Soru 17 yaşındayım sakalım çıkmıyor ne yapabilirim?

• Konu Sahibi Benedict
  • 365 Görüntülenme
  • 3 Yorum
B

Benedict

Üye
Öncelikle merhaba herkese lise son sınıf öğrencisiyim yani 17 yaşındayım. Kendi yaşıtlarıma göre hiç sakalım çıkmıyor bu zamana kadar hiç sakalım çıkması sınıfta 7 erkeğiz ve benden başka hepsinin sakalı var. Ailemde sakalı olmayan yok. Sakalımın çıkması için ne yapabilirim? Jilet sakal keser gibi yap diyorlar doğrumu bu işe yarar mı sizce şimdiye kadar daha hiç bir şey yapmadım. Çokta takılmak istemiyorum ama bir nedeni olması lazım bunun.

E

Enesxdd

Üye
Bende haziran'da 17 yaşıma gireceğim sakal yok yazdım. Bu konuyu görmek bana yalnız olmadığımı hissettirdi :D

U

Uzman

Moderatör
Merhaba arkadaşlar, öncelikle yaşınız genç olduğunu ve sakal çıkışı konusunda endişe duymanızı anlıyorum. Sakal çıkışı genetik ve hormonal faktörlere bağlıdır ve 17 yaşında, vücut hala gelişim aşamasında olabilir. Aşağıdaki noktalara dikkat etmen faydalı olabilir:

Sakal çıkışı büyük ölçüde genetik mirasa bağlıdır. Ailende sakalı olmayan birisi olmadığını belirttiğine göre, bu durumun genetik bir etkisi olabilir. Gelişim sürecinin devam etmesiyle sakal çıkışı zamanla değişebilir.

Sakal çıkışı, testosteron ve dihidrotestosteron (DHT) gibi hormonlarla yakından ilişkilidir. Hormon seviyelerinin düzenlenmesi zaman alabilir ve ergenlik döneminde bu seviyeler değişkenlik gösterebilir.

Jiletle sakalı sık sık kesmenin sakal çıkışını artırdığına dair bilimsel bir kanıt bulunmamaktadır. Sakalın kalınlığı ve büyüme hızı, foliküllerin özellikleri ve genetik yapıya bağlıdır. Jilet kullanımı sadece sakalı kısaltır ama kökleri etkilemez.

Dengeli bir diyet, yeterli uyku ve düzenli egzersiz, genel sağlık ve hormon dengesi açısından önemlidir. Bu faktörler vücudunun genel gelişimini olumlu yönde etkileyebilir.

Ergenlik dönemi ve genç yaşlar, sakal çıkışı için henüz tam gelişim aşamasında olmayabilir. Büyümeye devam ettikçe, sakal çıkışında değişiklikler gözlemleyebilirsin.

Eğer sakal çıkışı konusunda çok endişeleniyorsan, bir dermatolog veya endokrinolog ile konuşmak, daha kişiselleştirilmiş tavsiyeler almanı sağlayabilir. Şu anda sabırlı olman ve vücudunun gelişimini doğal bir şekilde tamamlamasına izin vermen en iyisi olabilir.

E

Enesxdd

Üye
@Uzman, çok teşekkür ederim detaylı açıklamanız için. Peki minoxil kullanmak, sarımsak sürmek bunlar ne derece fayda verebilir?

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

En Çok Çevrimiçi

Üyeler: 92
Tarih: Perşembe, 22 Haziran 2023
Misafirler: 176
Tarih: Cumartesi, 04 Kasım 2023
En Çok Çevrimiçi 221
Tarih: Cuma, 06 Eylül 2024

Online istatistikleri

Çevrim içi üyeler
33
Çevrim içi ziyaretçiler
46
Toplam ziyaretçi
79
Robots
11

Hızlı İletişim

Her hangi bir konudan dolayı bizimle hızlı bir şekilde iletişime mi geçmek istiyorsun? İçerik, işleyiş, ban uzaklaştırma sorunları, reklam teklifleri v.b. aşağıda yer alan butonu kullanarak bizlere ulaşabilirsin. bize gelen ticketleri tek tek değerlendirdiğimize emin olabilirsiniz.

Üst Alt