16 Yaşındayım saçlarım dökülüyor yardım

• Konuyu başlatan Wrutera
  • Başlangıç tarihi
  • Okunma 294
  • Cevap 6

16 Yaşındayım saçlarım dökülüyor yardım

1
Arkadaşlar merhaba, mart doğumluyum ve 30 mart'ta 17 yaşıma gireceğim. Saçlarımın sol tarafında açılma var, yanlarda da dökülme başladı. Babam, amcalarım ve dayılarım kel, bu yüzden biraz endişeliyim. En azından 25-26 yaşıma kadar saçlarımı koruyabilmek istiyorum, sonrasında dökülürse pek sorun olmaz. Şu an Head & Shoulders kullanıyorum ve 2-3 günde bir duş alıyorum. Saçlarım uzun, ancak hem dökülme hem de açılma özellikle yanlarda belirginleşti. Ayrıca bütün vücut kıllarım da dökülüyor. Yardım ve önerilerinizi bekliyorum.
6 6
1
Muhtemelen genetiktir ama bu durumdan rahatsızsan doktora görün bi bence.
W

Wrutera

Üye
Arkadaşlar merhaba, mart doğumluyum ve 30 mart'ta 17 yaşıma gireceğim. Saçlarımın sol tarafında açılma var, yanlarda da dökülme başladı. Babam, amcalarım ve dayılarım kel, bu yüzden biraz endişeliyim. En azından 25-26 yaşıma kadar saçlarımı koruyabilmek istiyorum, sonrasında dökülürse pek sorun olmaz. Şu an Head & Shoulders kullanıyorum ve 2-3 günde bir duş alıyorum. Saçlarım uzun, ancak hem dökülme hem de açılma özellikle yanlarda belirginleşti. Ayrıca bütün vücut kıllarım da dökülüyor. Yardım ve önerilerinizi bekliyorum.

H

Hektor

Üye
Saçlarını çok sıcak suyla yıkamaktan kaçın, güneş görmesi de faydalı olabilir. Dengeli ve düzenli beslenmeye dikkat et; et, süt, yumurta gibi besinleri ihmal etme. Stresi de mümkün olduğunca azaltmaya çalış. Bu yöntemler saç dökülmesini bir nebze yavaşlatabilir, ama en iyisi bir doktora görünmek. Saç dökülse bile endişelenme, artık saç ekimiyle oldukça başarılı sonuçlar elde edilebiliyor, büyük bir sorun olmaz.

W

Wrutera

Üye
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Saçlarını çok sıcak suyla yıkamaktan kaçın, güneş görmesi de faydalı olabilir. Dengeli ve düzenli beslenmeye dikkat et; et, süt, yumurta gibi besinleri ihmal etme. Stresi de mümkün olduğunca azaltmaya çalış. Bu yöntemler saç dökülmesini bir nebze yavaşlatabilir, ama en iyisi bir doktora görünmek. Saç dökülse bile endişelenme, artık saç ekimiyle oldukça başarılı sonuçlar elde edilebiliyor, büyük bir sorun olmaz.
Son zamanlarda stres ya da depresyon gibi bir şey yaşıyorum, tam olarak ne olduğunu bilmiyorum. Özellikle son 1-2 haftadır bu durumdayım. Okulda sınıfta genelde yalnızım, konuştuğum kimse yok, bu durumu da sürekli kafama takıyorum. Saç dökülmemin bu stres ya da her neyse, onunla ilgili olabileceğini düşünüyorum.

K

Kelaynak

Üye
doktora gitmen gerek vitamin veya hormon eksikliğinden kaynaklanıyor olabilir

U

Umut

Üye
Beslenmene dikkat et, saçını gereğinden fazla yıkama ve mastürbasyon yapıyorsan haftada 1 kez yap

N

Nix123

Üye
Merhaba, yaşın daha küçük, senin yaşlarında psikolojik dalgalanmalar çok fazla oluyor. Bahsettiğin gibi takıntılı olduğun durumlar var bunun içinde tedaviye ihtiyacın olabilir. Saç dökülmen stres kaynaklı da olabilir. Vücut kıllarının dökülmesi normal değil önce bir dermatologla konuş. Muhakkak vücut kıllarından ve yaşadığın stres durumundan da bahset. Doktor detaylıca muayene edip sorunlarına göre hem dermatolojik tedavi uygulayabilir hemde psikolojiye veya endokrinolojiye de muayeneni isteyebilir. Gideceğin doktordan sonuç alamazsan araştırıp iyi bir doktor bul bu durumu da erteleme. Önceliğin tedavi olmak olsun. Yaşadığın şeyler gelip geçici kendi kafanda birşeyler kurup iç sıkıntıya sokmamaya çalış kendini. Fevri hareket edip kendi kafana göre tedavi de uygulama. Olabildiğin kadar rahat kalmaya çalış. Allah şifa versin. Doktorunla daha iyi çözümler bulursun umarım dostum.

Son düzenleme:
K

kelboy

Üye
Muhtemelen genetiktir ama bu durumdan rahatsızsan doktora görün bi bence.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

En Çok Çevrimiçi

Üyeler: 92
Tarih: Perşembe, 22 Haziran 2023
Misafirler: 851
Tarih: Cuma, 31 Ekim 2025
En Çok Çevrimiçi 891
Tarih: Cuma, 31 Ekim 2025

Online istatistikleri

Çevrim içi üyeler
76
Çevrim içi ziyaretçiler
118
Toplam ziyaretçi
194

Hızlı İletişim

Her hangi bir konudan dolayı bizimle hızlı bir şekilde iletişime mi geçmek istiyorsun? İçerik, işleyiş, ban uzaklaştırma sorunları, reklam teklifleri v.b. aşağıda yer alan butonu kullanarak bizlere ulaşabilirsin. bize gelen ticketleri tek tek değerlendirdiğimize emin olabilirsiniz.

sacekimiforumunet@gmail.com
Üst Alt