski gürlüğüne kavuşamadı. Zamanında wax, sprey gibi ürünler çok kullandım ve dökülme bu stresli dönemin ardından başladı. Özellikle tepe ve yan taraflarda belirgin bir seyrelme var. Genetik olarak dayılarım kel, ama dökülmenin bir anda başlaması beni psikolojik olarak çok etkiledi.

Bir hafta önce kendi kendime bir tedavi denemeye karar verdim. Kerozan vitamin takviyesi, Zigavus Forte şampuan ve Minoxil aldım. Fakat Minoxil'i kullanmaya henüz başlamadım ve nasıl bir yol izlemem gerektiğini bilmiyorum. Forumda gördüğüm kadarıyla finasterid kafein arginine estradiol tarzı losyonlar kullanılıyor. Bu forumda bu konuda bilgili kişilerin olduğuna inanıyorum. Lütfen bana tavsiyede bulunur musunuz?

M

Mirsace

Üye
Kardeşim, kendini suçlaman yersiz. Bahsettiğin şeylerin saç dökülmesine sebep olması pek olası değil. Belki biraz dökülme olabilir, ama bu geçicidir ve saçlar yenilenir. Zaten genetik yatkınlığın olduğunu söylüyorsun, bu, erkek tipi genetik dökülme gibi görünüyor. Denediğin yöntemler genetik dökülmeyi durdurmaz. Yaşın çok genç, o yüzden DHT engelleyici ilaçlardan uzak durmalısın. Minoxidil, iğneleme, ketoral gibi yan etkisi az olan yöntemleri araştırmak daha faydalı olabilir.

Kier

Kier

Üye
Yiyenim minoxil değilde antiandrojen ketoral krem, estradiol, spiro yada kafein, arginine losyonlar kullanabilirsin. Yani oral dht blocker kullanma bence.

N

Nix123

Üye
Saç dökülmen birden ve şiddetli şekilde başladıysa bunun genetik dökülme olması çok zor. Yaşın da çok genç. İlk önce doktora gidip saç dökülmeni teşhis ettir. Bana daha çok telogen effluvium gibi geldi. Telogen effluvium bende de vardı birden başladı ve saçımın heryerinden aşırı derece döküldü. Genetik dökülme bu tarz olmaz. Teşhis olmadan tedavi olmaya çalışıyorsun. Telogen effluvium en büyük nedenlerinden biri de stres genelde 6 aya kadar sürüyor ama daha uzun da sürüyor. Stres problemin yoksa sadece dermatolojiye muayene olman yeterli gibi. Ki muayene sırasında söylediğin de doktor seni yönledirecektir. Saç için ayrı stres için ayrı tedavi olman gerekir. Yapacağın ilk şey iyi bir doktor bulup saç dökülme nedenini öğren. Genelde doktorlar erkek hasta görünce direkt genetik diyip gönderebeilir bu yüzden araştır. Benim sana tavsiyem trikoskopi net sonucu verecektir. Bunu yapan doktor bakabilirsin.

H

Hiken

Üye
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Telogen effluvium olacağını düşünmüyorum çünkü kime sorduysam genetik diyorlar çünkü yanlarımdaki açılmalar onu gösteriyor. Erken yaşta bu şekil açılmalar 25 yaşımda kel olacağımı düşündürüyor doktora gitmeyi düşünüyorum uygun zamanda

N

Nix123

Üye
Telogen effluvium olacağını düşünmüyorum çünkü kime sorduysam genetik diyorlar çünkü yanlarımdaki açılmalar onu gösteriyor. Erken yaşta bu şekil açılmalar 25 yaşımda kel olacağımı düşündürüyor doktora gitmeyi düşünüyorum uygun zamanda
Trikoskopi ile teşhis çok güvenilir sonuç verir. Ama bu kadar erken ve şiddetli dökülme genetik olabilir mi bilmiyorum. Doktora gitmen çok daha iyi.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

En Çok Çevrimiçi

Üyeler: 92
Tarih: Perşembe, 22 Haziran 2023
Misafirler: 851
Tarih: Cuma, 31 Ekim 2025
En Çok Çevrimiçi 891
Tarih: Cuma, 31 Ekim 2025

Online istatistikleri

Çevrim içi üyeler
14
Çevrim içi ziyaretçiler
19
Toplam ziyaretçi
33

Hızlı İletişim

Her hangi bir konudan dolayı bizimle hızlı bir şekilde iletişime mi geçmek istiyorsun? İçerik, işleyiş, ban uzaklaştırma sorunları, reklam teklifleri v.b. aşağıda yer alan butonu kullanarak bizlere ulaşabilirsin. bize gelen ticketleri tek tek değerlendirdiğimize emin olabilirsiniz.

sacekimiforumunet@gmail.com
Üst Alt